Vad är en Prepper?

Vad är en Prepper? –

OK, så du hörde talas om preppers och survivalists och du ville gräva lite djupare. Det är förmodligen därför du landade på den här sidan.

Jag ska berätta allt du behöver veta men jag måste berätta för dig redan från början att preppers och survivalister är INTE samma sak.

Prepper Definition

Så vad är en prepper, egentligen? En prepper är en person som aktivt gör sig redo för en eller flera katastrofala händelser som kan hända honom eller henne, dennes familj, dennes stad eller by, landet eller till och med hela planeten.

En del tror att något dåligt kan hända eller inte kan hända någon gång i framtiden, medan andra tror att det bara är en tidsfråga.

Alla preppers förbereder sig inte för alla möjliga katastrofscenarios. Alla har en uppfattning om vad som kan hända så att de fokuserar på dessa först.

De viktigaste sakerna som preppers gör för dessa katastrofala händelser är:

  • lager av mat, vatten, medicin, ammunition, och redskap
  • egen och lär dig hur man använder vapen
  • upprätta en plats där de kan dra sig tillbaka om deras hem blir obeboeligt eller farligt
  • fokus på en mängd olika färdigheter som t.ex som att hitta vatten, elda, behandla lätta sår, bygga skydd och så vidare.

Prepping-gemenskapen/communityt är så stort att det faktiskt finns olika typer av preppers, var och en med sin egen syn på världen.

Det bästa sättet att tänka på preppers är på en skala (de som är helt oförberedda röda eller i förnekelse) i ena änden och extrema preppers, som de som representeras på program som ”Doomsday Preppers” (obesessiv förberedelse för att utesluta allt annat) i andra änden.

Jag skulle gissa att de flesta av er som läser detta kommer att hamna någonstans i mittsektionen av skalan.

Ni kan lagra lite förnödenheter, ha en trädgård , föda upp kycklingar och äga en handfull vapen och ammunition för jakt och självförsvar.

Vissa förberedare är faktiskt lite extrema, men det är viktigt att notera att en stor majoritet av preppers är anständiga människor som lever normala liv.

Faktum är att enligt en etnografisk studie av 39 preppers i 18 olika stater, utförd av Michael Mills från UK’s University i Kent är den senaste ökningen av prepping-fenomenet helt enkelt ett svar som kan förväntas i ett land där regering och media i allt större utsträckning sänder risker.

Många preppers reagerar helt enkelt på vad de ser och tar ett ” just in case” tillvägagångssätt för att öka rapporterna om naturkatastrofer, terroristattacker, civila oroligheter och massvåld.

Survivalism Definition

Precis som med prepper-gemenskapen har Survivalister extremister. En extrem survivalist är en person som tror att världen redan är farlig, dålig och omöjlig att leva i utan att vidta några drastiska åtgärder.

För att skydda sig själva och sina nära och kära, kan dessa flytta helt utanför elnätet, till en avlägsen plats i vildmarken, och/eller försöka bryta alla band med lokala, statliga och federala myndigheter.

För dem är världens ände redan här; de är redan i överlevnadsläge.

Men precis som med preppers, majoriteten av survivalister går inte vilse i vildmarken för att överleva bara för sakens skull, lever inte i rädsla på en daglig basis, och de njuter av sina liv precis som alla andra.

Faktum är att många av dem ser sina överlevnadsfärdigheter som en naturlig förlängning relaterad till några av deras favorithobbyer som trädgårdsarbete, matlagning/matkonservering, jakt, fiske, vandring, camping och olika hantverk eller gör-det-själv. projekt.

Det finns många olika anledningar till att människor utövar överlevnadsfärdigheter, inte alla relaterade till att förbereda sig för en domedagshändelse.

Moderna survivalister, inspirerade av de första bosättarna i USA, sätter högre prioritet på att ”leva av landet” eller ”att komma tillbaka till sina rötter”.

Många survivalister fokuserar på färdigheter som att jaga, garva skinn, göra keramik, bygga skydd från naturmaterial, etc.

Dessa färdigheter hjälper dem att överleva på egen hand om samhället som vi känner det kollapsade, men de är också i linje med deras önskan att interagera och bevara naturen.

Andra survivalister har mer fokus på att lära sig och öva på färdigheter som hjälper dem att bli oberoende av allmännyttiga tjänster och kommersiella varor.

Denna grupp överlevande fokuserar på färdigheter i gården. som trädgårdsskötsel, föda upp boskap för mat, tillverka sina egna kläder och själva producera det de behöver för att överleva.

Många survivalister lägger stor vikt vid att skydda och bevara miljön och naturresurser eftersom de inser vikten av en frisk planet för deras långsiktiga överlevnad.

Är preppers eller Survivalister farliga?

Varje grupp människor har extremistiska individer som tar saker för långt och kan då bli farliga för sig själva eller andra.

Det har funnits några överlevande som har gått till det extrema några gånger men i allmänhet är preppers och survivalister fredliga, men ändå beredda att försvara om det behövs.

Idén att preppers är galna härrör från faktum att det också finns många människor där ute som är regeringsfientliga och antiliberala. Det enklaste sättet att misskreditera något är att märka det som ”galna”.

Faktum är att vissa av dem som är anti-regering och antiliberala inte ens är aktiva preppers. Som i vilken grupp människor som helst, ger de som är alldeles för känslomässiga och till extremer hela samhället ett dåligt rykte.

Det råder ingen tvekan om att förberedelser och överlevnadslivsstilar har vunnit popularitet under de senaste decennierna.

Det som en gång var en unik aktivitet eller livsstil anses nu av många vara en hållbar alternativ livsstil.

Även om exakta siffror är svåra att få fram på grund av den inneboende ”hemlighetsfullheten” i prepping och survivalism, uppskattar experter att det finns någonstans mellan 24-68 miljoner preppers och survivalister runt om i världen.

Under många år lutade de flesta survivalister och preppers åt höger politiskt, primärt på grund av sin önskan att äga och bära vapen för skydd och jakt.

Men på senare år har fler och fler grupper för ”liberala preppers” dykt upp. Ett ökande antal människor vidtar åtgärder för att leva på nät eller till hembygd.

Om du inkluderade dessa människor, plus amish, mormoner och de bönderna eller andra som odlar eller odlar sin egen mat, men inte kallar sig preppers eller survivalister är siffran mycket, mycket högre än 68 miljoner världen över.

Anser du dig själv en prepper eller survivalist? Om du inte gör det, har du en första hjälpen-låda i handväskan eller din bil?

Har du några förberedelser på plats, till exempel en generator eller vatten på flaska , för naturkatastrofer, strömavbrott eller andra kortsiktiga nödsituationer?

Tycker du om att fiska, campa, tillverka dina egna kläder eller vandra? Har du installerat brandvarnare i ditt hem och skapat en nödplan med din familj i händelse av brand?

Har du en nödutrustning i bilen? Om du svarade ja på någon av dessa frågor kan du trots allt ha vissa prepping- eller överlevnadsegenskaper.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg