Fem Enkla Sätt att Minska Vattensvinnet när du Campar

Fem Enkla Sätt att Minska Vattensvinnet när du Campar

Om du har valt att campa för din nästa semester, ge dig själv en stor klapp på axeln och en gigantisk grön tumme upp. Camping är ett av de mest miljövänliga sätten att komma undan och har en mindre påverkan på miljön än många andra typer av semester. Men det har ändå en inverkan och om du vill att din vistelse ska vara så hållbar som möjligt, vad sägs om att minska din vattenanvändning när du är på campingen? Här är fem enkla sätt att minska vattensvinnet när du campar…

Stäng av kranen

Att stänga av kranen för att spara vatten låter väl ganska självklart? Men mängden tryckknappar på campingplatser är inte en kollektiv ansträngning från campingägarna för att förstöra duschtiden; snarare ett direkt resultat av den extraordinära mängd kranar som blir kvar på.

Om det inte är en tidsinställd tryckknapp du använder, se till att du stänger av den efter användning och, viktigast av allt, lär dina barn att göra detsamma. När du duschar, försök att stänga av kranen medan du löddrar upp. När du borstar dina tänder, vad sägs om att stänga av vattnet mellan sköljningarna? Och när du diskar?…

Använd en diskskål

Erfarna campare tar alltid med sig en diskskål på semestern; det gör den nattliga vandringen till den kommunala diskbänken till en lätthet snarare än en balansgång. Att använda den för att diska i när du kommer dit betyder att du kommer att använda mindre vatten än om du gör det under rinnande kran.

Faktum är att den genomsnittliga diskskålen rymmer cirka 10 liter vatten, medan en rinnande kran rinner med cirka sex liter per minut. Om du inte är supersnabb är skålen bäst. Och – varför inte försöka minska på det du behöver diska i första hand? Engrytamåltider som använder färre redskap är perfekta för matlagning på lägerelden och gör att du får mindre tid och vatten att diska.

Duscha mindre (och skynda dig)

När du bor ute i naturen kan det kännas som en förlorad kamp att försöka hålla rent. Du kanske kommer ut från campingens dusch med doft av rosor, men det kommer inte att dröja länge innan du lagar frukost på lägerelden och absorberar doften av vedrök.

Du kanske skrubbar dina barn så att de ser rena ut på skoldagen, men vi slår vad om den sista marshmallowen att innan du kan säga ”gör inte det” kommer de att glida nerför en lerig backe. Lösningen på allt detta? Duscha mindre, oroa dig mindre och spara mer vatten. Vi uppmuntrar dig inte att ge upp renlighet helt och hållet, bara att välja en snabb tvätt då och då snarare än en lyxig dränkning tre gånger om dagen. Kön av campare som väntar utanför kanske tackar dig för det också!

Använd komposttoaletten

Kompostering är ett miljövänligt inslag på många campingar nu för tiden. De är ett vattenlöst mästerverk som sparar mellan fyra och 13 liter vatten varje gång du går på toaletten. Många som inte använt komposttoaletter tidigare är lite försiktiga med dem men det finns oftast inget att frukta.

De bästa, genuint komposterande toaletterna är inte bara hål i marken utan geniala tekniska bedrifter som separerar fasta ämnen och vätskor och ofta fylls på med sågspån för att säkerställa att det inte finns några otäcka nagg. Om du är engagerad i att skydda vattenresurser; välj komposttoa!

Använd naturliga förnödenheter

Om du är vildcamping eller till och med bara vild-ish camping, kanske du gillar eller behöver överväga att använda en naturlig källa för din vattenförsörjning. Om du behöver färskt vatten att dricka och du inte kan bära det med dig, se till att du har ett lämpligt filtreringssystem eller reningstabletter för att ta bort parasiter och bakterier.

Att tvätta sig i en bäck eller flod är ofta mer nöje än nödvändigt, men se till att skydda vattenkällan om du gör detta. Använd inte kemikaliebaserade diskmedel, schampon och tvål och gå aldrig på toaletten nära en vattenkälla. Om du campar på en plats, håll utkik efter miljövänliga platser som använder regnvatten för att spola av sig när förråden tillåter.

Relaterade inlägg