Vakuumpåsar för Sous Vide – Vad du Bör Tänka På

Vakuumpåsar för Sous Vide - Vad du Bör Tänka På

Det är viktigt att välja rätt vakuumpåsar, oavsett om du ska vakuumförpacka för tillagning sous vide eller för förvaring av matvaror. Du kan inte använda vanliga fryspåsar eller andra plastpåsar vid vakuumförpackning, i stället ska du köpa vakuumpåsar som är gjorda för ändamålet.

Vid användning av dessa är du säker på att processen med att suga ur luft går problemfritt och inte misslyckas. Vi listar några delar att tänka på. 

Att tänka på först

Det här med vakuumpåsar kan kännas som en hel vetenskap. Allt är dock väldigt enkelt om du bara vet vilken sorts vakuumförpackare du har. Genom att vakuumförpacka din mat sparar du plats i kyl och frys. Dessutom håller sig maten fräsch upp till sex gånger längre – ett enkelt sätt för dig att minska ditt matsvinn!

Släta påsar

Släta vakuumpåsar kan endast användas till kammar-vakuumförpackare. De finns i flera olika antal och storlekar. Det är idealiskt att ha flera olika varianter för professionell användning då man ska tillaga många olika varianter av livsmedel i olika storlekar under hela dagen.

Räfflade påsar

Det andra alternativet är att skaffa räfflade vakuumpåsar. Dessa används i förbindelse med vakuumförpackning av livsmedel i både en extern vakuumförpackare såväl som en kammar-vakuumförpackare. 

Rulle eller påse?

Till de räfflade vakuumpåsarna hittar du både vakuumrullar och vakuumpåsar. Det som är praktiskt med rullarna är att du själv kan välja hur långa de ska vara. På så sätt kan du lättare anpassa påsarna efter vad du önskar ha i dem. Du ska bara klippa ut den önskade längden och sedan försegla ena änden på påsen innan du fyller den med det du vill vakuumförpacka. Detta ger dig möjligheten att vara flexibel, både när du ska vakuumförpacka för att förvara maten i t.ex. kylskåp eller frys eller när du ska tillaga Sous Vide. Att vakkumförpacka maten är speciellt praktiskt när du ska ut och kampa.

Relaterade inlägg