Hur överlever du en snöstorm i en bil?

Hur överlever du en snöstorm i en bil? – Överlevnad Sullivan

Vintervädret komplicerar i hög grad alla slags uppgifter, och kanske ingen mer påverkad än att resa med bil. Snöstormar gör asfalterade ytor otroligt hala och det betyder att de är förrädiska och farliga för alla typer av bilar.

Risken för att krascha kommer att vara mycket hög, och du bör inte bortse från risken att bli strandsatt på vissa ur vägen eller mindre färdad väg. Så hur förbereder man sig för en snöstorm när man reser med bil?

Du förbereder för att överleva en snöstorm av se till att ditt fordon underhålls på rätt sätt, genom att utrusta det med lämpliga tillbehör för vinterkörning, utrusta den med en vinteröverlevnadssats och ett komplement med reservdelar och verktyg vid vägkanten.

Du behöver också en hel del sunt förnuft för att överleva i nödsituationer i ditt fordon under snöiga förhållanden.

Det finns ganska mycket att packa upp angående detta ämne och vi kommer att förse dig med alla detaljer i resten av denna artikel. Ta tag i dina snökedjor, dra på dig kappan och låt oss köra!

Snöstormar gör resor farligt

Betydande vinterväder gör att resa med bil är ett riskabelt förslag och på flera sätt. För det första är snö och is ökända för att göra asfalterade ytor otroligt hala, vilket kraftigt ökar risken för singel- eller flerbilsolyckor.

Det misslyckas aldrig att vinterns början ser en kraftig ökning i antalet av olyckor och åtföljande skador och dödsfall på amerikanska vägar och på andra håll i världen.

Detta är illa nog i sig, men för att förvärra dessa problem måste du också oroa dig för att bli strandsatt .

Alla har hört historier om människor som blir immobiliserade, kraschar eller går vilse och får slut på bränsle på någon skogsstig eller mindre färdad motorväg under hårt vinterväder och sedan befinner sig i en legitim överlevnadssituation.

Detta händer mer än du tror, men du kan bli strandsatt i ditt fordon långt ifrån något legitimt skydd eller hjälp till följd av en trafikstockning eller något annat missöde.

För preppers innebär att resa i ditt fordon borta från ditt hem också att du är e långt borta från ditt överlevnadsförråd, för det mesta, och det betyder att du helt enkelt inte kommer att vara lika väl rustad för att hantera en given nödsituation.

Exponering är en av naturens enskilt största och mest pålitliga mördare och även om utsikten att tillbringa tid med att vänta ut stormen eller vänta på hjälp i ditt fordon kan verka mer av en nyhet än något annat så bör du inte lura dig själv. Ditt liv kan snart vara i fara.

Undvik resor om du kan

Bästa sättet att undvika nödsituationer i samband med vinterväder när du kör är att undvika att köra under kraftigt vinterväder. Om du har en valfri resa planerad, skjut upp den.

Om du kör bil och blir omkörd av en snöstorm, leta efter ett ställe att stanna på eller bara planerar att lägga in för dagen. Detta är inte alltid möjligt eller ändamålsenligt men det är ditt bästa alternativ.

Men omständigheterna och Moder Natur verkar båda ha en förmåga att konspirera för att tvinga vår hand även under farliga förhållanden. Du måste vara särskilt försiktig om du måste köra under en kraftig snöstorm, eller i efterdyningarna av en. Riskerna kommer att vara många och de kommer att vara utbredda.

Så länge som minusgrader råder kommer svart is att vara en perenn och smygande fara, som snabbt och osynligt bildas på asfalterade ytor, särskilt sådana som är utsatta till att frysa framför övriga vägbanor såsom broar, överfarter och andra upphöjda ytor.

Även utan det ständiga hotet om svartis snöfall och annan nederbörd kommer snabbt att skapa brist på dragkraft på vägarna , ett villkor som även de mest kapabla fyrhjulsdrivna fordonen är dåligt utrustade att hantera i en fabrikskonfiguration.

I händelse av en krasch eller bara ett totalt trafikstopp kommer du då att möta en överlevnadssituation där du måste skydda inuti ditt fordon och den genomsnittliga bilen är ett dåligt skydd. Det bästa sättet att hantera sådana omständigheter är genom att förbereda dig nu.

Förbered ditt fordon

En stor del av vinteröverlevnaden i ett fordon är att förbereda ditt fordon för sådana förhållanden. Vintertemperaturer, vägsalt och den aggressiva bromsning och styrning som ibland krävs för att hantera svåra förhållanden innebär att ditt fordon måste vara i toppform när det gäller underhåll.

Du bör ta hand om alla defekter , trasiga delar och andra brister och håll koll på rutinunderhåll såsom däck, bromsar, tätningar, lampor, vindrutetorkare och så vidare.

Det är också i ditt bästa intresse att utrusta ditt fordon om det är kapabel att använda dem, med snökedjor eller klossar som kan ge attraktion även på vägar som är helt täckta med is.

Alla fordon kan inte säkert använda dessa system och dessutom är de inte lagliga i alla kommuner och stater, men trots det ökade slitaget och den ojämna körningen som följer av att använda dem ökar de dramatiskt kontrollen och säkerheten på hala underlag.

Genom att hålla ditt fordon i bästa möjliga skick för att undvika en olycka. Jag kommer att ha gått långt för att förhindra en nödsituation vid vägkanten.

Utrusta ditt fordon med ett vinteröverlevnadspaket

När du har fått ditt fordon trimmat och redo för vinterväder kommer du att vilja utrusta den med ett vinteröverlevnadskit som innehåller föremål som kan hjälpa dig att få loss ditt fordon och även hålla dig vid liv om du av någon anledning tvingas ta skydd inuti ditt fordon.

I detta kit bör sådant inkluderas:

  • sand eller kattsand för att ge grepp åt däck som vilar på hala underlag,
  • reservdelar och verktyg som behövs för att hantera vanliga haverier,
  • massor av filtar,
  • kläder och föremål att tillhandahålla värme,
  • ransoner i form av lagringsstabil och färdigmat,
  • en brandsäker metallbehållare,
  • ljus,
  • vägbloss,
  • markeringstrianglar,
  • en kompakt spade och skrapa,
  • reservbatteri till mobiltelefon eller powerbank,
  • första hjälpen-kit,
  • och kartor.

Ditt mål bör vara att stanna kvar i ditt fordon i komfort så länge du kan och har allt du behöver för att vänta på räddning eller vänta på att vädret ska klarna.

Saker kan se bra ut dyster om du sitter fast i ditt fordon på sidan av vägen under en snöstorm, men de kan bli ännu värre om du ger dig ut till fots illa förberedd.

Procedur

Låt oss säga att den länge fruktade händelsen har inträffat. Du kör på vägen när du blir omkörd av en kraftig snöstorm och kraschar eller på annat sätt tvingas stanna. Trafiken börjar men tur för dig går motorn fortfarande. Vad ska du göra nu?

Först och främst, om du är nära någon större och höghastighetsväg bör du vara mycket oroad över att bli påkörd.

Snöstormar minskar sikten drastiskt och även när det inte snöar är whiteout-effekten mycket verklig och chansen är stor att även en färgglad bil inte kommer att vara lätt att upptäcka.

Placera dina varningstrianglar, färgglada tygflaggor eller till och med vägbloss beroende på omständigheterna för att förbättra din sikt och låta folk veta att du har problem.

Försök sedan att ringa efter hjälp. Om du inte kan eller är fast besluten att bara vänta ut situationen bör du köra din motor i 10 till 20 minuter av varje timme för att driva värmaren och värma upp kabinen.

Det är självklart att du bör ta på dig ytterligare kläder eller filtar som du kan för att hålla dig varm. Försök att reservera användningen av dina nödljus för sikt nattetid eller snösmältning, även om de kommer att förbättra temperaturen i kabinen dock något.

En kritisk faktor som ofta förbises i detta scenario är vikten av att hålla ditt fordons avgasrör fria medan motorn är igång. Ett blockerat avgasrör kan leda till att dödlig kolmonoxidgas fyller kupén och förgiftar dig tillsammans med alla andra inuti.

Kolmonoxid är en lömsk mördare och träder ofta i kraft när människor sover, för att aldrig vakna upp. Du måste gå ut ur bilen med jämna mellanrum för att skotta snö runt avgasröret och dörrposterna. Se till att hålla fordonet rent från snö också för att förbättra sikten.

Slutsats

Vinteröverlevnad är tillräckligt tuff utan de komplikationer som fordonsresor medför. Snöstormar och annat vinterväder kan göra även en jämförelsevis kort bilresa till en stor fara och kan se dig fastna i en legitim överlevnadssituation.

Du kan förbättra dina chanser att ta dig igenom vintervädret när du kör bil. genom att underhålla ditt fordon på rätt sätt, utrusta det för säker körning under hala förhållanden och förvara ett nödpaket som är specifikt för vinterförhållanden ombord.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg