Behandling och Botemedel för Insektsbett & Insektsstick

Behandling och botemedel för insektsstick »

Ibland kan det minsta vara det största problemet. Ett av dessa små problem kommer i form av insekter – specifikt stick eller bett.

Även om du inte är allvarligt allergisk mot bi- eller insektsstick kan det ändå vara ett irritationsmoment. Vissa personer kan uppleva svullnad och klåda på stället. Oavsett om du är hemma i trädgården, är ute på picknick eller campar och vandrar vill du hitta lite effektiv lindring och lära dig behandlingar och botemedel.

Hur orsakar sticket smärta ?

Stingen på vissa insekter (som ett honungsbi) är löstagbart, vilket innebär att det dras ut, tillsammans med en del av bakändan när djuret sticker dig. Detta gör att insekten dör, men du kommer att fortsätta att få gift pumpat in i huden om du inte tar bort hela den här biten. Ett viktigt faktum att notera är att när du blir stucken bör du aldrig använda en pincett för att ta bort stickan eller trycka på den på något sätt. Detta släpper bara ut mer gift i huden, vilket i vissa fall kan orsaka skada på muskelvävnaden. Istället bör du använda ett kreditkort eller liknande föremål för att skrapa ut stickan.

Steg för behandling av sting

Det första du bör göra för stingbehandling efter att du tagit bort stickan är att tvätta området med tvål och vatten för att förhindra eventuell infektion. Att applicera is på området för att få ner svullnaden är också effektivt. Se till att du kontrollerar eventuella tecken på en allergisk reaktion om du aldrig har blivit stucken tidigare. Det är också en bra idé att ha någon som är tillsammans med dig ifall du börjar uppleva symtom och behöver lite hjälp att komma till sjukhuset.

Symtom på allergiska reaktioner från insektsbett

Det första du kommer att märka är att du börjar svälla upp på platser som dina ögonlock och händer. Du kommer att få svårt att andas och kan börja väsa. Att utveckla utslag är också vanligt. Vissa människor blir yra och svimmar, medan vissa upplever illamående och kräkningar. Du kommer att få svårt att andas när du går in i anafylaktisk chock och dina luftvägar börjar sluta sig. Om du börjar känna att något av dessa symtom kommer, gå till akuten omedelbart eftersom du inte vet omfattningen av din allergi.

Om du bara blir stucken och har inga större problem bör du tillämpa någon form av växtbaserad bisticksbehandling eller en av många naturliga stickmedel för att bli av med smärta, minska svullnaden och bota sticket.

Top 5 val för behandling av sting

För snabbverkande kurer som använder helt naturliga ingredienser inklusive örtbehandlingar, bör du ta en titt på de absolut bästa botemedel för att säkerställa att du eller en älskad vet hur man behandlar ett stick omedelbart.

1) Lavendelolja—Denna eteriska olja är tänkt att neutralisera giftet omedelbart.

2) Vitlöksklyftor—Dessa är högt ansedda för sina smärtlindrande egenskaper. Krossa bara en vitlöksklyfta och pressa saften på området för sticket.

3) Bakpulver – Blandad med vatten kommer denna pasta att dra ut giftet.

4) Äppelcidervinäger—Detta minskar smärta och minimerar svullnad och hjälper också till att dra ut giftet.

5) Johannesört & Olja och Bentonit—Med dessa två ingredienser gör du en pasta och applicerar rikligt för att applicera. Leran kommer att dra ut giftet medan johannesört kommer att minska svullnaden och smärtan.

Hur man botar ett insektssting med örter och växter

Vissa växter har läkande egenskaper som är mycket effektiva som insektsstick eller insektsbett.

1) Ringblomma—Denna blomma är mycket säker och används i naturliga babyprodukter. För att läka sticket, krossa helt enkelt tillräckligt mycket av blommorna för att producera en vätska som du sedan applicerar.

2) Groblad—Detta är ett vanligt ogräs som finns i och runt de flesta hem. Du krossar några av bladen eller skalar de breda bladen på mitten och applicerar safterna på sticket. Detta är ett av de mest effektiva botemedel för bistick som kommer att fungera på cirka 5 minuter.

3) Basilikablad—Dessa kan också rullas och krossas för att släppa safterna, och kommer att minska smärta och svullnad. 4) Bibalsam —Dessa blad förbereds på samma sätt som de andra växterna och appliceras på sticket.

Jämförelser

När du tittar på de olika bisticksmedlen kan du se att några av de mest effektiva metoderna är groblad, ringblomma och sedan lavendeloljan, johannesörtoljan och vitlöksklyftor, samt den äldsta och mest populära metoden att applicera bakpulver.

Om du letar efter en quick fix som helt botar sticket så måste du titta på dessa behandlingar, men om dessa produkter inte finns bör du bedöma hur illa sticket är, och hitta lämpliga stickbehandlingar efter smärta och svullnad. Några andra botemedel mot smärta inkluderar användning av persilja, papaya, en fuktad tepåse,eeller tandkräm (spearmint och pepparmynta fungerar bättre än andra). Andra metoder som har prövats och testats inkluderar att använda vinäger, tobak och aloe vera.

Med dessa och många andra botemedel som du kan hitta när du är utomhus eller från din picknickkorg, inklusive jordnötssmör och honung märkligt nog kan du enkelt och effektivt bota ett stick. Du behöver inte förlita dig på kemikalier och kommersiella produkter som kan ge negativa biverkningar. Det enkla är alltid bäst och vad naturen än kastar på oss när vi njuter av naturen kan vi enkelt motverka med andra naturföremål.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg