Hur Isolerar man ett Tält för Sommaren? Håll Tältet Svalt på Sommaren

Vem vill sova i ett tält som känns som en ugn? Under sommarcamping kan det vara lite av en utmaning att bo i tält. Efter en hektisk dag av äventyr kommer du inte att kunna sova gott om du har ett varmt tält.

Tältisolering är en viktig sak att tänka på om du planerar en campingtur på sommaren. Du måste skydda ditt tälts yta från att bli uppvärmd och se till att det finns tillräckligt med luftcirkulation inuti ditt tält.

Ett annat sätt att hantera värmen när du campar är att du helt enkelt kan ta ner tältet på dagtid och sätta upp det igen på natten. Vissa människor installerar till och med AC i sina tält. Det är dock en ganska knepig procedur och du behöver också en strömkälla. Som tur är finns det flera andra saker du kan göra för att isolera ditt tält från sommarens stekande hetta.

8 steg för att isolera tältet

I den här artikeln har vi listat några av de bästa sätten att isolera ditt tält och göra det bästa av din sommarcamping.

1. Välja rätt tält

Om du ska campa i sommar bör du tänka på tältet du ska bära. Tältmaterialet kommer att göra en betydande skillnad för att hålla ditt tält svalt på sommaren. Du måste se till att materialet i ditt tält andas och har tillräckligt med ventiler för att möjliggöra tillräcklig luftcirkulation.

Leta efter tält som är gjorda av ett lättare material samt har flera nätfönster och regnskydd. Material som polyester eller nylon kan vara ett bra val för sommaren. Du kan också välja tält gjorda av bomullsmaterial, men de är svåra att sätta upp och kan vara tunga. Stora tält är också bra för sommarcamping. Dessa tält är ganska rymliga och kommer med många nätfönster. Om du har pengar att spendera kan du enkelt satsa på dessa stora tält i kabinstil eftersom större utrymme ger bättre ventilation.

2. Plats

Att välja en lämplig plats för att tälta är mycket viktigt om du vill hålla ditt tält svalt på sommaren. Du kan enkelt sätta upp ditt tält under träd eller kullar samt eventuella närliggande stugor. Det skulle rädda ditt tält från den brännande värmen från solen. När du letar efter ett perfekt skuggigt område för ditt tält, tänk på att solens position förändras under dagen. Att slå upp tältet nära en flod eller sjö är också en bra idé.

Placera ditt tält på ett sådant sätt så att vinden kan flöda rakt igenom dörren eller fönstret på ditt tält. För att ta reda på vindens riktning kan du använda en väderapp eller helt enkelt lyfta händerna i luften.

3. Presenning

Att använda en presenning eller solskydd kan användas för att isolera ditt tält på sommaren. Tältet blir uppvärmt på sommaren på grund av solens direkta strålar. Eftersom solen är den främsta anledningen till att ditt tält värms upp, kommer det att vara ganska fördelaktigt att blockera det.

Du kan enkelt drapera presenningen över ditt tält genom att binda dem till trädgrenar. Dessutom kan du lägga några stolpar på marken och binda fast presenningen vid stolparna eftersom det skapar en stark bas. Solskydd kommer oftast med stolpar eller pålar, du behöver inte köpa dem separat. När du täcker ditt tält, se till att lämna lite utrymme mellan presenningen och ditt tält för luftcirkulation.

4. Bärande fläkt

Att bära en campingfläkt eller en batteridriven fläkt kommer definitivt att bidra till att sänka temperaturen inne i tältet under sommaren. Du kan placera dessa fläktar vid ingången till ditt tält eller i det bakre hörnet också. Om din campingplats har elektricitet, skulle en campingfantast vara en livräddare.

Se dock till att skaffa en förlängningssladd med din campingfläkt. Om det inte finns någon strömkälla kan du enkelt välja en batteridriven fläkt. Leta efter bärbara fläktar som är lätta och kompakta. Du kan också använda en kylare och placera den framför fläkten. Det kommer att låta fläkten blåsa kall luft inuti tältet. Du kan plocka lite is från kylaren för att fylla en kopp eller skål och hålla den framför fläkten, på så sätt smälter inte isen.

5. Golvisolering

Golvisolering är mycket viktigt eftersom marken håller mycket värme på sommaren. För att se till att markvärmen inte höjer temperaturen i ditt tält kan du täcka marken med en filt eller sätta upp tältet på toppen av filten. Filten ska täcka hela området av ditt tält. Det kommer att säkerställa att värmen förblir instängd under tältet. Förutom en filt kan du använda kartong, polyesterduk eller ett fotavtryck för att täcka marken också. Polyesterkläder är också ett bra alternativ eftersom de är både vatten- och mögelbeständiga.

6. Korrekt ventilation

För att hålla ditt tält svalt under sommaren måste du se till att det finns tillräckligt med luft som cirkulerar inuti tältet. Öppna alla ventiler, fönster, och regnluckor för att kyla ditt tält. När du handlar ett tält, försök att skaffa ett med ett nätfönster. Nätfönstret säkerställer att inga kryp eller myggor kommer in när du öppnar den.

Att välja ett tält med tillräckligt med ventilationssystem är mycket viktigt. Många tält kommer med regnflugor men du kan ta bort dem om det inte finns någon möjlighet för regn. Dessutom behöver du inte regnflugor när du har en presenning eller reflekterande solskydd. Regnflugorna som följer med tälten är ganska tjocka och de kan behålla mycket värme samtidigt som de ökar temperaturen inne i tältet.

7. Termisk reflektion

Istället för att använda en vanlig presenning kan du också använda en reflekterande presenning eller lakan. En vanlig presenning absorberar värmen medan en reflekterande presenning reflekterar bort värmen från tältet.

De är designade för att reflektera solljuset bort från ytan på ditt tält samtidigt som de behåller en sval interiör inuti. Dessa reflekterande presenningar kan isolera ditt tält både sommar och vinter. Det bästa sättet att drapera dessa reflekterande tält är att knyta dem runt trädgrenarna. Lämna lite mellanrum mellan ditt tält och den reflekterande presenningen.

8. Undvik sovsäck

Under sommarcamping är det sista du vill göra att ligga på en sovsäck. Eftersom sovsäckar är designade för att hålla maximal värme och hålla dig varm. Du kan bära bomullslakan och sova på dem istället. Det kommer att hålla dig svalare än en sovsäck. Det kan dock vara praktiskt att ha en extra filt om det skulle bli kyligt på natten.

Nu när du vet allt om hur du isolerar dina tält är du redo för din nästa sommarresa. Att tälta på sommaren behöver inte vara så obehagligt. Med lite ansträngning kan du hålla ditt tält svalt även på dina sommarresor.

Relaterade inlägg