Hur man Packar ett Tält i en Ryggsäck [Tips & Guide]

Naturligtvis kan du helt enkelt stoppa in ditt tält, men att vara noga med att packa din ryggsäck ordentligt hjälper till att säkerställa en roligare ryggsäckstur.

Ett ordentligt packat tält förhindrar inte bara skador på tältet, det fördelar också vikten bättre (eftersom ditt tält troligen är en av dina tyngsta ryggsäcksutrustning) för att skydda din rygg från onödig påfrestning och ta dig till din nästa campingplats mer bekväm.

Här är exakt hur du packar ett tält i en ryggsäck för din nästa ryggsäckstur.

Glöm inte att kolla in vår checklista för backpacking för fler packningstips!

Så här packar du ett tält i en ryggsäck

Låt oss först diskutera hur man packar ett tält i insidan av din ryggsäck.

Packa i en prylsäck

En prylsäck kan verkligen hjälpa till att komprimera ditt tält för att ge dig mer utrymme inuti din ryggsäck. En vattentät modell är avgörande, speciellt om du bor någonstans där regnigt som jag. Kom bara ihåg att aldrig förvara ditt tält i en prylsäck – lämna det alltid löst i förvaringen.

I mitten, mot din rygg

Det bästa stället att packa ett tält i en ryggsäck är i mitten mot ryggen. För de flesta vandrare är detta det mest bekväma stället att bära tunga föremål och hjälper till att balansera din vikt. Jag packar personligen tältkroppen och regnflugan i min ryggsäck men surrar fast tältstängerna på utsidan av min ryggsäck.

Överväg att packa löst

Ultralätta backpackers bör avstå från en säck helt och hållet. Att packa tältet löst i ryggsäcken hjälper till att minska en liten del av vikt. Det låter dig också pressa ditt tält bland annat. Om du går den här vägen rekommenderar jag att du fäster dina tältstänger på utsidan av din packning. Nackdelen med denna metod är den lilla chansen att ditt tält kan skadas inuti din ryggsäck.

Dela komponenter med partner

Mitt främsta ryggsäckstips för att resa med en partner är att dela dina tältkomponenter mellan er två. Så, en av er kommer att bära tältkroppen och överdraget medan den andra bär stängerna. Naturligtvis fungerar detta bara om du planerar att sova i samma tält.

Packa ett vått tält

Tyvärr måste man bara packa ett blött tält i en ryggsäck ibland. Om det är möjligt, torka ut tältet så mycket som möjligt innan packning. Även bara att skaka ut den eller låta den torka i några minuter hjälper mycket. Om det är oundvikligt att packa ett vått tält, se till att tältet torkar helt innan du förvarar det hemma (du bör alltid göra detta ändå).

Kan du fästa ett tält på utsidan av en ryggsäck?

Det är möjligt att fästa ett tält på utsidan av din ryggsäck istället för att packa in den.

Detta hjälper till att frigöra mycket utrymme på insidan för att förvara annan utrustning i din ryggsäck.

Däremot tenderar jag personligen att undvika denna metod. Jag vill bara inte riskera att riva eller slita sönder mitt tält om det fastnar i skräp under min vandring.

Med det sagt kan det vara en bra idé att stoppa tältstängerna på utsidan av din packning. Dessa kommer inte att skadas och är ofta besvärliga att förvara inuti din förpackning.

Att dela tältstänger och tältkroppen/regnflugan gör det också lättare att packa resten av tältet inuti ryggsäcken.

Om du bestämmer dig för att packa hela tältet på utsidan av din ryggsäck, då vill du experimentera med placeringen för att se vad som fungerar bäst för dig.

Många backpackers rekommenderar att du fäster ett tält längst ner på utsidan av en ryggsäck (som du skulle göra med en liggunderlag av skum med slutna celler), men andra tycker att det är bekvämare att surra det på toppen av ryggsäcken nära lockets öppning.

Vissa backpackers fäster till och med sitt tält vertikalt på mitten av utsidan av sin ryggsäck. Vissa ryggsäckar kommer med remmar för att passa denna teknik.

Oavsett vilken metod du väljer är en vattentät prylsäck eller förvaringssäck ett måste, om du inte absolut vet att vädret kommer att bli torrt.

Relaterade inlägg