Är det Farligt för Hundar att Äta Snö? Allt du Bör Veta

Är det Farligt för Hundar att Äta Snö? Allt du Bör Veta

Är det säkert för hundar att äta snö? Så länge snön är ren är det säkert för hundar att äta i små mängder. Faran kommer främst från giftiga ämnen, såsom issmältning, vägsalt, eller frostskyddsmedel, som kan förorena snön.

Och att äta snö i stora mängder kan sänka din hunds kroppstemperatur till en farlig nivå.

Kan en hund bli sjuk av att äta snö?

Kan min hund bli sjuk av att äta snö? Din hund kan få magbesvär av att äta för mycket snö. Om din hund kräks eller har diarré, har den förmodligen bara ätit för mycket snö. Men oroa dig inte, det här är inget allvarligt och bör sluta så fort allt är ute ur hundens system.

Vad händer om min hund äter snö?

För det mesta kommer hundar att vara helt säkra om de äter lite snö när de är ute och leker på gården. Snö är bara frusen vattenånga, vilket betyder att färsk, pudrig snö kan skada din hunds hälsa väldigt lite. Vissa hundägare har märkt att deras husdjur får ont i magen efter att ha ätit mycket snö.

Är snö farligt för hundar?

Is och snö kan fastna i pälsen och tassarna. Detta kan inte bara vara obehagligt för din hund utan det ökar också risken för köldskador. Om din hund lyfter sina tassar, slutar gå eller gnäller kan det vara ett tecken på att tassarna är för kalla.

Varför älskar min hund att äta snö?

Kort sagt, hundar älskar att äta snö av många anledningar som deras naturliga instinkter, den fascinerande aspekten av snön och kanske till och med för att den är uttorkad och inte får tillräckligt med färskvatten.

Kan hundar få brainfreeze av att äta snö?

Hundar äter ofta mycket snabbt, och det är troligt att de kan få en känsla av att hjärnan fryser. … Ibland på sommaren är det trevligt att hjälpa till att kyla ner det med ett par isbitar, men ju kallare vattnet/snön är, desto större chans att hjärnan får brainfreeze.

Varför dreglar hundar efter att ha ätit snö?

Smält snö innehåller urea-baserade material, inklusive salter som kalcium, magnesiumklorid, kaliumklorid och natriumklorid. När hunden får i sig det kan det utlösa överdriven dregling som en reaktion tillsammans med lite lätt matsmältningsbesvär.

Är det okej att äta snö?

Det är i allmänhet säkert att äta snö eller använda den för att dricka eller för att göra glass, men det finns några viktiga undantag. Om snön är kritvit kan du generellt äta dig den. Men om snön är färgad på något sätt måste du stanna upp, undersöka dess färg och förstå vad den betyder.

Varför blir hundar sjuka efter att ha ätit snö?

Låt oss ta en titt på varför hundar kan bli sjuka efter att ha ätit snö.

Känslig mage eller redan sjuk

Först och främst kan konsumtion av mycket snö skapa en orolig mage hos hundar, eftersom hos en hund med en känslig mage kan magen reagera på att allt vatten sugs på en gång (och även kallt ovanpå det), och därför, reagerar genom att orsaka kräkningar–precis som vissa hundar gör när de sväljer allt vatten på en gång och spyr upp det bara några minuter senare.

Det finns förstås också de fall där en hund som kräks efter att ha ätit snö bara är en slump, och kräkningarna faktiskt beror på något annat.

Kontaminering eller issmältning

Framför allt kan hundar få magbesvär på grund av att snön är smutsig eller förorenad med något som inte stämmer överens med deras mage. Det är här saker och ting blir mer problematiska. Ett huvudproblem i det här fallet är om snön behandlades med issmältning, även känd som vägsalt.

Vägsalt är farligt för hundar

De flesta issmältningsprodukter innehåller natriumklorid, kaliumklorid, magnesiumklorid, kalciumsalter eller något annat ureabaserat material.

Natriumklorid

Natriumklorid (som är ”salt”) kan orsaka kräkningar och diarré, men om stora mängder konsumeras kan hunden utveckla natriumtoxicos som kan bli dödlig om en dos på 4 gram per kilogram förtärs. Tecken på problem involverar nervsystemet med uttorkning, hög andningsfrekvens, högt hjärtslag och förhöjd temperatur.

Kaliumklorid

Kaliumkloridsalter kan istället orsaka allvarliga magbesvär, med blodiga kräkningar och diarré. Hos hundar med nedsatt njurfunktion kan det också orsaka höga halter av kalium i blodet.

Magnesiumklorid

Is smälter med magnesiumklorid kan orsaka gastrointestinala störningar och kan också orsaka uppbyggnad av höga nivåer av magnesium i blodet hos hundar med nedsatt njurfunktion.

Är all issmältning skadlig?

De mest irriterande issmältningarna är de som innehåller kalciumkarbonat, kalciumklorid och kalciummagnesiumacetat. Drabbade hundar kan utveckla allvarliga gastrointestinala störningar tillsammans med lokala hudirritationer på hud och tassar.

Som tur är är vissa issmältningar mindre skadliga än andra. I allmänhet orsakar issmältningar som innehåller urea, dregling och mild matsmältningsbesvär. Dessa urea-baserade produkter kommer inte att torka ut hundens tassar som andra, men de fungerar dåligt för att smälta snö. Stort intag kan dock orsaka skakningar, svaghet och höga nivåer av methemoglobin i blodet.

I vissa fall äter din hund inte snö, men den kommer att slicka sina tassar och kan få i sig vägsalt som sitter fast på tassarna. Dessa små mängder kan orsaka munirritation, illamående, dregling och kräkningar.

Större mängder vägsalt konsumeras ofta av hundar som dricker ur pölar av smält snö. Utöver det torkar hundens tassar ut att gå på vägsalt och kan orsaka sprickor som visar sig vara smärtsamma på grund av salt.

Hur man begränsar exponeringen för problematisk snö

  • Håll din hund borta från snö som är behandlad med vägsalt.
  • Om din hund tenderar att äta mycket snö när den blir törstig och detta får honom att kräkas, begränsa exponeringen, ta in honom och ge honom en skål med vatten.
  • Låt aldrig din hund dricka ur snöpölar där vägsalt kan ha använts.
  • Undvik att gå med din hund i områden där issmältning användes.
  • Håll påsar med vägsalt utom räckhåll för din hund.
  • Rengör din hunds tassar med en fuktig trasa efter att ha gått i områden där issmältning användes. Låt honom inte slicka sina tassar!

Relaterade inlägg