Roliga Aktiviteter att göra på Natten när du Tältar & Campar

Campingaktiviteter på natten kan vara lika spännande och roliga som de är på dagen. Campingäventyret behöver inte ta slut bara för att solen gick ner. När mörkret lägger sig och campingen blir mörk behöver du inte nödvändigtvis sitta instängd i ditt tält förrän på morgonen. Det finns massor av roliga aktiviteter du kan göra under natten för att göra din campingresa minnesvärd och underhållande.

Camping är ett utmärkt sätt att tillbringa kvalitetstid med din familj och vänner samtidigt som du kommer bort från livets vardag. Dessutom gör den flammande lägerelden och blinkande stjärnor ovanför campingen mycket mer spännande på natten. Det bästa med nattliga campingaktiviteter är att de är lämpliga för människor i alla åldrar.

Oavsett om det är en äldre person som tycker om att titta in i lågorna från en brasa eller en ungdom som är glad över det faktum att det är första gången han sover ute, så finns det mycket att göra oavsett vem du är. Det finns flera roliga tältcampingaktiviteter som kan hålla både barn och vuxna engagerade hela natten.

6 roliga aktiviteter att göra på natten när tältcamping

Om du vill ta din nattcampingupplevelse till nästa nivå, här är en lista med 8 roliga aktiviteter att göra på natten när du campar i tält.

1. Nattpromenader

Istället för att sitta inne i ditt tält kan du ströva runt på närliggande stigar eller till och med gå på en nattvandring. Det är dock tillrådligt att gå på nattvandringar på bekanta stigar. Om himlen är klar och månen är synlig kommer dina ögon snabbt att anpassa sig till mörkret.

Dessutom är nattvandring spektakulär med fullmåne. Att utforska campingen kan också vara en utmärkt idé om det inte finns några kända stigar tillgängliga eller om månen inte är tillräckligt ljus för leden. Att ha en anständig ljuskälla är också mycket viktigt, särskilt om du vandrar i okänt territorium. Så glöm inte att ta med lyktor, strålkastare och ficklampor. Vandring på natten kan vara skrämmande; men att gå med en grupp vänner kommer att göra upplevelsen roligare och säkrare. En annan stor fördel med en nattvandring är att du kan få chansen att höra prasslet från några närliggande nattliga varelser som ugglor, rävar eller vargar.

2. Spela spel

Efter att ha njutit av en hel dag med aktiviteter som vandring, simning eller ryggsäcksvandring är roliga campingspel ett bra sätt att varva ner och njuta av resten av natten i ditt tält. Här är några spel du kan spela på natten när du tältcampar.

Brädspel: Brädspel är ett utmärkt alternativ om du vill stanna i ditt tält samtidigt som du ägnar dig åt roliga aktiviteter. En kortlek eller brädspel i resestorlek kan vara idealiska för tältcamping. Korten är väldigt lätta och du kan enkelt lägga dem inuti din ryggsäck. Det finns massor av spel du kan spela med en vanlig kortlek. Se dock till att vara uppmärksam när du spelar brädspel utomhus.

Skattjakt: Skattjakt blir roligare när det görs som en nattlig campingaktivitet. Få alla att vänta i tältet medan du går runt campingen och göm olika föremål eller belöningar. Ge tillräckligt med ledtrådar och se till att föremålen lätt kan hittas med ficklampor.

Ficklampa kurragömma: Ta tag i dina ficklampor och bege dig till ett öppet område nära din campingplats för att leka kurragömma. Leken är ganska enkel och personen som utsetts skulle söka efter de medlemmar som har gömt sig runt campingplatsen. Men för att säkerställa allas säkerhet är det viktigt att välja ett säkert öppet område med färre hinder att springa runt.

3. Nattdopp

Att sätta upp ditt tält nära en vattenkälla är alltid att föredra av många olika anledningar. Så om det finns en damm eller sjö nära din campingplats, ta några handdukar, ficklampor och bege dig till sjön för ett snabbt nattdopp. Dessutom, efter en varm dag, finns det något lugnande och uppfriskande med att bada i sjön under den ljusa stjärnhimlen. Känslan av ett midnattsdopp skiljer sig avsevärt från simning på dagtid. Men om du tar med dig dina barn, se till att de är på kanten av vattnet, så att du kan övervaka dem ordentligt.

4. Stjärnskådning

För att njuta av natten medan du campar är det inte alltid nödvändigt att ägna sig åt fysiska aktiviteter. Om du väljer en avkopplande midnattsaktivitet när du campar, kan ingenting slå stjärnskådning. För att få ut det bästa av din stjärnskådningsupplevelse, glöm inte att ta med ett teleskop.

Du kan också ligga under bar himmel och njuta av utsikten över stjärnorna. Eftersom många campingplatser ligger långt bort från stadens ljus bör du kunna se fler stjärnor än vanligt. Det är en aktivitet som kan njuta av både barn och vuxna.

5. Bygg en lägereld

Att bygga en lägereld är det mest spännande man kan göra på natten när man campar. Lägerelden är en fantastisk plats att samlas runt på natten och helt enkelt interagera med varandra. Att sitta runt en varm mysig brasa till sena natten är en fantastisk upplevelse. Men innan du bygger en lägereld, se till att din campingplats har tillstånd för det. Här är några av de saker du kan göra runt en lägereld.

Att berätta historier: Att berätta spökhistorier över en lägereld har blivit en tradition. Även om det inte bara behöver vara spökhistorier, kan du också berätta roliga eller pinsamma historier från din barndom. Att dela historier och dra humoristiska skämt medan du njuter av värmen från en brasa är ett utmärkt sätt att tillbringa natten när du tältar.

Spela sånger: Lägereld och sånger är två saker som går hand i hand. Att sjunga sånger runt en lägereld är ett fantastiskt sätt att umgås med alla. Ta med dina favoritinstrument, som gitarrer, ukulele och munspel, och börja spela dina favoritlåtar. Du kommer att ha en konsertliknande atmosfär runt lägerelden.

Charader eller munspel: Du kan också välja ett spel som inte kräver någon installation och som kan spelas när du sitter runt lägerelden. Att spela spel runt lägerelden är ett trevligt sätt att avsluta dagen. Några enkla spelidéer för människor i alla åldrar inkluderar charader, alfabetsspel, sanning eller våga, skulle du hellre, etc.

Snacks

En av de trevligaste delarna med camping är att du kan laga utsökt mat direkt över elden. Du behöver inte sluta äta bara för att du är klar med dina måltider. En del mat smakar bara bättre på natten. Smores är den perfekta lägergodisen. Och att göra smores är ganska lätt; bara spett några marshmallows, chokladkakor och kex i en pinne och stek den över en lägereld. Njut sedan av din smore medan du sitter bredvid lägerelden.

Slutsats

Det var alla våra rekommendationer för roliga aktiviteter du kan göra på natten när du tältcampar. Och med alla dessa spännande och roliga aktiviteter kan du tycka att din campingresa är den roligaste när solen går ner. Om du campar några nätter, försök att göra något annorlunda varje natt.

Sammanfattningsvis, oavsett vilka nattliga campingaktiviteter du har planerat för din resa, var respektfull mot dina medcampister och följ campingreglerna så att alla kan njuta av sin campingresa till fullo.

Relaterade inlägg