5 Marknadsföringstips du inte tänkt på tidigare

5 Marknadsföringstips du inte tänkt på tidigare

För i stort sett alla företagare världen över så är marknadsföring en otroligt viktig del i verksamheten. Det finns också många som kan tycka att marknadsföring är onödigt och kostsamt, det är dock viktigt att komma ihåg att marknadsföring mot rätt sorts publik är en av de bästa investeringar som ett företag många gånger kan göra.

Att marknadsföring av olika de slag även kosta en hel del pengar är också ett faktum. Det finns dock en hel del vägar att kunna gå som företagare bara man är en aning kreativ. För att hjälpa dig och alla andra företagare på traven så kommer här våra 5 bästa marknadsföringstips som inte behöver kosta skjortan:

1. Nöjda kunder

Den absolut bästa marknadsföring du kan få är att ha 100% nöjda kunder. Dina kunders recensioner är guld värda för dig som företagare.

Be dina kunder att publicera sin recension av ditt företag eller den vara eller tjänst som de har köpt av dig på er Google Business Profile och era företagskonton hos Facebook, Instagram, Twitter och Trustpilot m.fl. 

Allt fler kunder fattar också sina köpbeslut på vad tidigare kunder säger. Glöm inte bort att publicera kundernas positiva recensioner direkt på er webbplats.

2. Ge bort en gratis pryl

Allt från billiga reklampennor, en vattenflaska, t-shirt eller en nyckelring är exempel på prylar som kunderna använder dagligen. 

Detta påminner inte bara kunden om att ditt företag finns utan det kan också ge dig många andra potentiella kunder.

3. Arrangera en tävling

Att arrangera en tävling av något slag ger dig och din verksamhet gott om uppmärksamhet. Idag finns mängder av kanaler att kunna använda sig av på nätet och där tävlingen kan marknadsföras.

4. Glöm inte skyltfönstret

Har du ett skyltfönster utåt vägen där många dagligen passerar så kan du ha en potentiell guldgruva, något dock som många företagare som har denna möjlighet förvånansvärt inte använder sig av! 

Prisuppgifter, vad ni erbjuder, kontaktuppgifter och sist men absolut inte minst ett riktigt hett erbjudande är vad som bör finnas med i ert skyltfönster eller varför inte på en bra “gatupratare” vid vägen.

5. Sociala medier

Otroligt många företagare missar den enorma möjligheten av att använda sig av sociala medier i sin marknadsföring, snälla gör inte samma misstag som dessa företagare. 

Om du inte har varken kunskap eller tid att sköta era sociala medier själv så anlita en bra marknadsföringsbyrå för denna uppgift, en investering som garanterat kommer att löna sig flera gånger om för dig.

Relaterade inlägg