20 Största Överlevnadsmyterna

Det finns mycket information där ute om det bästa sättet att förbereda sig för en kommande naturkatastrof, kris, eller krig

Många tips och så kallade ”fakta” sprids via internetartiklar, TV-program eller till och med samtal med likasinnade vänner. Tyvärr finns det ett växande antal tips som ärligt talat är farligt missvisande.

I ett överlevnadsscenario kan alla felsteg orsaka hunger, smärta, stridigheter och i slutändan döden. För att bekämpa detta, nedan är en lista över vanliga tips som lärs ut och förmedlas som är uppenbart felaktiga.

Var och en av dessa falska fakta kommer också med en korrekt regel att ha i åtanke. när du förbereder dig själv och dina nära och kära för de svåra tiderna som kommer.

Myt #1: Mat är lika viktigt som tak över huvudet, eld och vatten.

När du planerar ett läger ska du alltid tänka på fyra saker. För det första, finns det skydd och kommer det att överleva Moder jord? Utan detta kan sjukdom och utmattning ta över.

För det andra, finns det ett enkelt sätt att skapa och släcka en brand? Uppenbarligen är en eld viktig för att hålla alla varma, för att laga mat och för att sterilisera vatten. Det kan också signalera en position för att hjälpa någon som går vilse eller kommunicera med en vänlig grupp när den görs extra rökig.

För det tredje, finns det en vattenkälla nära överlevnadsplatsen? Lagrat vatten kan få jobbet gjort ett tag, men det finns en anledning till att de flesta större städer byggdes nära floder, sjöar eller andra vattenkällor. Uttorkning orsakar extrema hälsoproblem mycket snabbare än svält.

Om det finns gott om vatten på din campingplats kan människokroppen överleva i flera veckor genom att försörja sig med sitt eget lagrade fett.

Den fjärde delen av ett fungerande läger är att lagra mat och ransonera den på lämpligt sätt. Barn och andra familjemedlemmar kanske inte kan hantera extrem hunger på det sätt som en utbildad överlevnadsman kan.

Det som dock är oklokt är att förvänta sig att jakten ökar din matreserv. Det har blivit vanligt att film- och TV-industrin visar preppers som jagar med pilar och båge eller små gevär för att fånga kaniner, ekorrar eller andra små varmints. Detta är bara för att lägga till actionscener för att locka publiken.

Verkligheten är mycket annorlunda. Det är viktigt att begränsa rörelsen i en överlevnadssituation.

Att förbli stillastående gör det lättare för räddare att hitta dig och ansträngningen du lägger ner på jakt kommer att få dig att förlora kalorier och värdefulla näringsämnen att få i dig endast en liten mängd mat för gruppen.

Verklighet: Jakten är inte tillförlitlig

När du bryter ner det beror framgång i jakt på många saker utanför din kontroll. Först måste bågen eller geväret fungera korrekt. För det andra måste det finnas en riklig mängd vilt.

I en överlevnadssituation kommer detta att vara problematiskt eftersom antalet naturliga rovdjur kommer att öka kraftigt när massgrupper av människor vandrar till skogsområden.

För det tredje måste dödandet ske nära lägret för att det ska kunna mata de andra. Om ett dödande sker för långt från lägret kommer inte bara värdefull tid och energi att gå till spillo, utan också bytet kommer sannolikt att förstöras på återresan.

Att bygga ett stort matlager, dock, har ingen av dessa variabler och ingen av de inneboende farorna med att förfölja vilda byten. Målet är att överleva. Att öka risken för skada ökar inte oddsen för framgång.

Myt #2: Att starta en eld med två pinnar är lätt

Vädret och klimatet runt lägret är inte tillförlitligt. Det kan vara extremt blött, kvavt eller regna på katastrofdagen.

Dessutom är det extremt tidskrävande att använda båg- eller handborrmetoden, och det finns en god chans att det kommer inte att fungera.

Du måste ha rätt träslag, och du måste spendera mycket energi för att se de första gnistorna. Till och med utbildade överlevnadsister misslyckas med detta hela tiden.

Verklighet: Har flera sätt att starta en eld

Du bör alltid ha minst tre sätt att starta eld med dig. Dessa är eldstål, stormsäkra tändstickor och en tändare. När du är instängd eller solen börjar gå ner är praktisk teknik det bästa alternativet.

Eld är en av de viktigaste aspekterna av en överlevnadssituation (som diskuterats ovan), och kan inte lämnas åt slumpen.

Myt #3: Populära TV-program med överlevnad ger bra råd

Den här kan verka fånig och helt uppenbar, men det är förvånande hur ofta dessa tv-program tas upp när man diskuterar överlevnadsscenarier.

Gör inget misstag, dessa program är tänkta att underhålla- inte utbilda. Så titta gärna på dem, men förvänta dig inte att alla tips är helt ideala i verkligheten.

Realiteterna kring överlevnad är inte underhållande affärer. Det är kalla nätter. Det är svåra förhållanden och mycket mindre action och drama än på TV.

Verklighet: Reality TV är främst underhållning

Faktum är att dokusåpor är hårt manusskrivna. De har konsekvent den treaktiga strukturen som du hittar i andra shower.

Utseendet av verkliga svårigheter tillåter bara publiken att sätta sig i överlevnadens skor. , vilket gör det mer underhållande än annan programmering.

Skulle ett kamerateam bara titta och spela in passivt medan en person befann sig i ett riktigt farligt överlevnadsscenario?

Myt #4: Sug ut giftet ur ett ormbett

Lämna ett svar

Relaterade inlägg