Hur man Identifierar Giftiga Spindlar

Hur man identifierar giftiga (inte giftiga) spindlar »

Giftig spindel: Svarta änkan

När man överväger giftiga spindlar och spindelidentifiering, är den första som kommer att tänka på svarta änkan. I Nordamerika finns det cirka fem arter av svarta änka-spindeln. Du kan lätt identifiera den svarta änkan, särskilt honan, på grund av dess runda, lökformade mage.

Svarta änkan är en nattaktiv och gillar att gömma sig på mörka gömda platser. Spindeln mäter 1,3 centimeter till 3,8 centimeter lång, ungefär lika stor som en fjärdedel. Du kan också se ett rött timglas på magen, även om det inte finns på alla medlemmar av arten. Kroppen kan också vara orange till färgen eller komma som en rand, en prick eller en serie prickar. Dessa kommer att inträffa beroende på spindelns ålder och dess placering.

Resten av kroppen är normalt glänsande mörksvart till färgen, men kan också vara brun, skiffer grått eller någon annan färg som är en nyans av svart. Spindelhanen är mindre i storlek jämfört med honan och är vanligtvis ofarlig på grund av de mindre mängderna gift som de har jämfört med honan.

Svart änka väver en väv som är oregelbunden till formen och som normalt kallas för en berusad väv. Så mycket som det är oregelbundet är nätet känt för att vara det starkaste av allt silke och finns oftast nära marken.

Även om giftet från denna spindel är för lite för att spädas ut av människans kropp, kommer ett bett att leda till en stor svullnad runt det bitna området och kan även orsaka att offret upplever muskelvärk, illamående och till och med andningssvårigheter.

Giftig spindel: Brunspindel

Efter svart änka är Brunspindel den mest ökända av giftiga spindlar. Den har potential att vara farlig för människor eftersom den finns runt hus och andra byggnader.

Brunspindel hittas ofta gömd på mörka platser som under fallna träd , stenar och i garage och källare. Den bygger normalt en oregelbunden väv som ser ut som lakan och har även ett litet skydd som är gjord av en oorganiserad uppsättning trådar av siden.

Denna spindel kallas också ”Fiddleback” eller ”Violin Back” och kan identifieras av markeringen på dess huvud och rygg som liknar en fiol. Halsen på fiolens form pekar mot dess rygg. Fiolmärket är inte synligt för alla spindlar, och du bör inte förlita dig på detta faktum för att göra din bedömning. Brunspindelns mage är jämnt färgad och ser ut som en lång cirkel.

Oftast är den bruna enstöringsspindeln brun till färgen även om den också kan vara brun, ljusbrun , eller till och med vitaktig i färgen. Brunspindel har 6 ögon jämfört med de normala 8 ögon som finns på de flesta spindlar. Ögonen är ordnade i par av två, med två av dem i mediandelen medan två finns i sidled.

Om du bits av Brunspindeln kommer området runt omkring bettet kommer att uppleva intensiv smärta.

Giftig spindel: Luffarspindel

Luffarspindeln är stor och brun till färgen. En utmärkande egenskap hos luffarspindeln är mönstret av gula markeringar som finns på buken. Många av de vanliga spindlarna har mörka band på benen men detta saknas på denna spindel. Att identifiera denna art har varit känt för att vara ganska svårt.

De bygger trattnät i sprickor, hål och springor så att de kan fånga sitt byte. Dessa banor finns ofta i stödmurar, byggnadsgrunder, trästaplar och samlingar av tegelstenar.

Luffarspindeln kan också hittas inomhus mellan kasserade eller lagrade lådor , fönsterbrädor, nära varma platser, bakom möbler och även i garderober. Dessa spindlar är inte klättrare men kan springa väldigt fort. En luffarspindel attackerar inte om de inte blir provocerade eller attackerade.

Behandling om du misstänker att du har blivit biten av en av dessa giftiga spindlar:

1. Rengör bettområdet med tvål och vatten.

2. Om bettet är på en arm eller ett ben, använd ett bandage eller näsduk knuten tätt runt bihanget ovanför bettet och höj för att bromsa spridningen av giftet. Se till att den inte är så tät att den stänger av cirkulationen.

3. Applicera en kall kompress.

4. Sök läkarvård eftersom behandling med anti-gift eller medicin kan vara nödvändig.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg