Är det Farligt att Äta Paper? All du Bör Veta

Är det Farligt att Äta Paper? All du Bör Veta

I den här korta artikeln kommer vi att ge ett svar på frågan ”Kan du bli sjuk av att äta papper?” Dessutom kommer vi att diskutera pappers sammansättning, de skadliga effekterna av att äta papper, vad ätande av papper är ett tecken på? Och varför äter vissa människor papper?

Kan man bli sjuk av att äta papper?

Det självklara svaret är ja, du kan bli sjuk av att äta papper. Om en person äter papper i större mängder blir tarmen svullen, vilket gör det svårt att ta upp näringsämnena väl. Andra symtom inkluderar kramper och diarré av varierande svårighetsgrad.

Dessutom, om du konsumerar papper, utsätter du dig för risk inte bara för att din mage inte kan smälta papper, utan också på grund av de kemikalier och bakterier som du konsumerar tillsammans med papperet.

Sammansättning av papper

Papper består av bearbetad trämassa som huvudsakligen består av cellulosa som är en ofarlig organisk förening som finns i växter. Men vi människor saknar de enzymer som behövs för att smälta det fullständigt. Därför kommer det att utsöndras ur matsmältningskanalen nästan i samma form som det konsumerades.

Cellulosa är ett förtjockningsmedel och fyllmedel och är ett vanligt kosttillskott som kan hjälpa dig att känna dig mätt. Men Food and Drug Administration (FDA) har begränsat mängden cellulosa som kan tillsättas i olika typer av livsmedel.

Att konsumera små mängder papper är i allmänhet inte skadligt, men det är säkrare att undvika det, särskilt om det har bläck på sig.

Eftersom pappersprodukter ofta bleks under bearbetning innehåller de dessutom blekningsbiprodukter som dioxiner som är giftiga eftersom de kan orsaka cancer och har kopplats till reproduktionsproblem.

Vad är att äta papper ett tecken på?

Xylofagi är ett hälsotillstånd som involverar konsumtion av papper. Det är en form av en ätstörning definierad som pica. Människor som lider av denna ätstörning livnär sig vanligtvis på ämnen som inte har något näringsvärde som papper, is, jord, trädbark, lera, pennor eller andra föremål som består av trä.

Varför äter vissa människor papper?

Undernäring och bantning kan båda leda till pica ätstörning. Det finns dock ingen specifik orsak som leder till pica. Ibland kan brist på järn, zink eller något annat väsentligt näringsämne vara associerat med pica.

Om du observerar ovanliga sug kan det vara ett tecken på att din kropp försöker kompensera för låga näringsnivåer. I dessa fall kan konsumtion av papper hjälpa dig att känna dig nöjd. Vissa individer kan till och med njuta av och längta efter smakerna och texturerna hos vissa icke-livsmedelsartiklar, inklusive papper.

Pica påverkar mest uppskattningsvis 10 till 30 % av barn i åldrarna mellan ett och sex. Det kan dock även förekomma hos vuxna.

Denna ätstörning är vanligen observerad hos patienter som har utvecklingsstörningar som schizofreni och tvångssyndrom eller patienter som har diagnosen autism. Dessa patienter kan utveckla pica som en hanterings-mekanism. Det kan också förekomma hos gravida kvinnor. Debuten är dock tillfällig.

Skadliga effekter av att äta papper

Papper är i allmänhet inte säkert för mänsklig konsumtion. Lite papper då och då kanske inte är skadligt. Men att konsumera papper som ett resultat av en ätstörning-pica- kan leda till allvarliga komplikationer, såsom gastrointestinala problem, obstruktion och till och med organperforering.

Stora mängder papper när det reduceras till massa i tarmen kan leda till blockerade tarmar. Detta är farligt och kan kräva kirurgiskt ingrepp. Dessutom kan konsumtion av papper skada tänderna och orsaka psykiskt obehag.
Papper består av cellulosa, som inte kan smältas av människokroppen. Förutom cellulosa bearbetas papper med kemikalier som kan vara dåliga för mänsklig konsumtion, eller som kan hindra tarmen från att ta upp viktiga näringsämnen.

Till exempel är många papper belagda med lera. Om den konsumeras kan leran binda med näringsämnen innan tarmen har en chans att absorbera dem.

Kan man äta papper med bläck på?

Nej, ät inte papper med bläck för det är väldigt giftigt. Det är dock okej att konsumera små mängder, men det bör generellt undvikas eftersom bläcket kan orsaka irritation i ögon, mun och hud. Stämpelbläck och skrivarpatroner har ett högre bläckinnehåll och utgör en högre risk än bläck från pennor och markörer.

Sammanfattningsvis är det i allmänhet mindre skadligt att äta blankt papper jämfört med papper med bläck på.

Är det skadligt att äta tidningar?

Men är det en bra idé att äta en tidning? Till att börja med, det finns nästan ingen näringsmässig fördel – men det är inte särskilt farligt heller. Papper består till största delen av cellulosa, en ofarlig organisk förening som finns i växter.

Är toalettpapper giftigt?

Sanningen är att den här typen av papper är det giftigaste för din kropp. Det farligaste av dessa toxiner är klor och tyvärr bearbetas de flesta konventionella toalettpapper med klorblekmedel. Klorblekmedel skapar farliga gifter som dioxin och furaner.

Hur vet jag om mitt barn har pica?

Symtom på pica Magbesvär. Magont. Blod i avföringen (vilket kan vara ett tecken på ett sår som utvecklats från att äta icke-livsmedel) Tarmproblem (som förstoppning eller diarré).

Varför äter jag papper?

Xylofagi är ett tillstånd som involverar konsumtion av papper och en form av ätstörning som kallas pica. Pica är ett ovanligt sug efter att få i sig antingen ätbara eller oätliga ämnen.

Är pica ett tecken på anemi?

Pica är inte en orsak till järnbristanemi; pica är ett symptom på järnbristanemi. Det är kopplingen mellan järnbristanemi och blyförgiftning, varför järnbristanemi alltid bör sökas när ett barn får diagnosen blyförgiftning.

Är det normalt att småbarn äter papper?

För vissa barn kan det vara ett verkligt beteendeproblem att äta jord, papper och andra icke-matmaterial. Även om denna störning också kan förekomma hos vuxna, är den vanligast hos barn. Känd som pica, det påverkar uppskattningsvis 10 till 30 procent av barn i åldrarna ett till sex.

Varför ska du sluta använda toalettpapper?

Många hävdar att vatten är det mest effektiva sättet att rengöra oss själva, eftersom att torka av dessa områden med toalettpapper bara sprider sig runt avföring. När dessa områden blir orenade löper vi större risk för urinvägsinfektioner, hemorrojder och analfissurer, vilket kan förvandlas till allvarliga hälsoproblem.

Vilka kemikalier används i toalettpapper?

Det farligaste av dessa toxiner är klor och tyvärr bearbetas de flesta konventionella toalettpapper med klorblekmedel. Klorblekmedel skapar farliga gifter som dioxin och furaner.

Slutsats

I den här artikeln har vi gett ett svar på frågan ”Kan man bli sjuk av att äta papper?”. Dessutom har vi diskuterat pappers sammansättning, de skadliga effekterna av att äta papper, vad är att äta papper ett tecken på och varför vissa människor äter papper?

Relaterade inlägg