Vad ska man Lägga på golvet i ett Campingtält?

Camping, att tälta är ett utmärkt tillfälle att fly från det dagliga tumultet i stadslivet och tillbringa lite kvalitetstid i naturen. Men att sova på marken kan vara obehagligt för vissa. Så att lägga till ett vadderat lager mellan ditt tält och marken kan lösa detta problem. Tillsammans med ökad komfort kan en bra tältgolvsstoppning hålla dig varm och skydda dig från de yttre elementen.

Att sätta upp en dyna inuti ditt tält är viktigt om du vill sova bekvämt under natten. Dessutom hjälper tältgolv till att förbättra ditt tälts vattenmotstånd och även att isolera det. Oavsett om du campar under sommar- eller vintersäsongen kan tältgolv vara mycket fördelaktiga eftersom du aldrig vet när temperaturen på natten kan sjunka.

När du pratar om att tälta är det första du förmodligen tänker på att använda ett vanligt tältunderlag. Även om detta är det mest prisvärda alternativet på marknaden för tältgolv, gör det verkligen inte ett bra jobb med att vaddera golvet i ditt tält. Tack och lov finns det andra alternativ som blir bättre på att isolera ditt tältgolv.

5 tältgolvsidéer

Att vara bekväm när du campar kan vara svårt när det finns stenar, pinnar och skräp på marken under ditt tält. Det finns många sätt att förbättra din komfort och njuta av en god natts sömn i ditt tält. Här är några av de bästa tältgolvsidéerna som du kan använda när du campar.

Yogamattor

En yogamatta är ett av de mest unika sätten att lägga till dämpning på ditt tältgolv. Men du måste använda tjocka yogamattor om du har för avsikt att använda dem som tältgolv eftersom tjockare yogamattor ger bättre stoppning. Yogamattor är utmärkta för dämpning eftersom din kropp inte kommer att sjunka genom mattan, och den är så bekväm att du inte kommer att kunna känna av vad som finns under.

Yogamattor finns i en mängd olika former och storlekar, medan vissa är designade för att vara extremt kompakta och små. Därför kan yogamattor vara ganska lätta och lätta att bära. Dessutom, när du köper en yogamatta för tältgolv, se till att du får rätt storlek. Det är alltid bättre att välja en större yogamatta som täcker hela ytan av ditt tälts golv. Dessutom kan du alltid vika eller klippa din matta för att passa in i ditt tält.

Skumgummiplattor

Sammankopplade skumplattor är ett av de bästa och bekvämaste sätten att lägga vaddering under ditt tält. Det är det bästa alternativet för alla vandrare och backpackers eftersom sammankopplade skumplattor är extremt lätta och enkla att bära. Dessa sammankopplade plattor är problemfria och har en enkel installationsprocedur. Allt du behöver göra är att slå upp ditt tält först, ta sedan ut skumplattorna och montera dem som du gör med pussel och det är klart. Du kan få dessa plattor i en mängd olika storlekar och tjocklekar.

Om dina plattor är för stora för att passa ditt tält är det bara att hugga upp dem för att få rätt form. Sammankopplade skumplattor är ganska hållbara och kommer inte att skadas av vassa eller taggiga föremål på marken. Skum kan enkelt klippas av med sax eller skärare. Skumplattor är ett utmärkt komplement till alla campingresor när du vill ha dämpning under fötterna.

Vanlig presenning

Presenningar placeras vanligtvis över tältet och används för att skydda ditt tält från kraftiga nederbörd och den brännande värmen från solen. Du kan dock använda din presenning för att täcka ditt tältgolv också.

Att använda din vanliga presenning kommer inte bara att spara pengar utan det kommer att spara mycket utrymme. Innan du placerar presenningen under ditt tält, se till att rensa området så att det inte finns sten eller skräp som ligger runt. Det beror på att en vanlig presenning inte är tillräckligt vadderad för att hindra småstenarna eller pinnarna från att peta i dig. En presenning är kanske inte det bekvämaste alternativet, men den gör jobbet med att skapa en barriär mellan dina fötter och marken.

Tungt skumgummi

Ibland kanske det inte räcker att bara sätta en barriär mellan basen och tältet, komfort är också en viktig faktor att tänka på. Med detta material på marken kan du enkelt lägga dig på ditt tältgolv.

Dessutom, när du slår upp ditt tält i ojämn eller obekväm terräng med stenar och vassa föremål, skulle ett tungt skumgummi vara det perfekta alternativet som tältgolv. Efter en lång dag av vandring i stigarna kommer du att älska att ligga på ett så bekvämt och vadderat tältgolv. Du kommer inte att besväras av småsten, kvistar, grus och grenar när du använder tungt skumgummi. Men som namnet antyder är tungt skumgummi inte lätt och det skulle vara ganska svårt att bära runt, särskilt för vandrare.

Golv av filtar

Att lägga en filt under ditt campingtält är ett bra alternativ om du inte vill lägga ner mycket ansträngning eller spendera mycket på ditt tältgolv. Att använda en mjuk filt som golv kan vara ganska mysigt och varmt. Efter att ha slagit upp tältet, placera filtar över tältgolvet tills du känner att det är tillräckligt vadderat och bekvämt för dig.

Mer filt betyder mer stoppning. Alla filtar fungerar som vadderade golv, vilket gör dem idealiska för att ligga på dem. Det finns dock några nackdelar med att använda en filt som ditt tältgolv. Filtar är inte vattentäta, så om det regnar blir de blöta. Att packa ihop dessa filtar kan också äta upp mycket utrymme i din ryggsäck. Filtar kanske inte är ett idealiskt alternativ, men det får jobbet gjort på någon nivå.

Saker att tänka på för tältgolv

Oavsett om du köper nya vadderade golv eller gör något av de campingartiklar du redan har, finns det några faktorer att tänka på när du väljer vad du ska använda för tältgolv.

Storlek

Först måste du överväga hur mycket av tältets golv du vill täcka. Vissa människor kanske vill täcka en viss del av marken, medan andra föredrar ett bekvämt golv i hela tältet. Ta därför rätt mått baserat på den täckning du behöver.

Tjocklek

En annan viktig sak att tänka på är tjockleken på ditt tältgolv. För om du vill ha bekväm stoppning måste du välja tjockare material för tältgolv. Om materialet inte är tillräckligt tjockt kan det hända att det inte täcker alla gupp och vassa föremål i marken, och kommer säkerligen inte att ge dig den isoleringsgrad du vill ha.

Varaktighet

Tillsammans med komfort måste ditt tältgolv också vara hållbart. Om ditt tält sätts upp i oländig eller stenig terräng vill du ha ett långvarigt tältgolv, så att materialet inte skadas eller rivs så lätt.

Avslutande tankar

Att placera en enkel golvstoppning under ditt tält är fördelaktigt på fler sätt än du kan tänka dig. Det finns så många sätt att lägga tältgolv utan att spendera mycket pengar. Därför kan du implementera ovan nämnda tältgolvsmetoder för att göra din nästa tältutflykt så bekväm som möjligt.

Relaterade inlägg