80 Förutsägbara Sätt att Dö i en Katastrof-Händelse

Vi förbereder oss för att det får oss att känna oss trygga och må bra med oss själva. Men samtidigt undviker vi att tänka på de mindre trevliga aspekterna av överlevnad, som att bli skadad eller dödad.

Om vi ska maximera våra chanser att överleva måste vi se verkligheten rakt i ögonen. Och verkligheten är att oavsett hur väl vi förbereder oss så finns det alltid en chans att vi kan dö.

Den här listan över möjliga scenarier är inte menad att skrämma dig utan att hjälpa dig att bli bättre planera och förbereda. Det här är inte bara en lista över möjliga sätt att dö. Istället försökte jag komma på mer komplexa scenarier som också har lärdomar i sig. När du har läst var och en, fortsätt och fråga dig själv:

Hur kan jag förbereda mig för att undvika eller minimera risken för detta ?

 1. Du inser inte att dina burkar med mat äventyras och du äter en av dem ändå.
 2. Du blir infekterad med botulism och det finns ingen som kan behandla en så allvarlig sjukdom i en krissituation.
 3. En byteshandel/ förhandling förvandlas till en skjutning och du dör som ett resultat.
 4. Du dör när din pistol avfyras på grund av oljeläckage mellan kulan och skalet.
 5. Du är instängd i ett upplopp och vägrar ge upprorsmakarna dina pengar eller dina kontanter.
 6. Du misslyckas med att bygga ett skydd i skogen och dör av hypotermi.
 7. När katastrofen inträffar står dina nära och kära bara där i misstro, du stannar kvar och försöker få dem att röra på sig och förgås med dem.
 8. Du försöker instinktivt rädda någon annans liv utan att inse att det är för mycket för dig och det kostar dig livet.
 9. Du är på 9:e våningen i en byggnad som håller på att kollapsa av en jordbävning. Byggnaden kraschar med dig inuti.
 10. Du inser att du har ett 3-månaders matlager men bara ungefär en veckas vatten .
 11. Din hund är förgiftad av dina angripare så du inte kan höra dem komma
 12. Du är för envis för att överge din bil när den går sönder, så du dör inuti den.
 13. Du kommer ut från ditt säkra rum för tidigt och inser att angripare fortfarande är där och väntar på dig.
 14. Du är i en bunker, människorna som är efter att du hittat luftventilerna och pumpar in rök. Du dör av kvävning.
 15. Dina camouflagekläder ger oönskad uppmärksamhet och gör din familj ett mål.
 16. Du är för svag eller långsam för att fly från omedelbar fara.
 17. Du bryter mot din regel om att inte gå in i gallerior under rusningstid, tas som gisslan i en terroristattack och de skjuter dig för att bevisa för myndigheterna att de är seriösa.
 18. Du får en infektion som du inte kan behandla eftersom du inte vet hur (även om du har medicin i skogen bredvid dig).
 19. Du går vilse när du går runt i skogen, du fortsätter istället för att stanna kvar och du faller i en ravin.
 20. Du kommer hem bara för att upptäcka att ditt hus plundras. Du försöker vara en hjälte men inbrottstjuvarna är starkare och bättre beväpnade än du.
 21. Du överger din väska för att den för tung och du dör i skogen utan skydd, mat, vatten eller utrustning.
 22. Du försöker klättra eller hoppa ett stort hinder för att rädda ditt liv men du är inte stark och flexibel nog att klara det.
 23. Du trodde att du var kommer inte att ta med dig din vardagliga utrustning en dag, exakt den dagen det otänkbara händer.
 24. Du stannar för att fotografera av striderna mellan polisen och upprorsmakarna och fastna i mitten.
 25. Du förbinder ditt sår men glömmer att rengöra det först och det blir infekterat.
 26. Du får panik eller fryser när det händer och du misslyckas med att agera för att rädda dig själv.
 27. När skott avlossas försöker du lokalisera skytten istället för att springa iväg så fort du kan, styrd av ljudet från skotten . Du förlorar dyrbar tid och en av kulorna tar ner dig.
 28. Du gjorde inte föremålen i din väska vattentäta och nu de är alla genomblöta och oanvändbara (efter att du korsat en flod eller lyckats rädda dig från en översvämning).
 29. Du förberedde dig för en händelse men en annan hände.
 30. Ditt taktiska fordon drar till sig så mycket uppmärksamhet när du att motståndare hindrar dig från att gå någonstans. Du kan gissa vad som händer härnäst.
 31. Du tas som gisslan i ditt eget hem
 32. Ditt fordon får slut på bensin medan det går ut, vilket gör dig sårbar i en krigszon där kulor flyger över ditt huvud och så småningom träffar en dig i huvudet.
 33. Du kör för fort medan och drar till dig uppmärksamheten från en skytt.
 34. Du dör i snabbköpet och kämpar om den sista burken mat.
 35. Din make anser att du är en inbrottstjuv klockan 3 på morgonen och skjuter dig med din egen pistol.
 36. Polisen eller militären misstar ditt hus för att vara en motståndare och eftersom du inte följde brevet med deras begäran skjuter de dig (även om du är obeväpnad).
 37. Du är i kyrkan, en galen beväpnad man börjar skjuta alla
 38. Du får en infektion och du använder en antibiotika långt efter dess utgångsdatum. Du dör inte på grund av negativa effekter; du dör för att den tappade sin styrka och infektionen gick till ditt blod istället.
 39. Ditt hem är attackerat och du föredrar att försvara ditt hem hellre än att fly.
 40. Doften av din matlagning lockar svältande människor som gör vad som helst för en bit bröd.
 41. Dina släktingar kommer till dig och du tvingas dela dina förnödenheter med dem.
 42. Regeringen bryter ner din dörr och konfiskerar din mat, vatten och din generator.
 43. Dina förnödenheter har tagit slut, du är fortfarande i stan och har ingen annan plats att ta vägen till och saker och ting är inte tillbaka till det normala än.
 44. Du äter av misstag en giftig växt som du plockade av misstag förra gången du letade föda.
 45. Du blir ledare för din samhället efter kollapsen men det finns en komplott och du blir tagen av dem som inte håller med dina sätt.
 46. Du förvarar all din mat på ett ställe och plundrare tar allt.
 47. Du skryter om dina förberedelser, ryktet sprids, och du vaknar en morgon av oönskade beväpnade besökare.
 48. Du har bara en segelbåt så du kan inte springa undan ett skepp fullt av pirater, eller en ubåt som tillhör fienden.
 49. Du äter fel sort av svamp.
 50. Du avrättas av fienden som vill utrota  och återbefolka.
 51. Vattnet i ditt område har blivit förorenat och du dör eftersom, även om du har medel att rena det
 52. Efter en katastrof blir du placerad i ett läger och blir knivhuggen i natten av någon som behöver dina skor.
 53. Du tycker synd om alla dina grannar som tigger om förnödenheter så du går med på att dela. Du springer snabbt ut och ni omkommer alla.
 54. Du blir biten av en galen hund och får rabies som du inte kan behandla .
 55. Du lider av en sjukdom som inte kan botas med det som finns i din första hjälpen-låda och det finns inget du kan göra.
 56. Du kan inte stå ut med samhället, två av dina familjemedlemmar har omkommit så istället för att förbli mentalt stark och kämpar för ditt förstånd, du bestämmer dig för att det är bättre att ta livet av dig.
 57. Du vet inte hur, har inte fröna, eller sättet att odla en trädgård under krisen. Elnätet och transportsystemen är nere och det finns inget sätt att få mat.
 58. När du gör dina dagliga sysslor spenderar du alldeles för mycket tid ute i solen (utan solskyddsmedel eller hatt) varje dag och dör så småningom i hudcancer.
 59. När du öppnar ditt förråd för att börja använda ditt matlager inser du att taket läckte hela vintern och det mesta av din mat är nu förstört av fukten.
 60. Du skjuter upp att skära ner det igenvuxna landskapet runt ditt hem och din fastighet i flera år. En skogsbrand kommer igenom en sommar och slukar helt ditt hus och uthus.
 61. Myndigheter beordrar boende i ditt område att evakuera men du och din familj bestämmer dig för att stanna kvar
 62. Krigslag stiftas och du får fångad utanför ditt hem efter det antagna utegångsförbudet.
 63. Du kan inte hitta rätt identifieringspapper för dina barn och försöka passera en gräns utan ordentlig dokumentation.
 64. Gasmasken du köpte till rabatterat pris från loppmarknaden är inte av hög kvalitet och det misslyckas med att skydda dig under en kemisk attack.
 65. När du och din familj klättrat upp på vinden under en enorm blixt översvämning inser du att vattnet fortfarande stiger och att du inte tog med dig en yxa och ha har inget sätt att komma ut på taket.
 66. Du trampar på en spik när du är ute och tar dig hellre vidare än att rensa ut den och förbinda den, du tror att du kommer att ta itu med det senare.
 67. När du har slut på lagrat vatten, bestämmer dig för att leta efter färskvatten. Det är sent på höstsäsongen och det börjar bli mörkt. Du ser inte bäcken framför dig förrän du ramlar in i den. Du tar dig hem men dör av hypotermi eftersom ingen vet det rätta sättet att behandla det.
 68. Felaktig avfallshantering leder till sjukdom som sprider sig till hela din familj.
 69. Du kraschar din bil i öknen och är strandsatt utan tillräckligt med vatten eller vet hur du ska stanna levande eller klara det.
 70. Grannen du släppte in i din ömsesidiga hjälpgrupp bestämmer att han ska övervaka gruppen, så han låser in dig och din familj i källaren utan mat eller vatten.
 71. Du är så säker på att du har alla förberedelser du behöver att du slutar lagring i några år. När krisen kommer inser du att dina förberedelser nästan har gått ut.
 72. Elnätet är nere på obestämd tid och det är mitt i vintern . Du har ingen värme och har inte kapat tillräckligt med ved i förväg.
 73. Du misslyckades med att lagra tillräckligt med dina personliga mediciner, och dem tar slut vilket får ödesdigra konsekvenser.
 74. När du planterar din trädgård inser du att du inte planerade tillräckligt för vatten behövs för att hålla dina växter hydrerade. De flesta av dina växter dör vilket gör att du saknar mat.
 75. Du får en urinvägsinfektion men tänkte inte på att lagra antibiotika. Apotek och läkare är otillgängliga, och du vet inte vilka växtbaserade läkemedel som botar infektionen, så du dör långsamt och smärtsamt.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg