Vad du bör Tänka på inför Flyttstädningen

Vad du bör Tänka på inför Flyttstädningen

Efter månader av planering och väntan flyttar du äntligen ut. Oavsett om du har sålt ditt hus till en bra affär eller lämnar en hyreslägenhet är det viktigt att lämna ett gott intryck och städa huset innan du flyttar in i din nya bostad. Och det är här dessa flyttstädtips kommer att komma väl till pass.

Om du vill veta mer om hur du kan flyttstäda utan att investera i mycket tid och ansträngning, här är våra bästa flyttstädtips du måste känna till.

Även om hyresvärdar skulle kräva att du städar innan du lämnar, blir det lättare om du ser det som ett ansvar. Du bodde trots allt i det utrymmet och att städa upp det innan du flyttade ut är det rätta att göra. Nyckeln är att planera din flytt genom att kontakta de bästa lokala flyttarna.

Och kom ihåg att ha din flyttchecklista till hands för att undvika röran.

Detta är viktigt om det är en hyresfastighet. Det finns alltid en risk att förlora deposition om hyresvärdarna inte hittar den lediga fastigheten i gott skick. Och när vi nämner rent behöver det inte se ut som om det nyligen polerats. Håll en måttlig inställning till att städa ditt gamla hem innan du flyttar för att göra det enkelt. Du behöver inte överdriva det.

Ta ett steg i taget

Innan du börjar, se till att du har alla städmaterial för din flyttstädning. Du kommer att behöva dem för ditt nya hem i alla fall. Du kan göra rengöringsmedel och desinfektionsmedel hemma med enkla ingredienser som finns hemma. Här är en lista över tillbehör du kan behöva:

  • Rengöringsmedel för glas (fönsterputs)
  • Borstar
  • Desinfektionsmedel
  • Rengöringsdukar
  • Duster
  • Mopp
  • Hink
  • Gummihandskar

Du kanske redan har de flesta av dessa saker. Planera sedan saker i förväg och städa ett rum i taget. Det är bäst att börja med de mest komplicerade områdena som kök och badrum, så att du har de enklare kvar till slutet. Du måste också se till att all din mat och andra föremål förvaras ordentligt innan tiden.

Rengör ditt badrum och kök

Börja med badrummen och använd desinfektionsmedel för att rengöra armaturer och ytor efter att du har tagit bort alla dina tillhörigheter. Om du använder blekmedel, se till att badrummet är välventilerat.

Blekningsmedel är ett utmärkt sätt att omedelbart rengöra ditt badrum utan krångel. Det kan rengöra fläckar, rensa igen avlopp och ta bort skräp.

För köket, börja med att ta bort alla matvaror först. Töm skåpen och hyllorna och packa i förväg för att undvika matsvinn. Börja med att rengöra fläckar och smulor i och på skåpen. För inventarier och fasta apparater, använd desinfektionsmedel och skrubb för att rengöra både insidan och utsidan.

Rengör dina rum

Oavsett om det är ditt vardagsrum, sovrum, arbetsrum eller något annat rum i huset, måste du först ta hand om möblerna. Det är lättare att städa när du har mindre möbler i närheten. Så flytta och packa allt innan du börjar med städflyttningsuppdraget.

Att rensa ut ditt utrymme gör det också lättare att nå. Damma av de områden som inte har sett ljuset på ett tag. Du kan använda ångtvätt eller dammsugare för att rengöra gardinerna och mattan och torka golvet. Använd lådor för att säkert förvara dina kläder och andra tillhörigheter under städningen. Detta kommer att hålla dem från att skadas.

Var särskilt uppmärksam på väggarna

Du vill inte måla väggarna i hemmet du lämnar och kommer förmodligen aldrig att se igen. Det kostar mycket pengar och ansträngning. Det är dock viktigt att rengöra väggarna. Väggarna i ditt hem kan ha stor påverkan på ett intryck av renhet. Oavsett hur rent och organiserat du håller ditt hem kan smutsiga och fläckiga väggar förstöra det. Men innan du städar, jämna ut och ta bort alla skruvar, krokar och spikar från väggen.

Damma av väggarna och torka av fläckar med färgvänliga rengöringsmedel och borstar. Rengör fläckarna och använd ett smutsfritt lager emulsion för missfärgade, envisa fläckar. Detta kan spara dig från en stor renoveringskostnad som din hyresvärd kan ålägga dig.

Glöm inte exteriören

Det är här inspektionen börjar. Städa utsidan av huset innan du är redo att flytta ut. Rensa din gräsmatta, rengör ditt skjul och borsta bort smuts och löv. Om du har en högtryckstvätt, använd den för att rengöra din uteplats och däck.

Skäl att flytta ut rent

Nedan följer ett par anledningar till varför du bör boka en flyttstädning:

-Om du gör detta kommer du att spara mycket tid och ansträngning för din räkning. Detta kan särskilt gälla för att flytta in i ett hem som tidigare hade folk i sig. Det är möjligt att vissa ytor inte har rengjorts, till och med på flera år. När du flyttar till en plats vill du att den ska vara helt ren, ren, överallt, precis som ett helt nytt hus. Du vill aldrig flytta in i ett smutsigt hem.

-En annan anledning är att detta kan vara ett krav som du måste göra innan du flyttar hemifrån. Det kan antingen stå i ditt hyreskontrakt eller i köparens avtalskontrakt. För en uthyrning kan detta vara ett krav om du vill ha tillbaka din insättning. De kan föreskriva att du måste anställa några, inte bara rengöra den själv. Detta beror på att hyresvärdarna vill ha fastigheten professionellt städad för att visa den för andra potentiella hyresgäster när du är borta.

-Ska vi ens nämna att det är mycket hårt fysiskt arbete att städa ett hem ordentligt? Att göra detta själv kan vara svårt. Utsikten att skura och tvätta allt kanske inte är möjligt själv. Låt proffsen göra allt jobb, så att du inte behöver göra det.

Relaterade inlägg