De viktigaste föremålen att bära med i din ryggsäck under jakt – Lista

Oavsett om du är en erfaren jägare eller nybörjare inom sporten, är det ett känt faktum att din ryggsäck måste vara fylld med alla nödvändigheter för att du ska lyckas på jakten. De flesta jägare kommer på vad de behöver genom försök och misstag, men vi kommer inte att sätta dig igenom det!

Här är en lista över några viktiga saker som du behöver med dig för en dagsjakt!

1. Vatten – av uppenbara skäl
Ja, vatten är enkelt, men det är också något som lätt glöms bort, så skriv det på din packningschecklista ändå bara för att vara säker! Detta är det viktigaste du behöver när du är på jakt. Faktum är att majoriteten av din ryggsäcks vikt bör vara vatten – planera att packa tillräckligt i händelse av en nödsituation.

2. En pannlampa för att lysa upp vägen
Ibland kryper natten på dig, så det är alltid bra att ha en pannlampa så att du inte behöver krångla med en ficklampa och ändå använda båda händerna. Det är bra att välja en med SOS-inställningar även i händelse av en nödsituation.

3. En kompass som visar vägen
Det finns inget värre än att gå vilse i skogen och inse att du glömt din kompass hemma. Även om du kanske har en GPS-enhet på dig också, är det viktigt att ha en kompass som inte förlitar sig på batterier om du skulle ta fel.

4. Se till att ha en jaktkniv
En bra jaktkniv är en viktig investering, och den är definitivt en nödvändighet i din jaktväska. Se till att bladet är slipat, starkt och speciellt framtaget för utomhusförhållanden.

5. Våtservetter kommer väl till pass
Om du dödar ett djur och behöver städa upp dig efteråt, eller om du verkligen måste använda badrummet i skogen, är våtservetter ett bra komplement till din väska.

6. En lätt överlevnadsfilt
Överlevnadsfiltar väger väldigt lite och kan vara en livräddare om din dagsjakt blir en natt ute. De tar nästan ingen plats och om du måste använda den kommer du att vara tacksam att du tog med den.

Relaterade inlägg