Hur du köper Leksaker till Barn [Bästa Presenten för Barn Tips]

Hur du köper Leksaker till Barn [Bästa Presenten för Barn Tips]

Leksaker är den perfekta presenten för barn. Vare sig du vill belöna dem, fira deras födelsedag, eller av något annat skäl lysa upp deras vardag kan du vara säker på att barn kommer att bli lyckliga av att få en leksak i present. Leksaker är perfekta gåvor både för dig med barn eller för dig som känner någon med barn.

Men hur väljer du vilka presenter som passar ditt barn? Den här artikeln ger några idéer för att välja leksaker som kommer att växa med ditt barn, utmana dem och uppmuntra deras tänkande, fysiska, språkliga och sociala-emotionella färdigheter.

Letar du presenter till barn? I samarbete med Leksakscity kan vi erbjuda 10% rabatt på sommarleksaker med koden lekc10-c”

Rabattkoden gäller t.o.m 2022-12-31, kan inte kombineras med andra rabattkoder och gäller inte på kampanjpriser. 

Småbarn lär sig genom att göra. Lek ger ditt barn en fantastisk möjlighet att utveckla och öva på nya färdigheter i sin egen takt genom att följa deras unika intressen. De leksaker ditt barn har tillgängliga kan forma deras utveckling på viktiga sätt.

Även om det kan verka som att det borde vara enkelt att välja leksaker för småbarn är faktum att när du går in i en leksaksaffär idag är det enda som är lätt att känna sig överväldigad. Det finns ett stort utbud av leksaker som har utvecklats för barn. Hur väljer du vilka som är rätt för ditt barn? Hur kan du avgöra vilka som är av hög kvalitet och vilka som håller?

Välj leksaker som kan användas på en mängd olika sätt

Småbarn älskar att ta isär, sätta ihop, dra ut, sätta i, lägga till och bygga upp. Välj leksaker som är ”öppna” i den meningen att ditt barn kan leka många olika lekar med dem. Till exempel kan träblock eller tjocka sammankopplade plastblock användas för att göra en väg, en djurpark, en bro eller ett rymdskepp. Leksaker som dessa sätter igång ditt barns fantasi och hjälper dem att utveckla problemlösningsförmåga och logiskt tänkande.

Leta efter leksaker som kommer att växa med ditt barn

Vi har alla haft upplevelsen av att köpa en leksak som vårt barn leker med i två dagar och aldrig rör igen. Det kan du gardera dig mot genom att leta efter leksaker som kan vara roliga i olika utvecklingsstadier. Till exempel är små plastdjur roliga för ett litet barn som kanske gör ett skokartongshus åt dem, medan ett äldre barn kan använda dem för att leka en berättelse som dem hittar på.

Exempel på dessa leksaker är leksaksdjur och actionfigurer i plast, småbarnsvänliga dockskåp, tåg och lastbilar (och andra fordon), gosedjur och dockor.

Köp dina leksaker på en välrenomerad leksaksbutik såsom Leksakscity

Vårt bästa tips när du ska köpa leksaker till barn är att handla dem från en välrenomerad och populär leksaksbutik såsom Leksakscity. Detta säkerställer dels att du köper högkvalitativa och säkra leksaker, men också att du har ett stort utbud av leksaker för alla behov och preferenser att välja mellan.

På Leksakscity kan du hitta alla typer av leksaker till barnen (eller för dig som vuxen, som vill ha lite extra skoj), med roliga leksaker för alla åldrar och intressen. 

Sommaren är specifikt en viktig tid på året då barnen går på sommarlov och behöver något att göra. För att hålla dina barn sysselsatta är det därför ett perfekt tillfälla att köpa lite sommarleksaker så att barnen kan ha roligt hela sommaren. På sommaren finns det massa roliga leksaker för barn att välja mellan – från vattenleksaker till vattenspridare till vattenpistoler och mycket mer. I Sverige är det helt enkelt ingen sommar för barn utan vattenleksaker!

Med rabattkoden ”lekc10-c” får du 10% rabatt på sommarleksaker med koden ”lekc10-c” hos Leksakscity.se

Rabattkoden gäller t.o.m 2022-12-31, kan inte kombineras med andra rabattkoder och gäller inte på kampanjpriser. 

Det finns så många olika roliga sommarleksaker för barn. Något som alltid går hem är vattenpistoler, rutschbanor, och pooler. Kika in Leksakscity.se för att se hela deras sortiment.

Välj leksaker som uppmuntrar till utforskning och problemlösning

Leken ger barnen chansen att öva på nya färdigheter om och om igen. Leksaker som ger barn en chans att komma på något på egen hand – eller med lite vägledning – bygger upp deras logiska tänkande och hjälper dem att bli ihärdiga problemlösare. De hjälper också barn att utveckla spatiala relationer (att förstå hur saker hänger ihop), hand-öga-koordination och finmotorik (med hjälp av de små musklerna i händer och fingrar).

Exempel: pussel, block, koppar, konstmaterial som lera, färg, kritor eller lekdeg

Leta efter leksaker som sätter igång ditt barns fantasi

Under ditt barns tredje år tar deras kreativitet verkligen fart eftersom dem nu kan ta på sig rollen som någon annan och föreställa sig att något (som ett block) faktiskt är något annat med hjälp av sin fantasi.

Leta efter leksaker som ditt barn kan använda när dem utvecklar och leker. Låtsaslek bygger språk- och läskunnighet, problemlösningsförmåga och förmågan att sekvensera (sätta händelser i en logisk ordning).

Exempel: Utklädningskläder leksaksmat och plasttallrikar, actionfigurer, gosedjur och dockor, tåg och lastbilar, småbarnsvänliga dockskåp.

Den stora kartonglådan för alla ändamål är alltid populär bland småbarn och är gratis. Lådor blir hus, piratskepp, lador, tunnlar – allt ditt barns fantasi kan komma på!

Ge ditt barn chansen att leka med ”riktiga” prylar

Ditt barn blir bra på att ta reda på hur föremål i deras värld fungerar – som TV-fjärrkontroller eller ljusströmbrytare. Dem är också intresserad av att leka med dina ”riktiga” saker, som din mobiltelefon, eftersom dem är ivriga på att bli stora och lika kapabla som du. Leksaker som dessaa hjälper barn att lösa problem, lära sig relationer (hur saker hänger ihop) och utveckla finmotorik (användning av de små musklerna i händer och fingrar).

Exempel: Plastfat och mat, leksaksnycklar, leksakstelefon, utklädningskläder, musikinstrument, kvastar i barnstorlek, moppar, borstar och soptunnor

Säkra leksaker för ditt barn

Man skulle kunna tro att varje leksak på hyllan nuförtiden skulle vara säker för barn men det är inte sant. Leksaker är för det mesta säkra, men mycket av detta kan vara personligt för dig och vad du vill ha för ditt barn. Lyckligtvis täcks mycket av detta när du hittar åldersanpassade leksaker för ditt barn: leksaker med små delar är osäkra för spädbarn, men de skulle vara märkta för en äldre åldersgrupp.

Titta ändå på leksakens komponenter och se hur leksaken är gjord. Verkar det säkert för ditt barn? Finns det små skruvar som kan lossna? Skulle färgen börja flagna av träet om ditt barn dreglade på det?

Sök efter leksaker som uppmuntrar ditt barn att vara aktivt

Småbarn gör alla typer av fysiska lekar. Ditt jobb är att vara en uppskattande publik för ditt barn och uppmuntra rörelse och motion. Leta därför efter leksaker som hjälper ditt barn att träna nuvarande fysiska färdigheter och utveckla nya.

Exempel: Bollar av olika former och storlekar, cyklar, trehjulingar, bobbycars, (med lämplig skyddsutrustning), basketkorg i barnstorlek, dragleksaker (t.ex. leksaker som ditt barn kan dra i ett snöre), vagn att fylla och dra, trädgårdsredskap att gräva och kratta med, och så vidare.

Leta efter leksaker som främjar lek mellan generationerna

Medan vuxna och barn kan leka nästan vad som helst tillsammans, finns det några leksaker som är designade för vuxnas deltagande. När ditt barn närmar sig 3 års ålder och äldre är enkla brädspel – som innebär att man använder sitt minne eller enkla brädspel som inte kräver läsning – roliga för alla åldrar att spela.

Överväg att starta en ”familjespelskväll” när ni alla spelar tillsammans. Brädspel uppmuntrar räkning, matchning och minnesförmåga, såväl som lyssnarförmåga och självkontroll (eftersom barn lär sig att följa reglerna). De vårdar också språkliga och relationsskapande färdigheter. En annan viktig fördel är att lära barn att vara nådiga vinnare och hur man klarar av att förlora.

Relaterade inlägg