Upptäck Världens Första IKEA Hotell i Älmhult

IKEA Hotell

I hjärtat av IKEA:s ursprung, Älmhult, ligger världens första och enda IKEA Hotell. Detta unika hotell bjuder in gäster att uppleva en hemtrevlig atmosfär med möbler och inredning från IKEA, men till låga priser som man förväntar sig från det populära varumärket. Du kan nu Bo på världens enda IKEA Hotell – i dess födelsestad.

Erbjudanden på IKEA Hotell inkluderar:

 • Ett brett utbud av rumstyper, från enkla sängplatser till lyxiga familjerum
 • Prisvärd mat och boende enligt IKEA:s tradition
 • 254 färdigmonterade rum för alla typer av resenärer

IKEA Hotell

En hemlik miljö IKEA Hotell strävar efter att erbjuda en verklig känsla av hemtrevnad med praktiska bekvämligheter som man förväntar sig i sitt eget hem. Här kan gäster umgås i vardagsrum, tvätta kläder i tvättstugan och plocka blåbär i trädgården. Hotellet välkomnar varmt alla besökare till Älmhult och Småland.

Tillgänglighet och djurvänlighet IKEA Hotell är designat med tanke på gäster med funktionsvariationer och erbjuder:

 • Rymliga och taktilt tillgängliga utrymmen
 • Ett par helt tillgänglighetsanpassade hotellrum
 • Möjlighet att boka rum för eventuell assistent i direkt anslutning

Dessutom är hotellet djurvänligt och har särskilda rum avsedda för gäster med fyrbenta resesällskap.

Ett unikt hotell i världen Även om det inte är det största hotellet med sina 250 rum och 1 kök, är IKEA Hotell det enda i sitt slag i världen och en plats där man arbetar för att skapa en bättre vardag för de många människorna. Det innebär att ett besök på hotellet ska kännas tryggt och bekvämt, precis som livet hemma.

Så om du planerar en familjesemester, en helgresa med vänner eller bara en övernattning i Älmhult, är IKEA Hotell det perfekta valet för en trivsam och prisvärd vistelse.

Utöver de redan nämnda fördelarna och bekvämligheterna fortsätter IKEA Hotell att erbjuda sina gäster en oförglömlig vistelse genom en rad ytterligare faciliteter och tjänster:

Wellness och avkoppling:

 • En avslappnande spa-avdelning med behandlingar inspirerade av svensk tradition
 • Bastu och jacuzzi för att varva ner efter en lång dag

Kulturella evenemang och utställningar:

 • Regelbundna evenemang
 • Tillfälliga utställningar som presenterar IKEA:s historia och designfilosofi

Gästservice och bekvämligheter:

 • Gratis Wi-Fi i hela hotellet för att hålla dig uppkopplad och uppdaterad
 • Gratis cyklar för att utforska Älmhult och dess omgivningar på egen hand
 • Bekväma parkeringsmöjligheter för gäster som reser med bil

Möten och konferenser

IKEA hotell är utöver ett hotell ett utmärkt ställe för konferenser och möten. Det är utformat för att underlätta arbete och kreativitet närhelst och varhelst inspirationen infinner sig. Hotellet har fem konferensrum som varierar i storlek men är alla lika välutrustade för att uppfylla kraven för fysiska, hybrid- eller helt digitala möten. Kontakta hotellet, så hjälper de dig att anpassa din workshop, styrelsemöte eller tvådagarskonferens exakt efter dina behov och budget.

Oavsett om du har ett litet eller stort sällskap kan du vara säker på att det finns utrymme för alla på IKEA Hotell. De erbjuder anpassningsbara lösningar för att tillgodose både små och mycket stora grupper.

Med sitt fokus på att erbjuda en hemtrevlig atmosfär, prisvärd mat och boende, samt en mängd faciliteter och tjänster som passar alla typer av gäster, är IKEA Hotell det perfekta valet för alla som besöker Älmhult och Småland. Oavsett om du är här för affärer, nöje eller bara en avkopplande weekend, kommer du att finna att IKEA Hotell har något att erbjuda för alla smaker och behov.

Relaterade inlägg