Bästa Polarn och Pyret Overall för Barn – Lista & Tips

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!

Vintern och höstern kommer med kyla, väta, och snö. Med det sagt är det viktigt att utrusta ditt barn med det rätta kläderna så att de kan hålla sig varme och torra när de är ute och leker.

En overall är ett av de bästa och mest populära plaggen bland föräldrar under hösten och vintern tack vare dess funktionalitet. Overaller är varma, ger gott skydd, och håller barnen varma.

En av de mest populära butikerna för barnkläder är Polarn och Pyret. P.op är känt för att tillverka högkvalitativa, funktionella, och hållbara kläder som dessutom är prisvärda. Polarn och Pyret har flera fantastiska overaller för barn som vi ska titta närmare på i denna artikel.

I denna artikel går vi igenom de bästa och mest piopulära overallerna för barn från Polarn och Pyret. Längre fram går vi även igennom en köpguide med allt du bör tänka på när du ska välja overall.

Bästa Polarn och Pyret Overall


Skaloverall fodrad baby

Detaljer

 • Slittålig skaloverall från Polarn O. Pyret
 • Vind- och vattentätt material
 • God andningsförmåga
 • Reflexer för god synlighet
 • Avtagbar huva
 • Ykk dragkedja av hög kvalitet


Fodrad skaloverall

Detaljer

 • Vind- och vattentät skaloverall
 • Foder i varm och skön fleece
 • Hög slitstyrka
 • God andningsförmåga
 • Förböjda armar och ben för ökad rörlighet
 • Reflexer för god synlighet
 • Ykk dragkedja


Bäst i test! Vinteroverall

Detaljer

 • Smidig och bekväm skaloverall
 • Passar perfekt för lek i sämre väder
 • Vind- och vattentät
 • God andningsförmåga
 • Avtagbar huva
 • Förböjda knän och armar för ökad rörlighet
 • Reflexer för god synlighet


Vinteroverall vadderad

Detaljer

 • Vind och vattentät overall för vintern
 • God andningsförmåga
 • Fleecefoder
 • Bra rörlighet tack vare förböjda ärmar och ben
 • Avtagbar huva
 • Reflexer för god synlighet


Skaloverall fodrad

Detaljer

 • Vind och vattentät skaloverall
 • Avtagbart foder i skön fleece
 • Hög slitstyrka
 • 3M reflexer för god synlighet
 • Ykk dragkedja av hög kvalitet


Bästa Polarn och Pyret Overall för Barn – köpguide

Det finns många olika overaller för barn på marknaden och detta kan göra det svårt att veta vad man bör tänka på när man gör sitt val. Här är de viktigaste sakerna du bör tänka på.

Storlek och passform

Overaller rekommenderas för barn tack vare deras funktionalitet och mångsidighet. De är varma, motstår kyla, och håller barnet torrt.

Vissa overaller är designade som tvådelade kostymer där jackan och byxorna sitter ihop med en dragkedja. De kan också snabbt öppnas och stängas av barnet ensam.

Äldre barn föredrar vanligtvis att bära tvådelade kostymer. Byxor med remmar glider inte ner, även när man åker skidor i hög hastighet.

För att barnet ska kunna bära andra varma kläder som termotröjor, strumpbyxor eller leggings under skiddräkten bör overallen vanligtvis vara en storlek större än de vanliga kläderna.

Ärmar och vrister ska vara elastiska för lätt av- och påklädning.

Material

En bra overall skyddar barn från kyla, vind och fukt.

På utsidan är overaller mestadels gjorda av moderna syntetfibrer som är både vattentäta och isolerande. Vinteroveraller är fodrade för att skydda mot kyla. Som regel använder tillverkare ull, fleece eller funktionella fibrer.

Det är viktigt att fodret håller dig varm och transporterar kroppsfukt från insidan till utsidan.

För att säkerställa att ingen fukt kommer in i overallen bör den ha ”tejpade”, tätade eller ”svetsade” sömmar. Snöskyddskåpor på insidan av benändarna förhindrar också att snö kommer in. Eftersom barn ibland faller ner när de leker och ofta krälar på marknen rekommenderas overaller med förstärkta knän.

Sidofickor är praktiska för förvaring av näsdukar och andra småsaker. Reflekterande element säkerställer bättre synlighet i skymning och i mörker.

För- och nackdelar med overaller

En softshell overall för barn bör inte saknas i ditt barns garderob.

Du kan säkert låta ditt barn leka utomhus under kalla dagar med hjälp av en overall. Overallen är ett bra val, speciellt när det blir blött. En vinteroverall är det rätta valet för spännande dagar i snön.

Även om en funktionell softshell-overall skyddar mot kyla och fukt, är vinteroveraller oftast bättre fodrade och kan även användas i minusgrader. Om softshelloverallen är fodrad ger den extra skydd mot kyla. Se dock till att stoppningen inte är för tjock vid köp, annars begränsas rörelsefriheten.

Kom ihåg att ditt barn också kommer att ha varma kläder under dräkten. De flesta modeller kan maskinrengöras. Detta är särskilt viktigt om de har ett foder som kan absorbera svett.

Om materialet inte andas kan ditt barn svettas i en overall. Vanligtvis är overaller utrustade med reflexer för att vara mer synliga i mörker. Funktioner som avtagbara huvor eller fotremmar gör det särskilt bekvämt för föräldrar och barn att använda den.

Fördelar och nackdelar med overaller

 • Idealisk för kyla, vind och regn
 • Det finns fodrade och ofodrade modeller för varje säsong
 • Lätt att tvätta
 • Det finns redan lämpliga erbjudanden för bebisar
 • Reflexer garanterar säkerheten
 • Barn kan svettas i den
 • Kan begränsa rörelsefriheten

När ska ditt barn bära en overall?

En bra softshelloverall för barn är en pålitlig följeslagare nästan året runt. Den kombinerar skydd mot kyla och väta. Modellerna med fleecefoder lämpar sig för temperaturer runt 5 till 18 grader. Oavsett om det regnar, blåser eller bara är kallt är overaller alltid rätt val.

Vad ska ditt barn ha på sig på dig under en overall?

Vilka kläder som bärs under softshelldräkten beror i första hand på vädret. Under mycket kalla dagar bör ditt barn bära varma kläder under. Om det är ett mindre barn kan du då enkelt ta av overallen efter att ha lekt och och stoppa barnet i vagnen. Detta är idealiskt om overallen blivit väldigt smutsig.

Dagar som är mindre kyliga räcker det dock även med en skaloverall och tunna byxor under. Naturligtvis kan du även använda en varm och fodrad byxa för låga temperaturer. En fleeceoverall för bebisar som du bara bär under är också extra varm. Lagersystemet bevisar sitt värde här. För äldre barn är varma ullstrumpbyxor en bra idé. Den är bekväm och tillåter vild lek och lek.

Kom alltid ihåg att mer kläder kan hindra rörelsen. Termounderkläder av hög kvalitet är ett bra komplement till overaller. Underkläderna är tunna och bekväma, men håller dig samtidigt varm.

Vad är en 0verall gjord av?

Overaller är för det mesta gjorda i liknande material. Detta material består av flera lager, alla med olika egenskaper. De enskilda skikten svetsas samman till ett tunt skikt. En barnoverall av softshell kännetecknas framför allt av att den är lätt, elastisk och slitstark.

Den specifika materialsammansättningen som används kan variera. Beroende på overallens användningsområde används andra basmaterial.

Det laminerade flerskiktsmembranet har definitivt ett robust yttre skikt. Denna är vanligtvis inte bara slitstark och nötningsbeständig, utan även vattenavvisande eller vattentät och vindtät. Hur vattentätt membranet i en overall är framgår av vattenpelarens värde.

Från ett värde på 1600 mm anses materialet vara vattentätt enligt EU-standarden. Experter menar dock att den bör ha ett värde på minst 3000 mm för att fortfarande vara övertygande även under mycket våta förhållanden.

Vinteroveraller för barn

En vinteroverall för barn är inte bara avsedd uteslutande för barn vid skidåkning utan är också idealisk för pulkaåkning, bygga snögubbar och lek i snön. Det är därför som skiddräkter för barn också ofta kallas för snödräkter. Oavsett om det gäller skiddräkt eller snödräkt – den barnvänliga overallen lämpar sig för lek i snön såväl som för de första skidkurserna och försöken i backen.

Vinteroveraller är särskilt lämpliga för barn, eftersom snö inte kan komma in i dräkterna. Med en kombination av barnskidjacka och barnsnöbyxor finns det å andra sidan alltid en risk att snö och fukt letar sig in. Risken är relativt liten med byxor med hängslen, men slutna skidoveraller för barn ger det bästa och mest pålitliga skyddet.

Vinteroveraller för barn

Högkvalitativa overaller för tjejer och skiddräkter för pojkar är isolerade med isolerande syntetfibrer eller dun. Som ett resultat värmer de upp dig mycket bekvämt och effektivt även i isiga temperaturer. Funktionerna och designen hos de olika overallerna för barn beror mycket på barnens, flickornas och pojkarnas ålder. Varma snödräkter finns tillgängliga för spädbarn och småbarn och äldre. De barnvänliga snitten och designen för äldre barn och tonåringar liknar redan mer skidoverallen för vuxna skidåkare.

Förutom elastiska eller justerbara muddar på armar och ben väljer många tillverkare varma huvor med hög krage. Förstärkningar på knäna och rumpan ger också speciell nötningsbeständighet vid lek och skidåkning. Dessutom ökar förstärkningarna vattentätheten hos de funktionella skidkläderna för barn. Högkvalitativa dragkedjor, breda täckremsor, reflekterande element och bekväma fickor gör vinteroverallen för barn komplett.

Oveall som en viktig del av barnens vinterkläder

De vattentäta eller mycket vattenavvisande materialen skyddar barnen väl mot fukt och snö. Varmt foder säkerställer hög bärkomfort och hög komfort. Det är också praktiskt för barn att de kan ta på och av sina skiddräkter självständigt i mycket ung ålder. Snödräkter är mycket populära bland barn på grund av deras stora rörelsefrihet.

Skidoveraller bärs bäst med matchande skidunderkläder av merinoull, blandade tyger eller syntetfibrer. Varma skidstrumpor och en skön skidmössa är förstås också en del av vinterutrustningen för äventyr i snön. Vattentäta skidhandskar är också mycket viktiga för unga skidåkare. Speciellt vantar som garanterar en bra och varm bärkomfort är idealiska för barn vid skidåkning och i vardagens vinterliv.

Vad är en overall?

Overallen är en dräkt som inkluderar både jacka och byxor i en del. Det är perfekt för barn, särskilt på vintern för att hålla dem torra och varma. Overaller passar dessutom väl för skidåkning och att leka i snön.

Att bära under overallen

Underställ, t-shirts, pullovers och tights bör alltid bäras under overallen vid kallare temperaturer. Varma strumpor och mössa passar också så att ditt barns fötter och huvud inte fryser.

Vanliga frågor om barns snödräkter

När temperaturen sjunker under nollan är det dags att ta fram vinteroverallerna ur garderoben för barnen. För ganska snart faller de första vita flingorna från himlen. Pulkåkning och skidor dammas av för att ge sig ut i snön. För att tåla kyla och fukt länge behöver ditt barn en bra snödräkt.

Är dessa overaller för barn också lämpliga för skidåkning?

De flesta vinteroveraller är lämpliga för skidåkning. Polarn och pyrets overaller är högkvalitativa och vadderade vilket gör att de också kan användas för skidåkning.

Det är viktigt vid skidåkning att barnen bär varma underkläder och är klädda efter temperaturerna. Overallen ska sitta bra på armar, ben och nacke.

Naturligtvis måste barnskiddräkter andas eftersom skidåkning kan vara väldigt tröttsamt. Så kolla då och då om ditt barn svettas under kläderna.

Finns det även tvådelade overaller för barn?

Det finns även modeller som är i två delar. Dessa har fördelen att de kan bäras längre, då de oftast har integrerade justerbara hängslen. Dessutom kan du bara köpa den del som inte längre passar eller är trasig. En overall har dock fördelen att delarna inte kan glida och därför kan ingen snö tränga in.

Kan overaller tvättas?

Ja, overaller kan och bör tvättas. När man leker ute kan delarna bli riktigt smutsiga. Många modeller kan tvättas i 30 eller 40 grader. Vissa modeller tål dock bara en skonsam cykel. Var alltid uppmärksam på tillverkarens information.

Relaterade inlägg