Bästa Vinterjackor för Barn Från Polarn och Pyret – Lista & Tips

Polarn o pyret är en av de mest populära butikerna för föräldrar att handla kläder åt sina barn. Polarn och pyret uppskattas för deras funktionella, högkvalitativa, och snygga kläder för barn.

För föräldrar som vill köpa högkvalitativa kläder för sina barn är Polarn och pyret ett självklart val. Med så många jackor att välja mellan kan det vara svårt att veta vilken jacka du bör välja.

När vintern närmar sig är vinterjackor ett måste för att hålla ditt barn varmt. I denna artikel tar vi en närmare titt på de bästa och mest populära vinterjackorna för barn från Polarn och pyret. Längre fram går vi igenom en köpguide med de viktigaste sakerna du bör tänka på när du ska välja jacka.

Vi svarar på några av de vanligaste frågorna som dyker upp vid köp av vinterjackor för barn.

Barn gillar att vistas utomhus – och rätt utomhuskläder ser till att de kan göra detta inte bara när det är varmt och behaglig temperatur. Jackan spelar en viktig roll: den skyddar mot vind, kyla, regn eller snö och ser till att de små inte fryser på utflykter eller när de leker utomhus. Det finns en passande modell för varje årstid och alla väderförhållanden – och ett brett utbud av olika designs garanterar att jackan inte bara håller dig varm, utan även ser bra ut.

Bästa vinterjackor för barn från polarn och pyret


Vinterjacka vadderad mörk marinblå

Detaljer

 • Vind och vattentät jacka med vaddering
 • God andningsförmåga
 • Avtagbar huva
 • Skydd mot skav vid haka och kind
 • Förböjda ärmar för bättre och rörligare passform


Vinterjacka vadderad

Detaljer

 • Vadderad vind- och vattentät jacka från Polarn o. pyret
 • Reglerbar huva
 • Förböjda armar för bättre rörlighet
 • God andningsförmåga


3-i-1 jacka

Detaljer

 • Praktisk jacka för väderväxlingar
 • Består av en ytter samt innejacka
 • Skyddar mot regn och vind
 • Värmer som en vinterjacka
 • Skyddade dragkedjor


Lättviktsjacka vattenavvisande mörk marinblå

Detaljer

 • Lättvaderad jacka från Polarn O. pyret
 • Vind och regnavvisande
 • Fungerar perfekt som mellanlager under vintern eller som ytterplat under våren
 • Skyddad dragkedja för att undvika skav


 

Polarn och pyret vinterjackor för barn – köpguide

En mysig vinterjacka för barn bör inte saknas i någon garderob under den kalla årstiden. Hos Polarn och pyret hittar du ett stort utbud av vinterjackor för barn, som övertygar med högkvalitativa material, snygg design och bra värmereglering. Här svarar vi på vad du bör tänka på när du köper vinterjacka: Viktig information om köp av vinterjacka för barn.

När den våta och kalla årstiden närmar sig igen är ett mycket specifikt plagg helt oumbärligt: ​​den mysiga och varma vinterjackan! Barn är väl skyddade från vind och väder i dessa användbara kläder. De speciella materialen i en vinterjacka för barn är särskilt väderbeständiga och väderbeständiga. Vi svarar på det viktigaste att ha på sig när man köper en vinterjacka för barn här.

Vilken vinterjacka för barn är riktigt varm?

Vattentäta barndunjackor eller funktionella vinterjackor håller inte bara barn varma utan också torra under den kalla årstiden. Dun har en särskilt bra termisk prestanda och är dessutom väldigt lätt. I kombination med ett vattentätt yttermaterial är en dunjacka för barn den idealiska följeslagaren på kalla dagar. Men jackor med syntetfiberstoppning är också riktiga allround. De är vanligtvis lättare att ta hand om än dunjackor, men har en lika hög isoleringsnivå.

Vad ska man tänka på när man köper en vinterjacka för barn?

1. Huva: En huva värmer inte bara ditt barns huvud, utan skyddar även mot kyla och väta. Du bör se till att huven inte hindrar ditt barns synfält.

2. Rätt passform: En bra vinterjacka för barn ska inte vara för vid, men inte heller för tajt. Om jackan är för vid finns det risk att kyla kan tränga in. För att säkerställa att dina barn inte svettas när de leker runt, bör det finnas en viss nivå av andningsförmåga.

3. Bra sikt: Särskilt under den mörka årstiden är det viktigt att dina barn är väl synliga på vägen. Reflekterande mål och jackor i ljusa färger är idealiska för detta.

4. Vattenmotståndig: Olika jackor motstår fukt och vatten olika väl. Vid köp av vinterjacka för barn rekommenderar vi en vattenmotstånd på 4 000 mm. Du bör dock vara medveten om att en hög vattenbetäckning också innebär mindre andningsförmåga. Se därför till att du har en bra balans mellan andningsbara och vattentäta materialegenskaper.

5. Dragkedja: Dragkedjan ska vara lätt för ditt barn att öppna och stänga självständigt. Så ditt barn kan snabbt och självständigt klä och klä av sig.

6. Hakskydd: Blixtlåsets ovansida ska vara täckt och lätt vadderad. Detta kommer att förhindra att ditt barn klämmer huden på hakan i blixtlåset.

Hur dyr är en bra vinterjacka för barn?

Du kan vanligtvis få en bra vinterjacka för barn för 800 –1500. Produkter gjorda av naturmaterial som dun eller jackor med hög vattenpelare (från 4 000 mm) är något dyrare än jackor gjorda av syntetfibrer eftersom de är naturprodukter. Bevis på dunets ursprung kan tala för en korrekt framställning.

När ska barn börja bära vinterjacka?

Tumregeln är: När temperaturen håller sig under 5°C under dagen är det dags att ta på sig en vinterjacka på ditt barn. Om det blåser en kall vind redan på hösten kan en quiltad jacka för barn tas på även vid temperaturer under 10 °C. Som regel kan barn ha en parkas eller en vinterjacka för barn från slutet av oktober till februari.

Checklista för barnjackor

En enda barnjacka räcker inte – ditt barn behöver olika jackor för olika årstider. Det övre materialet, fodret, andningsförmågan samt vatten- och vindmotståndet spelar här roll. Varje barn bör ha minst två olika jackor: En tjockare, fodrad vinterjacka och en tunnare övergångsjacka som ger skydd mot vind och regn under höst och vår.

Beroende på vilka utomhusaktiviteter ditt barn gillar att göra, kan det också vara nödvändigt att köpa en regn-, softshell- eller funktionsjacka.

En barnjacka ska inte vara för tight för att inte begränsa rörelsefriheten. Dessutom bör det finnas en viss grad av andningsförmåga så att barnet inte svettas vid löpning, lek eller sport. Specialmaterial och membran ser till att svett kan rinna ut från insidan till utsidan.

Helst ska en barnjacka ha fickor med dragkedjor så att tillhörigheter säkert kan stuvas undan utan att gå vilse medan du tjatar runt. Avtagbara huvor är också praktiska, eftersom jackan kan anpassas ytterligare efter vädersituationen.

Varför rätt vinterjacka för barn är så viktigt

Förutom de typiska klädesplaggen som handskar, eller en barnmössa och halsdukar, är vinterjackan en viktig del i vinterkläderna för ditt barn. Vinterjackor för barn är mer eller mindre grunden för att lagra och bibehålla kroppsvärmen Jackan skyddar nästan hela överkroppen mot kyla. Det är såklart desto viktigare att barnet också har en ”riktig” vinterjacka.

Många föräldrar låter sina barn traska genom kylan med mellansäsongsjackor eller tjockare vindjackor, även när temperaturen är under nollan. Men se upp: inte ens ett extra lager kläder i form av en extra T-shirt, tröja eller polotröja för barn har inte samma effekt och samma effekt som en riktig vinterjacka eller barnskidjacka!

Lagring av kroppsvärme är viktigt

Som redan nämnts är huvudfunktionen hos en vinterjacka att bevara kroppsvärme. Detta uppnås genom speciella tygfibrer, dubbla lager av textilstrukturer och till och med ”högteknologiska” bearbetningsmetoder av de tyger som används.

När du köper en vinterjacka spelar, förutom färg och utseende, kvaliteten och prestandan på barnens vinterjacka en särskilt viktig roll. Till exempel har många jackor andningsfunktioner så att barnet inte behöver svettas i onödan. Extremt billiga modeller har inte sådana enheter. Polyester och andra billiga syntetiska material kännetecknar konstruktionen av en sådan ”fyndjacka” från lågprisbutiken.

Men det hjälper inte barnet. Att svettas i den tjocka vinterjackan innebär ofta att barnet öppnar jackan medan det leker, de svettiga delarna av kroppen kyls ner extra snabbt och barnet utsätts därför för risken att bli förkyld eller till och med influensa.

Den högra huvan

Huven måste lämna synfältet fritt, vilket är särskilt viktigt i trafiken. Resår eller snöre smyger huvan runt ansiktet och håller huvudet varmt. För skolbarn, prova om huvan passar över cykelhjälmen. Pälsbårder däremot absorberar fukt, vilket är obehagligt i ansiktet.

Ärmarnas passform

När temperaturen ute är under noll, gillar barn att lägga upp händerna i ärmarna:

Täta armar gjorda av ribbstickning är de idealiska ärmsluten. Detta gör det också lätt att ta på sig handskar, vilket förhindrar att snö kommer in.

Tips: Med kardborrefästen ska längden täcka halva tumkulan, med en extra innermanschett hålls allt tätt.

Foder som verkligen håller barnet varmt

Eftersom barnjackor snabbt blir smutsiga vid lek är polyester ett utmärkt val för yttertyget och syntetfiber för isoleringen. Fleece och vadderade quiltade foder är lätta och går lätt att tvätta i maskin.

Dun fungerar bäst så länge den håller sig torr. Detta alternativ är därför mer intressant för små barn och äldre pojkar och flickor.

Under dagis väljer många föräldrar foder av merinoull.

Allroundern: 3 i 1 vinterjacka för barn

Polarn och pyrets 3-i-1 jacka är otroligt populär. Tack vare det avtagbara fodret kan ditt barn bära en 3-i-1-jacka i temperaturer på 14 grader plus och ner till minus 10 grader.

Baserat på lagerprincipen lagrar flera lager kläder kroppsvärmen bäst och transporterar bort fukt från huden.

I kombination med en tröja och skjorta hålls barnen i en behaglig temperatur och föräldrar är lätta på budgeten om de bara köper en jacka som kan bäras på olika sätt.

Vindtät

Kylig vind märks obehagligt på enkla dragkedjor, på sömmar, ärmar och en avtagbar huva.

Håll utkik efter en fodrad och täckt dragkedja fram, stängbara sidfickor, förseglade sömmar och en ordentligt påsydd huva!
Avtagbara huvor kommer också i konflikt med ryggsäckar och skolväskor på ryggen. Materialet bör i alla fall vara genomsläppligt för vattenånga, eftersom ett svettigt barn snabbt blir förkylt. Tillverkare anger andningsförmåga.

Design för pojkar och flickor

Strängt taget är den visuella presentationen inte längre begränsad till den klassiska färgtilldelningen av blå och rosa toner.

Tillverkare erbjuder många unisex-barnjackor i ljusa färger som passar och behagar varje barn. Och så kan ett litet syskon fortfarande ha vinterjackan på sig senare.

Fickor och förslutningar

Barnvänlig design är det bästa: Enkel hantering tack vare långa remmar på smidigt löpande dragkedjor gör det lättare för små barn att själva ta av sig jackan.

Ett hakskydd skyddar mot klämning av huden och blixtlåsänden rivs inte. Eftersom barn plockar upp alla möjliga saker är stora låsbara väskor väsentliga.

Säkerhetsdetaljer

Under den mörka årstiden är ljusa färger och allroundreflexer viktiga kriterier. Om det inte finns tillräckligt med element kan du även fästa kattögon eller dina egna reflexklistermärken. Observera invändiga dragsko i fållen och dragsko på huvan för att undvika att haka.

Relaterade inlägg