Är Kanel Farligt för Hundar?

Är Kanel Farligt för Hundar?

Är kanel giftigt för hundar?

Den goda nyheten är att kanel inte är giftigt för hundar. Din hund kommer inte att drabbas av dödliga toxiska effekter av att konsumera för mycket kanel, men det betyder inte nödvändigtvis att du ska strö den på hans mat.  Kanel och kaneloljor kan orsaka hud- och matsmältningsirritation och sensibilisering hos både husdjur och människor, särskilt om de konsumeras i stora mängder.

Kanelstänger, mald kanel, eteriska oljor från kanel och kanel i bakverk erbjuder alla möjligheter till förtäring. Att tugga på kanelstänger och konsumera mald kanel eller eterisk olja kan orsaka irritation i din hunds mun, och inandning av kanelpulver kan få din hund att hosta, kvävas och få svårt att andas.

Hur mycket är för mycket? Det krävs mer än en tesked pulver för att orsaka problem för de flesta husdjur, även om eteriska oljor kan orsaka problem i lägre doser, och små raser kan vara känsliga för mindre mängder kanel än stora raser. En stor överdos av kanel kan leda till kräkningar, diarré, förändringar i hjärtfrekvensen, lågt blodsocker och leversjukdom.

Om din hund åt kanel

Om din hund äter en stor mängd kanel behöver du inte få panik. Du bör dock ringa din veterinär. Kanel är inte dödligt för hundar, men biverkningarna av för mycket kanel kan vara obekväma, och din veterinär kan ha ytterligare frågor och förslag för att hjälpa din hund att återhämta sig från sitt kryddiga mellanmål.

Kan hundar äta kanel i bakade kakor?

Lite kanel, som den mängd som används i de flesta bakverk kommer inte att skada din hund. Som sagt, att mata din hund med bakverk är inte nödvändigtvis en bra idé. Mat som innehåller mycket fett, socker och onödiga kalorier kan leda till fetma, diabetes och komplikationer som pankreatit. Vissa bakverk kan också innehålla xylitol som sötningsmedel, vilket är mycket giftigt.

Om du väljer att mata din hund med bakverk med kanel, mata endast små mängder på en mycket oregelbunden basis, och se till att de inte innehåller andra ingredienser som kan vara giftiga eller skadliga för din hund, som xylitol, choklad eller russin.

Muskotnöt och kanel

Kanel kanske inte är giftigt för hundar, men muskotnöt är en annan vanlig bakkrydda och den kan ha toxiska effekter. Muskot och kanel används ofta tillsammans i recept, och muskot innehåller giftet myristicin.

Myristicin kan orsaka hallucinationer, ökad hjärtfrekvens, desorientering, högt blodtryck, buksmärtor, muntorrhet och till och med anfall. Dessa symtom kan vara upp till 48 timmar, men den ljusa sidan är att det krävs en stor mängd muskotnöt för att orsaka problem för hundar. Den lilla mängd som används i bakverk är i allmänhet säker. Om din hund konsumerar en stor mängd muskot av misstag, ring dock din veterinär och håll ett öga på henne.

Hälsofördelar med kanel

Kanel är känt för att ha ett antal hälsofördelar för människor, även om dessa fördelar inte har bevisats definitivt. Hur spännande det än är för de av oss som tycker om kanel och vill ha en ursäkt för att ha mer av det i vår diet, bör vi vara försiktiga med att dra till samma slutsats för våra hundar.

Om du vill ge kanel som ett komplement till din hund, prata med din veterinär om de möjliga riskerna och potentiella fördelarna. Under tiden kan du överväga att utforska andra kosttillskott med bevisade fördelar för att hjälpa din hund.

För att göra en lång historia kort, ja, hundar kan äta kanel i små mängder, men det är inte nödvändigt eller rekommenderat.

Kan hundar äta kanel?

Kanel är inte giftigt för hundar. Kryddan har också många hälsofördelar! Fortsätt läsa för mer information om hur lite kanel kan gynna din hunds hälsa, hur du kan implementera kanel i din hunds diet och vilka varningstecken du bör se upp för.

Hälsofördelar med kanel för hundar

Är kanel bra för hundar? Kan hundar ha kanel? Båda frågorna får ett ja. Kanel är giftfritt, har många hälsofördelar för både människor och hundar och är en vanlig ingrediens i många hundgodis.

Kryddan är rik på antiinflammatoriska egenskaper som är bra för åldrande valpar med artrit eller muskelömhet. De antiinflammatoriska egenskaperna i kanel kan hjälpa till att hantera ledvärk och minska svullnad.

Kanel är också hjärnmat. Den är rik på antioxidanter och arbetar för att försvara människor och hundar mot neurologiska störningar. Kanel hjälper till att förbättra kognitiva funktioner som minne också, så det ger både mental hälsa och fysiska hälsofördelar.

Hundar med övervikt och diabetes kan dra nytta av kanel. Att lägga till 1/8 tesked av kryddan till din hunds diet för varje 7 kilo av sin kroppsvikt hjälper till att reglera deras blodsocker och sänka insulinresistens. Kanel reglerar blodsockret genom att hjälpa till att bromsa upptaget av socker i blodomloppet efter en måltid med mycket kolhydrater.

I en studie publicerad i Journal of Animal and Veterinary Advances fann forskare att hundar som äter kanel också hade förbättrad hjärthälsa. Hundar som deltog i studien som fick kanel visade signifikant lägre systoliskt blodtryck och puls än hundar i gruppen som inte fick kanel.

Kan hundar få i sig för mycket kanel?

Pet Poison Helpline varnar för att om din hund andas in kanelpulver kommer ämnet att irritera deras lungor och orsaka hosta, kvävning och andningssvårigheter. Även om en del kanelpulver i de flesta fall är OK för hundar, bör du undvika kanelstänger. Kanelstångsformen av kanel kan orsaka mag- och munirritation.

Vad du ska göra om din hund äter för mycket kanel

Om din hund äter en liten mängd kanel är det vanligtvis inte farligt för din hund, men om din hund på något sätt äter en stor mängd kanel på en gång är det viktigt att du tar din hund till veterinären eller ringer din hund. veterinär för deras vägledning.

Kanel är inte giftigt för hundar men stora mängder kanel kan orsaka kräkningar, diarré och andra matsmältningsproblem hos din hund. Detta gäller särskilt för mindre hundraser som äter en stor mängd kanel i en sittning.

Det är viktigt att vara försiktig när det gäller din hunds hälsa och säkerhet. Så om din hund äter en stor mängd kanel, rekommenderar vi att du pratar med din veterinär så snart som möjligt.

Relaterade inlägg