Jägarexamen för alla

Jägarexamen för alla

Du kanske har tänkt på att bli jägare som yrke eller på fritiden. Detta går såklart inte utan jägarexamen. Om du har tänkt på att göra den här kursen är det dags att faktiskt göra den och uppfylla din drömmar, oavsett om du har drömt om det i femtio år eller om du nyligen har stött på det. Alla är välkomna oavsett ålder eller kön. Oavsett om du kommer ensam, med din familj eller med vänner. Det kommer leda till en helt ny värld där du lär dig massor till din framtida syssla eller hobby.

Vad är en jägarexamen?

En jägarexamen är vad man behöver för att kunna få jaga både professionellt eller på fritiden. Du kommer gå en kurs med både teoretiska och praktiska moment. Där kommer du lära dig mer om naturen och djuren, till exempel om ekosystemet. Detta är superviktigt för att öka din förståelse för vad du gör och hur du går tillväga med din nya kunskap på det bästa sättet när du väl börjar jaga på riktigt.

Den praktiska delen är där man lär sig att skjuta i en säker miljö av en bra och kunnig instruktör. En jägarexamen avslutas med prov i båda delarna. När du har klarat proven kan du säga grattis till dig själv för din nya jägarexamen.

Var kan jag ta jägarexamen?

Det finns såklart många platser där du kan ta din jägarexamen men av av de absolut finaste platserna som erbjuder det är Knistad herrgård som ligger i Skövde området. Här kan du bo på hotellet samtidigt som du jobbar dig igenom kurserna. Det enda du kommer behöva tänka på under din vistelse är alltså din jägarexamen då du är i samma område under hela kursens gång. Skjutbanan ligger nära hotellet vilket är perfekt för den som vill öva lite extra innan provet. Tveka inte, boka din plats så snart som möjligt.

Relaterade inlägg