Hur man Isolerar ett Tält för Vintercamping [Tältning på Vintern]

Hur håller du dig varm när du campar en kall vinternatt? Här är några tips för att hålla dig varm, torr och bekväm.

Rensa marken först

Innan du ens slår upp ditt tält kommer marken du väljer att spela en viktig roll för att bestämma din komfortnivå. Vid vintercamping gäller de vanliga reglerna. Välj en plan plats, varken nära eller långt från vattnet, och ur vinden så mycket som möjligt.

Men om du campar i snön är det viktigt att röja snön först. Att sätta upp ditt tält ovanpå snön kan orsaka att snön smälter. Ofta kommer det så småningom att frysa igen och kan bilda obekväma stötar och åsar som lämnar en knut i ryggen på morgonen. Att noggrant ta bort snö från din camping i förväg kommer att förhindra att detta händer.

Bygg ett vindskydd

En fördel med tältning i snön är att du redan har ett stort utbud av snö att bygga ett vindskydd med. Försök att stapla den här snön mot vinden av ditt tält och trycka in annan snö i området för att bygga en grund vägg några meter framför ditt tält. Detta kan räcka långt för att hålla dig varm eftersom vind är en betydande källa till värmeförlust under vintern.

Som sagt, även om det inte finns någon snö på marken finns det ingen anledning att campa utan vindskydd. En vanlig metod är helt enkelt att använda en naturlig egenskap som ett kluster av buskar, fallna träd eller till och med en hög med stenar som ett naturligt vindskydd. Detta är generellt sett bra praxis varje gång du åker på camping, men det blir viktigare ju längre kvicksilvret faller.

En annan vanlig metod som folk använder är att ta med sig en kraftig presenning och ett stadigt rep. Använd repet för att binda upp presenningen mellan två träd som befinner sig i vinden mot ditt tält. Presenningen kommer att fungera som ett kraftfullt vindskydd, potentiellt bättre än de flesta naturliga vindskydd. Det är därför du behöver den kraftiga presenningen; eftersom du vill ha de tuffaste genomföringarna som möjligt.

Vintersäkra själva tältet

Fyrasäsongstält kan vara dyra och som ett resultat använder de flesta ett tresäsongstält som är optimerat för våren och sommarens väder. Om det låter som du finns det ett par saker du kan göra. Det mest uppenbara är att köpa ett tält för fyra säsonger eller vinterklassat, men det kan bli lite dyrt, speciellt om du bara planerar att åka på vintercamping en eller två gånger.

Alternativet kan du lägga en presenning under tältet för att förbättra markisoleringen. När du använder denna metod är det viktigt att presenningen inte sträcker sig förbi tältets kanter. Annars kan snö samlas på presenningen, smälta och tränga in under ditt tält.

För att förbättra isoleringen i ditt tälts väggar är en effektiv metod att använda tejp för att fästa en utrymmesfilt på insidan av kapellet. Detta kommer att fånga en stor mängd värme när det används som ett inre lager. Tänk på att detta förmodligen är en dålig idé om ditt tält redan är klassat för mycket kallt väder. I så fall kan hänga en rymdfilt göra dig obehagligt varm.

Använd en tältvärmare

En kvalitetspropanvärmare eller elektrisk tältvärmare kan förhindra att tårna fryser. Om du ska använda en värmare, kom ihåg att de flesta propanvärmare inte är säkra att använda inuti ditt tält. De kan överhettas eller välta och orsaka brand. De kan också producera kolmonoxidgas som snabbt kan byggas upp i ett litet utrymme som ett tält, vilket snabbt leder till döden.

Som sagt, en dedikerad tältvärmare kan göra en enorm förbättring av din komfort. Denna typ av värmare har en inbyggd kolmonoxidsensor som automatiskt stänger av den om några ångor släpps ut. På samma sätt kommer den också att stängas av i händelse av att värmaren välter, så du är helt säker för nattbruk.

Välj en varm sovsäck

Detta borde vara självklart, men att använda en dåligt isolerad sovsäck i kallt väder är en dålig idé. Välj en kraftig, välisolerad sovsäck så kommer du att vara mycket mer bekväm när morgonen kommer.

De bästa sovsäckarna för vintern kommer i allmänhet att ha en design med en form som är gjord för att likna en människokropp. Denna profil minskar energiförlusten, eftersom du inte slösar bort kroppsvärme på att värma upp en onödigt stor rektangulär sovsäck.

Relaterade inlägg