Så får du strålande hy

Hy

Nu när sommaren har gått mot sitt slut och vi välkomnar de svalare höstvindarna, är det dags att tänka på hur sommaren har påverkat din hy. Efter långa soliga dagar på stranden eller i trädgården kanske du har upptäckt några oönskade bruna fläckar, fina linjer eller förstorade porer i din hy. 

Isåfall behöver du inte oroa dig för det finns sätt att återfå din strålande hy och ge den nytt liv. Här är tre enkla tips för att gå från en sliten sommarhy till en fräsch höstlook.

1. Exfoliera din hud regelbundet

För att bli av med fina linjer, bleka pigmentfläckar och ge din hud en välbehövd nystart, är regelbunden exfoliering nyckeln. Genom att avlägsna de översta lagren av döda hudceller kan du främja cellförnyelse och stimulera produktionen av ny, frisk hud. 

Det finns många olika sätt att exfoliera din hud, inklusive mekanisk exfoliering med ansiktsborstar eller kemisk exfoliering med produkter som innehåller AHA- eller BHA-syror. Det finns även många bra alternativ i form av hudvård som du kan använda dagligen. Det är dock viktigt att vara försiktig och inte överexfoliera, särskilt om du har känslig hud.

2. Använd solskyddsfaktor året runt

En av de främsta orsakerna till pigmentfläckar och åldrande hud är överexponering för solens skadliga UV-strålar. Många av oss är noga med att använda solskydd under sommarmånaderna, men glömmer att det är viktigt att göra det året runt. 

UV-strålar kan tränga igenom moln och glas vilket innebär att din hud fortfarande kan skadas under molniga dagar eller när du är inomhus. Därför är det klokt att investera i en bra solskyddsfaktor och använda den dagligen, oavsett årstid.

3. Återfukta och ge näring

För att uppnå strålande hy är det viktigt att hålla din hud väl återfuktad och närd. Använd en högkvalitativ fuktighetskräm som passar just din hudtyp för att behålla fuktbalansen och förebygga torrhet. Du kan också överväga att använda produkter från exempelvis Bioderma som innehåller ingredienser som hyaluronsyra eller ceramider. 

Det hjälper till att bevara hudens elasticitet och mjukhet. Ett annat viktigt steg är att dricka tillräckligt med vatten varje dag för att hålla din hud hydrerad inifrån.

Med dessa enkla tips kan du njuta av vacker och strålande hy oavsett årstid. Så varför inte börja redan idag? Med regelbunden hudvård och en bra kvällsrutin kan man komma långt. Unna dig även en liten behandling då och då för extra bra resultat. Din hud kommer att tacka dig för det.

Relaterade inlägg