Vilken sport är lättast att bemästra?

Vilken sport är lättast att bemästra?

Ingen sport är lätt. Alla sporter kräver engagemang och dedikation.

De enklaste sporterna är dock de som inte är särskilt tekniska, sporter där en individ som är fysiskt kraftfull kan dominera i sin spelnivå.

Exempel på tekniskt krävande sporter är volleyboll, bordtennis, tennis…det finns otaliga fler. De är svåra att lära sig och kräver specifika tekniker och rörelser för att kunna bli bra i sporten som servering, backhanding, fore handing, grävning, sättning. Det som är gemensamt med dessa sporter är att även med den bästa fysik du kan få, kommer du att suga på dessa sporter om du inte lär dig dessa tekniker.

Enklare sporter är sådana som inte kräver mycket tekniska färdigheter. Visserligen är de fortfarande tuffa sporter, men är lättare att ta till sig.

Basket, fotboll (som amerikansk fotboll och/eller rugby) och sprint är mycket lätta att ta till sig. Självklart skulle det vara svårt att spela/tävla på hög nivå, men de är ändå lätta att lära sig.

Sprint är legit bara att springa i en rak linje. Tänk på att eftersom det är ”lätt” kommer många andra att tycka att det är lätt och det kommer att bli stor konkurrens.

Fotboll är ganska lätt om du har en stark men ändå smidig byggnad. Att bygga en kropp som denna är lätt, men (igen) utan engagemanget att bygga upp dina muskler och skära ner fett, kommer du inte att kunna utöva dessa sporter i den utsträckning som du vill utöva dem till.

Basket är väldigt populärt och väldigt lätt att plocka upp. Street ball är vansinnigt populärt. I likhet med fotboll, med en välsignad atletisk fysik, kommer alla rörelser att bli betydligt lättare för dig. Är du 2 meter lång är allt lättare för dig. Rebounding, poäng på nära håll, dvs dunking, lay-ups, är enkla. Med en atletisk kroppsbyggnad bör du ha kraft, snabbhet, smidighet och uthållighet. Det är allt du behöver göra för att göra dessa sporter enkla.

Jag får det att låta enkelt men som jag sa i början, ingenting är lätt. Att ha en atletisk kropp är svårt att upprätthålla, men gör det lättare att utöva en mängd olika sporter.

Bonus: många anser att fotboll/förbundsfotboll är lätt att lära sig.

Det brukade vara lätt att spela, med snabbhet och uthållighet kan du ta dig förbi vem som helst, gå/springa fram till mål och stoppa in bollen i nätmaskorna.

Detta fungerar dock bara för låga åldersgrupper och låga divisioner. Nuförtiden utvecklas spelet snabbt och det krävs många tekniska färdigheter för att du ska kunna spela på en genomsnittlig nivå, passningar, dribblingar, kontroll etc. Dessa tekniska färdigheter gör sporten svår att bli bra på.

Relaterade inlägg