Hur du Gör ett Tält Vattentätt – Skydda Tält Mot Vatten

Hur du Gör ett Tält Vattentätt - Skydda Tält Mot Vatten

Att lära sig att göra ett tält vattentätt kommer att rädda ditt skydd från läckor som tar slut på äventyret på dina campingresor och tältäventyr. Här är hur…

Att veta hur man vattentätar ett tält kommer inte bara att hålla dina campingresor och expeditioner på rätt spår, det kommer också att öka livslängden på ditt älskade skydd. Efter upprepad användning, oavsett om det är flera bilcampingssemestrar eller vilda nätter i vildmarken, kommer ditt tält att ta stryk av vind, regn, UV-strålar, lera och andra former av slitage.

Detta elementära bombardemang kommer så småningom att leda till att ditt tälts vattenavvisande beläggning äventyras. Poängen med att vattentäta ditt tält är att återställa ditt skydd till att vara redo för regn, så att det kan slåss mot elementen igen.

Du kommer att veta när det är dags att vattentäta ett tält när vattnet slutar att pärla sig och rulla smidigt från ditt tältduk och börjar suga in, vilket så småningom leder till läckor. Även de allra bästa campingtälten kommer inte att förbli vattentäta för alltid, så om du värdesätter ditt favoritskydd kommer tiden att komma då du måste ge det lite behandling.

Hur man vattentätar ett tält: steg-för-steg-instruktioner

Steg 1

Vänta på en torr dag och slå sedan upp tältet utomhus. Borsta bort all uppenbar lera och använd sedan en ren, icke-nötande svamp, vatten och ett dedikerat tältrengöringsmedel för att tvätta både täckduken och tältinsidan. Skölj väl med en vattenkanna eller skonsam slang efter rengöring.

Steg 2

När tältet är rent, följ instruktionerna på en specialiserad vattentätningsprodukt. Vissa vattentätningsprodukter appliceras till exempel bäst på ett rent, vått tält, meda andra behöver ett rent, torrt tält.

Steg 3

Använd en ren pensel eller pumpspray för att täcka utsidan av tältet med en jämn beläggning av det vattenavvisande medlet. Vattentäta inte tältets inre, eftersom det kommer att hindra det från att andas. Var särskilt uppmärksam på sömmar, som är en vanlig svag punkt i alla tälts försvar mot H20. Komplettera varje panel innan du går vidare till nästa för att undvika flodmärken, och torka bort överflödig produkt med en fuktig trasa.

Steg 4

För att vattentäta ett tält, detta steg är lika viktigt: låt det återvattentäta skyddet torka helt.

Steg 5

När tältet är helt torrt, packa undan det redo för ditt nästa campingäventyr.

Relaterade inlägg