5 Tips för att Tälta & Campa Med din Hund

Med campingsäsongen precis vid horisonten rycker vi alla i våra koppel för att ta oss ut. Vi längtar efter lägerelden, vi längtar efter sockervaddssolnedgångarna och längtar efter tystnaden som mättar de tidiga morgnarna i utelandet. Det låter så pittoresk – att sitta bredvid din hund i det daggiga gräset, medan solen smyger sig över topparna.

Men som vi alla vet kan lugnet snabbt bli kaos om vi inte är beredda att ta itu med våra pandemivalpar. Vi vill att du ska njuta av varje bit av ditt campingäventyr, så här är fem viktiga tips vi sammanställt (genom våra egna test- och felprocesser) för att säkerställa den bästa upplevelsen.

Vågar vi säga, det här är vi som kastar dig ett ben.

1. Torka tassarna

Att hålla ditt tält rent när du campar verkar redan vara en omöjlig uppgift. Gör det inte svårare genom att låta din leriga vän spåra genom ditt sovutrymme. Håll en hundhandduk redo för snabb användning för att torka av deras tassar innan de går in i din sovplats.

2. Hundlykta

Att inte kunna hitta din hund när du campar kan snabbt förstöra lugnet. Lyckligtvis finns det företag som skapat solcellsdrivna halsband som sakta tänds medan världens naturliga ljus försvinner. Det finns även LED-hundbrickor som tjänar samma syfte. Vi har upptäckt att det tar bort ångesten att placera en lampa på våra fyrbenta vänner; de kan snabbt hittas även när lägerelden slocknar.

3. Hundväska

Din hund har det så lätt – du planerar hela utflykten för dem. Du kör dit, och du packar alla nödvändiga föremål. Det minsta de kan göra är att bära med sig sina väsentligheter i sin personliga hundväska. Dessa hundväskor är mycket användbara för camping såväl som flerdagars resor. Vad ska man stoppa i deras förpackningar, frågar du? Svar: Deras hundmat, hopfällbara skålar för vatten/hundmat, deras favoritleksak, deras hundhandduk, hundpåsar,  ett extra koppel, etc.

4. Slå läger vid en naturlig vattenkälla

Vi förstår att det inte alltid är lätt att välja en campingplats nära en naturlig vattenkälla, men det hjälper verkligen om du kan slå läger nära en bäck, flod eller sjö. Att packa tillräckligt med vatten för dig och din hund kan vara väldigt svårt (liksom tungt), så vårt råd är att planera i förväg – undersök området och se om du kan boka en plats nära vattnet. På så sätt har din hund en oändlig mängd vatten att dricka i, leka i och svalka sig i.

5. Stort tält

Vi vet att den här verkar uppenbart. Det verkar alltid självklart tills du tar med två hundar och två människor på en ryggsäckstur med ett tvåpersonerstält.

Det där tvåpersonstältet förvandlas snabbt till den svettigaste, minsta, mest sardinklädda situation som ett tält någonsin har sett. Det blir en liten arena av kolliderande bihang – knuten till både människor och hundar. Vår poäng är att tänka realistiskt om utrymmet. Flåsande kan värma upp ett tält snabbt.

Vi hoppas att dessa fem tips kommer dig väl till hands. Vi hoppas att du hittar den vackraste campingplatsen vid vattnet, med den bästa sockervaddshimlen. Vi hoppas att du får se hur sockervaddshimlen går ner med en drink i handen och din pandemivalp vid dina fötter.

Relaterade inlägg