Så Inreder och Dekorerar du ett Barnrum – Tips & Guide

Så Inreder och Dekorerar du ett Barnrum - Tips & Guide

Att inreda ditt barns rum är alltid en unik utmaning, oavsett om du har att göra med en sjuårig sportälskare eller en 3-årig flicka som älskar allting rosa och prinsessor.

Tricket är att få in en fräsch, ungdomlig energi till inredningen, och att få in element som ditt barn älskar utan att bortse från de väsentliga praktiska aspekterna. Dessa inredningstips för barnrum hjälper dig att skapa en vacker och funktionell tillflyktsort som ditt barn kommer att älska att spendera tid i.

Bli kreativ med förvaring

Det är alltid praktiskt att införliva massor av förvaring i ditt barns rum. Barnen har leksaker och mycket annat som behövs förvaras på ett effektivt sätt för att förhindra att rummet ständigt är en oreda. Var kreativ och implementera förvaringslösningarna i inredningen.

Gör tilltalande, funktionella val som ett skåp som smälter in i rummets tema eller en elegant, flyttbar förvaringsvagn. Färgglada korgar och kistor är ett annat alternativ för att förvara ofta använda leksaker och kläder. Satsa på sängar med hyllor och lådor under för att gömma undan sängkläder, leksaker och andra saker. Detta kommer att hålla den värsta röran utom synhåll.

Lägg till fina tavlor

Tavlor är ett utmärkt sätt att ge liv till, och göra ett barnrum mer personligt. Älskar ditt barn Disney? Häng upp några fina Disneytavlor. Är ditt barn ett fotbollsfan? Varför inte hänga upp några snygga fotbollsaffischer? Att hänga upp snygga tavlor och affischer i ett barnrum är ett måste för ett personligt och färgglatt rum.

Lägg till färg

Att välja ett snyggt och lekfullt färgschema kommer att räcka långt för att göra rummet perfekt för ett barn och införliva den perfekta stämningen.

Gör upp rummet i ditt barns favoritfärger eller välj valfri palett som har två eller tre primära eller pastellfärger. Använd färgglada överkast, persienner, mattor och väggpaneler för att lysa upp ditt barns rum och ge det en distinkt smak. Se till att balansera ut djärva färger med delar av lugnande neutrala färger för ett tilltalande helhetsintryck.

Mattor

Mattor är ett bra sätt att få in mer färg och värme i ditt barns rum. Att placera en matta vid sängen ger ditt barn utrymme att sträcka ut sig och leka med leksaker, brädspel, pussel och låta dem arbeta med andra saker. Mattor är ett bättre val än vägg till vägg mattor eftersom de lätt kan tas bort och rengöras.

Om ditt barn är litet kan du använda dubbelhäftande tejp för att hålla din matta på plats. Koordinera mattan med andra element i rummet – du kan till och med välja en med roliga element och seriefigurer. Se till att välja en matta med material som lätt kan tvättas och rengöras. Barn uppskattar att sitta på en mjuk matta istället för hårda trägolv. Det är också säkrare för mindre barn ifall de ramlar.

Välj en design som inte kommer att bli omodern

Barn är en stor glädje i familjelivet. Men en sak som kan vara svår är att inreda ett sovrum åt någon som växer otroligt snabbt.

Även om det kan verka som en bra idé att välja en pirat- eller sagodesign till en början, kommer det att hjälpa rummet att växa med ditt barn att hålla sig till något lite enklare. Om bara några år kan barnet ha växt upp och vilja ha något annat. Att därför inreda ett rum som barnet kan växa i kan vara en smart idé för att undvika att behöva hålla på med rummet varje år.

Håll det bekvämt

Förutom att det är ett barns självständiga utrymme är det också platsen där de får det allra viktigaste – sömnen. Därför är komfort nyckeln. Se till att en mysig känsla bibehålls, med mjuka överdrag på sängen för att lägga sig och slappna av.

Allt ska vara bekvämt placerat, som den behagliga sänglampan, ett lättillgängligt nattduksbord för barnets dryck och förvaring under hans bord för leksaker.

Välj sängen noggrant

Oavsett om det är enkelsängar, våningssängar eller till och med en säng med ett barnskrivbord under, är det viktigt att välja rätt säng för att hålla ditt barn bekvämt och säkert. Sängen ska vara bekväm och mysig, och som nämnt tidigare är det smart och smidigt att välja en säng med förvaringslösning under.

Barn tycker om utrymme att ströva fritt så du bör undvika att belamra rummet med för mycket möbler. Du vill lämna mycket mer för barnets leksaker och utrymme att leka.

Belysning

Lys upp ditt barns rum med flera typer av belysning. Övergripande belysning av rummet är en nödvändighet, men det är också en läslampa. Glöm inte heller att göra plats för gott om naturligt ljus i ditt barns sovrum.

Skapa en personlig hörna

Vi behöver alla vår personliga egentid. En läshörna är en utmärkt plats för lite kvalitetstid och har den extra fördelen att uppmuntra ditt barn att krypa ihop med en bra bok! Den mysiga hörnan i ditt barns rum bör ha allt dina barn behöver för att få en lugn stund med dem.

Fokusera på sina intressen

För att skapa ett rum som ditt barn kommer att älska, försök fokusera på det de älskar att göra mest! Inkludera en inomhusgunga, en bollplats och en nyckfull husramssäng, som kommer att lägga tonvikten på att ha roligt utan att kompromissa med utseendet.

Relaterade inlägg