Hur du använder din smartphone för att överleva

De flesta människor anser att deras smartphone är ganska väl en oskiljaktig del av deras identitet nuförtiden.

Mellan hantering av våra sociala mediekonton, hantering av samtal och sms och förbättring av vår effektivitet, eller åtminstone öka distraktionen, med otaliga appar är dessa underbara små tegelstenar verkligen ett kännetecken för vår tid.

Men trots all användbarhet verkar det som att de flesta preppers inte riktigt planerar runt dem i ett överlevnadssammanhang, förutom att kanske räkna med det faktum att de alltid kommer att misslyckas när chipsen är nere.

Föreställningen att något så komplext som är så beroende av en lika komplex väv av servrar, nätverk och tekniska knep är funktionellt skört är meningsfullt. .

Men är det sant? Jag säger nej, och det finns mycket mer att vinna på din smartphone och ett överlevnadssammanhang än att redan från början planera för att klara sig utan den.

Du kan inte ignorera robusta telefoner längre

Förmågan som din enhet ger till bordet (särskilt om du har en robust smartphone) är fördelar du definitivt vill ha på din sida, och i den här artikeln kommer jag att argumentera för det och diskutera dessa fördelar.

 

Jag får alltid ett skratt när jag diskuterar detta ämne i vissa kretsar. Alltid finns det minst en eller två preppers överallt där jag går som verkar planera att lägga ner sin telefon vid första tecken på problem eftersom de tror att det är helt säkert att det bara kommer att sluta svika dem. Och hur skulle det kunna vara annorlunda?

Tornados kommer att slå ner torn, strömavbrott kommer offline-servrar och till råga på allt använder telefonen själv ett batteri av alla saker för att fungera, och när strömmen tar slut ut saken är värdelös.

Förutom förmodligen inte, eller åtminstone kanske inte. Det är en lite konstig inställning.

Jag håller med om att det är bra att ha reservplaner, och att ingen ska förlita sig för mycket på något verktyg för att få jobbet gjort, speciellt en så komplex som en smartphone, men det betyder inte att du måste kasta ut telefonen. Alltid sträcker sig de flesta människors känslor i frågan inte till andra områden av deras överlevnadsplan.

Säg mig; använder ficklampan eller pannlampan du litar på batterier? Vad sägs om siktet med röda prickar på ditt gevär? Om det är bra för den ena, varför inte för den andra?

Du kan utöka denna känsla till andra saker också. Varför lita på en yxa eller yxa gjord av metall, metall som kan rosta bort till ingenting? Du borde hålla dig till en gammaldags, förnybar stenyxa som du själv dög för tillfället som inte sviker dig!

Du bör inte undvika teknik bara för att det är teknik från den nuvarande eran. Allt du kommer att göra är att förneka dig själv viktiga fördelar.

Det är bra att vara redo för förlusten av kapacitet som kan åtfölja någon form av nöd- eller katastrofscenario, men det betyder inte att du ska överge allt som kan hjälpa dig! Med det sagt, låt oss gå vidare till vad din smartphone kan göra för dig i en överlevnadssituation.

7 Smart överlevnads-användningar för din smartphone


Kommunikation

Tja, låt oss bara säga att jag inte vet vad jag pratade om och du hade rätt hela tiden: Att gå in i en större kris är din telefon antingen trasig eller nätverken som stöder det är oåterkallelig offline.

Nu har du en liten tegelsten av plast och glas, och inget annat att visa upp. Tja, jag vinner ändå till slut eftersom din telefon fortfarande kan uppfylla flera överlevnadskrav med lite uppfinningsrikedom och kunnande från din sida!

En smartphone innehåller många komponenter som kan återanvändas av smarta preppers.

Använd den som råmaterial (om den går sönder!)

Det finns en överraskande mängd material som kan hämtas från en trasig eller obrukbar mobiltelefon , och med lite uppfinningsrikedom kan du använda dessa material för att täcka flera överlevnadsbaser.

En av de mest användbara är kretskorten som finns inuti. Om du inte visste det, kan kretskort lätt knäppas och vässas med valfritt slipmaterial för att bilda skrämmande kapabla pilspetsar, spjutspetsar eller en rakt uppåtgående fängelsegårdsliknande skaft i ett nafs.

Beroende på modellen kan det finnas tunna metallkomponenter inuti som kan användas för liknande ändamål.

Apropå metallkomponenter, de tunna metalldistanserna, fästena och andra klotter som finns i din mobiltelefon kan lätt vara vikta, böjda och skurna i form för att forma allt från ett fiskebete eller ravinkrok till växlar och avtryckare för användning vid fångst.

Ett bra sätt att producera ett vasst blad eller en krok är att vika den tunna metallplåten över för att förstärka dem och sedan vässa ena kanten.

Metallkomponenter är ofta på topp när du är långt ute i vildmarken, så släng dem inte lätt!

Dessutom innehåller mobiltelefoner vanligtvis fina längder av tråd för olika ändamål, och även om telefonen inte gör det kanske du har en bekväm uppsättning hörlurar som tråd kan skördas från.

Denna tråd kan användas som en fin, robust surrning eller formas till en liten viltsnara. Det är värt att notera att du inte kan använda tråd av denna mätare på stora vilt eftersom den helt enkelt inte är tillräckligt stark.

En annan genialisk användning av mobiltelefonkomponenter: De flesta enheter har en mycket reflekterande, spegelliknande panel bakom skärmen. Du kan enkelt återanvända den här spegeln för alla vardagliga ändamål men också för nödsignalering.

Du kanske redan är bekant med proceduren för att använda en överlevnadsspegel för att signalera räddare, men ifall här är en superkort snabbkurs. Se först till att din spegel är ren.

Sitt sedan längs din arm (den som inte håller spegeln) och gör ett ”fred”-tecken med fingrarna, placera ditt mål i ”v” ”. Håll sedan spegeln nära ditt huvud och flytta runt den tills du ser glimten från solen korsa dina förlängda fingrar. Nu vet du att du blinkar med målet!

Slutligen kan batteriet enkelt återanvändas för att driva andra enheter eller paras ihop med lite stålull och kortslutas för att enkelt starta en brand med en liten bunt av tinder.

För att utföra den senare tekniken, skala försiktigt av det skyddande höljet från batteriet för att exponera dess poler. Rör vid en tråd eller ett tunt knippe stålull för att komma i kontakt så lyser det snabbt körsbärsrött, lätt att antända glödlampa!

Var mycket försiktig när du gör detta så att du inte bränner dig eller spricka batteriet. Bara för att din telefon är trasig eller permanent offline betyder det inte att den är värdelös!

Håll din telefon igång i en överlevnadssituation

Nu, trots mina påståenden om motsatsen om tillförlitligheten och användbarheten av smartphones i en överlevnadssituation, är du inte övertygad.

Utan tillgång till elektricitet eller ens tillförlitlig tillgång på elektricitet i efterdyningarna av en katastrof, lever våra telefoner och den kapacitet de ger oss på lånad tid.

Åtminstone, det är tanken, men som så många problem med har denna en enkel lösning om bara nejsägarna skulle förstå det. Våra telefoner existerar inte i ett vakuum.

Andra tekniker har fortsatt att utvecklas blixtsnabbt bredvid dem, och främst för våra syften är tillgängligheten, prestanda och ständigt minskande kostnad för bärbara solcellsladdningsenheter och andra kraftgenererande prylar.

Med bara en riklig och praktiskt taget oändlig energi skördad från solens planetvärmande strålar kan du generera din egen elektricitet var som helst där du har en klar och obehindrad utsikt över den soliga himlen .

En klar, molnfri dag med full sol kan se din telefon laddas på bara ett par timmar. Även på en mulen dag kan ström fortfarande finnas så länge det är dagtid.

Det finns andra lösningar, allt från bärbara termiska elektriska spisar till väderkvarnar till vattenkraftsgeneratorer som du kan kasta i en bäck eller flod.

Och innan du säger så mycket, kommer du inte att gifta dig med en viss plats för att använda dessa laddningssystem heller, eftersom många av dem har en egen inbyggd powerbank eller enkelt kan överföra den genererade el till ett reservbatteri eller liknande enhet som du sedan enkelt kan använda för att ladda din telefon, precis som du skulle göra hemma.

Verligen. Så länge du har en av dessa geniala enheter är du utan ursäkt när det gäller att använda din smartphone i ett överlevnadssammanhang.

Slutsats

Lämna ett svar

Relaterade inlägg