Så får du en fin balkonglåda

Så får du en fin balkonglåda

Kanske du har sett fantastiska bilder på prunkande balkonger och vill försöka att själv skapa en oas på din? Det kan du göra med hjälp av balkonglådor. Välj om du ska ha en eller flera, det beror lite på hur stor plats du har på din balkong. Volymen på den bör vara stor nog. Den bör helst vara 20 cm hög och 20 cm djup, oavsett längd. Det för att du ska få ett så bra resultat som möjligt.

När du väl har din balkonglåda, så gäller det att välja bra jord att fylla den med. Se till att jorden har en bra kvalitet. När det gäller växter, så köp sådana som fungerar bra att ha utomhus. Se till att du vattnar upp dem ordentligt innan du tar ur dem ur den plastkruka de kommer i. 

Plantera i din balkonglåda

Före du ställer ner växterna i balkonglådan, se till att göra små planteringshål där de ska vara. Tryck sedan till jorden lite lätt. Jorden ska komma i samma nivå som när växten stod i sin kruka. Du bör se till att ha bra plats mellan växterna, då de kommer att växa sig större under sommaren. Se även till att vattna balkonglådan ordentligt. 

Sköt om dina växter

Många sommarblommor blommar som mest då de är i soliga lägen. Dock finns det de sorter som trivs bra i skugga. Se till så att du regelbundet vattnar dina sommarblommor. Du kan känna efter med fingrarna i jorden. Är den mycket torr, se genast till att vattna. Är det sommardagar som är soliga och varma så kan du behöva vattna varje dag. 

Se gärna till att regelbundet ge dina blommor näring så att de kan blomma hela säsongen.

Tips om du ska resa bort: Ta en tom petflaska och fyll den med vatten och tryck ner den upp och ner i krukan.

Relaterade inlägg