Res på julmarknad tillsammans med hela familjen

Familj

När hösten närmar sig börjar många automatiskt tänka på jul och mysiga stunder. Varför inte planera in en härlig julresa med hela familjen? Det finns otroligt många mysiga julmarknader runt om i Europa och det är bara att välja och vraka. De flesta slår upp portarna redan i november så du kan enkelt hitta ett datum som passar dig. Här ger vi dig några av de mysigaste julmarknaderna i Europa. 

Planera resan i god tid

Det är aldrig för tidigt att börja planera. Om du vet med dig redan nu att du vill åka på en julmarknad kan du börja titta på flyg och boende. Det brukar nämligen vara ganska dyrt med hotell i december månad. Om du reser från Arlanda har du tillgång till flera länder och städer i Europa. De har dessutom en smidig arlanda parkering där du kan ställa bilen så länge du behöver. Du hittar all information du behöver på https://parkos.se/.  

Res till London kring jul

En av de mysigaste julmarknaderna i Europa ligger tveklöst i London och Hyde Park. Här finns en stor utomhusrink, en underbar cirkus, över 100 stycken olika åkattraktioner och självfallet tomten. Faktum är att det finns ett helt Santa Land med allt du kan tänka dig. Denna julmarknad kommer garanterat att bli en succé bland både stora och små besökare. 

Besök julmarknaden i Köpenhamn

Du behöver inte alls resa långt för att uppleva en fantastisk julmarknad. Du behöver bara resa till vårt kära grannland Danmark och deras huvudstad Köpenhamn. De har över 400 000 ljus, 1 000 julgranar och flera fantastiska julbodar. Det är på det välkända Tivoli som allt äger rum. Du kan sedan avsluta kvällen med en middag i mysiga Nyhavn om du vill. 

I Wien finns flera marknader att välja bland

Om du älskar julen så är Wien en perfekt destination. Den österrikiska huvudstaden erbjuder flera olika julmarknader och pyntar hela staden med ljus och dekorationer. Den kändaste julmarknaden är förmodligen Schönbrunn. Här råder en fantastisk julstämning som du knappast hittar någon annanstans. 

Från och med den 26/12 byter marknaden skepnad och blir istället en nyårsmarknad. Det finns alltså anledning att besöka Wien flera gånger om du har möjlighet. 

Ta en tur till Rom

En lite mer oväntad stad på vår lista är Rom. Här finns en traditionell julmarknad på Piazza Navona med flera roliga karuseller och folk i olika åldrar. Här kan du köpa julgodis och träffa tomten samtidigt som du njuter av den härliga atmosfären. 

Relaterade inlägg