10 Överlevnadsfärdigheter som Hemlösa Kan Lära Dig

10 hemlösa överlevnadsfärdigheter du bör öva på – Survival Sullivan

De hemlösa människorna runt om i världen må vara ett fattigt och ynkligt parti, men de har mycket att lära oss om överlevnad.

Vid första anblick kanske du inte tror att folket att överleva mitt i stads- och förortscentra befinner sig i ”riktiga” överlevnadssituationer, men du skulle ha fel.

Brövat ekonomiska resurser och, ironiskt nog, omgivna av civilisationens alla fördelar lever de hemlösa fortfarande och överlever utomhus mycket av tiden.

De kan inte öppna en kran som de betalar för att få vatten. De kan inte kyla huset med en luftkonditionering eller klicka på en ugn för att hålla sig bekväma.

Man får inte ens krypa ner i deras egna säng den natten, och tvingas livnära sig på vad de än kan samlas för att göra sig ett litet bo.

Medan de kanske ser ut och faktiskt deras existens kan vara eländig, tvingas de hemlösa befolkningarna i världen att vara påhittiga om de vill att överleva.

Om vi ​​för ett ögonblick lägger undan de sentimentala och etiska farhågorna som omger denna fråga, ska vi idag ta en titt på riktiga praktiska lektioner som hemlösa kan lära oss om överlevnad.

Ej beroende av någon annan än dig själv och ditt vett

Det är inte lätt att vara hemlös. Faktum är att det är fruktansvärt tufft. Av allt att döma av mätbar statistik utsätts de hemlösa för saker i en takt som är oproportionerlig i förhållande till deras antal.

En ständig källa till hån, hån och förolämpning, de är ytterligare mål för stöld, misshandel och mord. Det har många länge förstått.

Med en stor del av samhället och förbipasserande som föraktar dig eller aktivt fientliga och i kombination med de mycket verkliga hoten om exponering, sjukdom och undernäring är det verkligen ett genuint test på din överlevnadsförmåga.

Inget är garanterat för hemlösa. Inte skydd. Inte mat. Inte en varm plats att sova på. Och inte ens säkerhet.

Om en hemlös person saknar skicklighet, fyndighet eller uthållighet att skapa eller hitta det de behöver, kommer de att fortsätta att lida, eller lida mer än de redan gör.

Välgörenhet är aldrig garanterad

Många av dem kommer att misslyckas i deras strävan att överleva eller ge upp i förtvivlan. Tyvärr dör tusentals hemlösa människor varje år av exponering, sjukdomar som kan förebyggas eller andra sjukdomar.

Bara för att de är mitt i stan eller staden betyder det inte att de inte är i en desperat överlevnadssituation.

Tio lektioner som hemlösa kan lära oss om överlevnad

Det finns många lektioner som en hemlös kan lära oss om överlevnad, allt från faktiska praktiska färdigheter och mer esoteriska saker som att kontrollera våra känslor, attityd och synsätt.

Från mina interaktioner, intervjuer och studier av hemlösa, deras liv och kamp. Jag har kommit fram till 10 överlevnad lektioner som alla förberedare kan använda för att ytterligare förbättra sin egen beredskap. Presenteras utan särskild ordning nedan.

10. Attityd är allt

Det gamla talesättet att ”attityd bestämmer din höjd” är mycket tillämpligt på överlevnadssituationer. Var säker på att när du befinner dig i en livsfarlig situation kommer du redan att vara på väg mot dvala.

Att ge efter för känslor av rädsla, panik, ångest och andra negativa känslor kommer bara att hindra dina ansträngningar att överleva, eller ännu värre, ser dig vända dig mot att ge upp som en utväg.

Håna den tanken allt du vill, men det har funnits många överlevande världen över i ett till synes ganska gott skick, med gott om mat, vatten och utrustning som dött.

De kunde inte vinna sinneskriget och förlorade därigenom livet. Det är lätt att förtvivlan tränger sig in i dina tankar och när de väl är där, berövar dig din drivkraft och vilja att fortsätta.

De förvandlade det från något känslomässigt till något rent mekaniskt. De är varken glada eller ledsna över det, de fokuserar bara på att lösa problemet, vad det nu kan vara.

Det kan vara att hitta sin nästa måltid, hitta en säker varm plats att sova på, försöka ta sig till jobbet eller komma någonstans säkert.

Hur konstigt det än kan låta verkar en hel del av dem konstigt lugna, till och med fridfulla. Det mentala tillståndet är sannolikt en produkt av deras unika fokus på sina praktiska problem och acceptans av situationen de befinner sig i, och inget mer.

Om du arbetar med det kan du också utveckla sorts okuvligt mentalt lugn. Paniken och förtvivlan är alltid förnuftets och problemlösningens fiender. Ni skulle göra klokt i att befria er från dem innan tiden kommer då de kan förgöra er.

9. Var påhittig

Hur svåra situationer hemlösa än befinner sig i vet de att det alltid finns flera sätt att lösa ett problem. Ta till exempel problemet med att få mat. De kan ta hand om och försöka tjäna några pengar på en snäll främling.

De kanske söker sig till institutioner som hjälper att försöka hjälpa hemlösa, vare sig det är ett matkök, en kyrka eller något välgörenhetsinitiativ. Om de blir riktigt desperata kan de ta till att plocka i sopor eller att stjäla.

Men du kommer inte se dem göra det, åtminstone de flesta av dem, det är bara att sitta där på en bänk med en kurrande mage gör ingenting.

Att lyssna på att magen blir högre och högre med hungerkänslor är en sak. Att hantera en akut händelse är en annan. Något som ofta påverkar hemlösa är en vändning i vädret, särskilt dåliga sådana.

Om de bor utomhus nästan som regel och typiska skydd som de använder för värme och skugga är ineffektiva mot regn, vad kan de göra för att ta sig ur ett plötsligt åskväder eller något skyfall?

De kan till exempel söka skydd i en hotellobby, gå in i ett badrum på en bensinstation eller ta en måltid på en restaurang så att de kan äta inne. De kan till och med vistas utomhus men inte i regnet och söka skydd under en markis eller ett tak.

Om de verkligen står utan skydd kan de leta efter något vattentätt att göra ett härbärge med. Allt från plastpresenningar till papperskorgar är helt ogenomträngliga för vatten så länge de inte har hål.

Med några enkla saker kan en hemlös person skapa ett enkelt skydd som håller dem torra och det kommer att räcka långt för att hålla dem varma. Om det inte finns någon annan lösning kan man linda den runt sig, eller göra en enkel poncho.

Du måste vara lika påhittig i din egen överlevnadssituation om du vill leva. Det är viktigt att inte ge upp eller bli avskräckt bara för att en potentiell lösning inte fungerar. Glöm det och gå vidare till nästa.

8. Bemästra grunderna till skydd

Du kommer att höra många entusiastiska, nyare förberedare prata om vikten av att ha vatten och få tillgång till rent vatten.

Även om det är extremt viktigt, kommer du att vara i djupa problem efter bara en dag eller två utan det.

Utan tillräckligt skydd kan du inte termoreglera din kropp. Under de värsta förhållandena kan du dö på så lite som tre timmar från exponering. Det är mycket snabbare än några dagar, det kommer att ta en brist på vatten för att komma ikapp dig.

Som specialister på överlevnad utomhus är de hemlösa särskilt skickliga på att hålla sig varma oavsett förhållanden, och oavsett vad de har till hands. Här är ett område vi kan lära oss oerhört mycket av dem.

Hemlösa vet att om du måste sova utomhus så vill du komma upp från marken. Även i varmare väder kommer marken att suga ut massor av värme ur din kropp. I kalla, våta förhållanden kan liggande på marken göra dig hypotermisk på kort tid.

De vet vidare att om de måste ligga på marken måste de sätta en barriär mellan sina kroppar och marken.

Allt som krävs är några bitar av tjock, kraftig kartong (ett material som finns i stort överflöd överallt) för att drastiskt minska deras värmeförlust till den kalla betongen eller jorden.

Och hur är det med lager mot kroppen? Chansen är stor att din genomsnittliga hemlösa person inte har tillgång till en högteknologisk jacka för flera tusen. Istället använder de vanligare material för att komplettera sina kläder.

Den hemlösa beredskapstjänsten är tidningspapper, vadat och stoppat i sina kläder för att öka dess luftfångningsförmåga.

En variant på denna teknik hur man gör en luffarsovsäck av tejp tillsammans med papperskorgar fyllda med papper, tyg och annat material.

Notera principen om överlevnad här: de bråkar inte om vad de inte har, i det här fallet ett tält eller en ordentlig sovsäck. Istället använder de överlevnadsprincipen att hålla varm luft bredvid sina kroppar, för att hålla sig varma och sin kärntemperatur hög.

Vi borde göra detsamma: ägna mer uppmärksamhet åt rektorerna på spel, och mindre uppmärksamhet på utrustning och varumärken.

7. Var redo att omplacera på ett ögonblick

De hemlösa välkomnas sällan någonstans, och nycklarna och variablerna som konsekvent finns i deras vardag- Dagens existens innebär att de sällan kan stanna länge på ett ställe.

Det kan vara polisen, det kan vara dåligt väder, det kan vara förlusten av det lilla skydd de hade eller något annat missöde men de hemlösa tenderar att hålla sig i rörelse.

Mer exakt sagt, där hemlösa stannar, förblir de alltid redo att flytta med bara en minuts varsel.

Du har säkert sett det här själv. Att dra en vagn, bära en ryggsäck eller skjuta en kundvagn kommer du sällan om någonsin se en hemlös person med alla sina tillhörigheter utspridda eller uppackade.

Anledningen är enkel: om de måste fly från förföljelse av något slag de behöver lämna omedelbart.

De hemlösa har lärt sig den viktiga överlevnadsläxan att förbli mobil är extremt viktigt.

De kan behöva lämna snabbt för att undvika problem; de kan också behöva gå snabbt för att dra nytta av något som kan hjälpa dem, i deras fall ett begränsat antal bäddar på ett härbärge, eller en begränsad mängd mat på ett härbärge eller soppkök.

Du kommer säkerligen att möta liknande utmaningar i din egen överlevnadssituation. Det kan vara stigande vatten, mötande väder eller en rasande skara plundrare. Oavsett vad det är, är det bättre att du kan få medan det är bra.

6. Känn ditt område inifrån och ut

Hemlösa är en stor källa till intelligens för ett visst område, stads- eller förortscentrum. De hemlösa vill veta vilka delar av staden som är bäst, så långt som de mest välgörande och säkraste, och vilka som är värst och grymmast.

De vill till vilka platser de kan stanna kvar på, utan att bli besvärade.

De hemlösa vet att deras förmögenheter är nära kopplade till det område de bebor vid varje givet ögonblick. Det betyder att de kommer att vilja veta var farorna finns och var resurserna finns.

De vill veta när ”säsongen” för en plats förändras, i människors hjärtan blir kallare eller så har de överblivit sitt välkomnande.

Det viktigaste är att jag vill veta vart de kan gå med ett ögonblicks varsel och vara säkra och ensamma. En plats att tänka, en plats att omgruppera.

Du bör sträva efter att vara lika flitig och intrikat kopplad till det område du har valt för att göra din ställning som en vanlig hemlös person.

Om du är en förortsbo vill du veta var de dåliga delarna av staden är eftersom de flesta farliga människor sannolikt strålar ut därifrån.

Du vill också veta var potentiella tillflyktsorter finns, platser som polisstationer, sjukhus, med mera.

Du vill veta platser där du potentiellt kan kolla i ett nafs för att hitta mer mat eller förnödenheter, eller rent vatten. Lager, sjöfartsnav, till och med offentliga pooler är alla källor till förnödenheter som den genomsnittliga personen skulle förbise eller glömma att kontrollera.

Du bör också känna till absolut alla möjliga sätt i eller utanför ett område, på väg eller på annat sätt. Om allt annat misslyckas och du måste exfiltrera från ett område till fots, vet du din väg ut?

Känner du till några dolda stigar, eller kan du navigera efter landmärke? Om svaret är nej är du förmodligen inte så väl ansluten och förberedd som du tror.

5. Håll låg profil

Det är en sorglig situation och hjärtskärande att tänka på det, men hemlösa är sällan välkomna någonstans . De flesta ställen, de flesta människor, de flesta gånger ignoreras de eller behandlas ännu värre.

Många gånger behandlas de med hånfullt förakt eller direkt fientlighet. Detta är ett stort problem om en hemlös person är på en ”bra plats”. Den bästa motåtgärden för att bli avkörd är att förbli disket och osynlig.

Det är anledningen till att så många hemlösa verkar försvinna i bakgrunden. De vill inte nödvändigtvis prata med någon, de vill absolut inte spåra meddelanden från några myndigheter eller chefer och vill inte ha några problem, för det mesta.

Det är lärdomen. En stor del av att undvika problem med att hålla sig under problemens varsel.

Skillnaden är viktig: slutsatsen är att det finns människor i världen som vill ha det du har, eller bara vill krångla till det för dig eller gillar att ha någon form av makt över dig.

Vissa människor är bara mobbare, och i en värld utan rättssäkerhet kommer mobbning att förvandlas till tyranni. Vissa människor vill bara skada andra för skojs skull.

Som prepper, speciellt en som överlever en katastrof-situation, vill ni två inte dra någon uppmärksamhet till er själva. Du vill inte se renare, friskare eller bättre ut än alla andra som bara försöker hålla sig vid liv.

Du vill inte ses med en massa exclusiv och fin-utrustning, eller köra runt i en fin bil.

Du vill definitivt inte skryta om vilka förberedelser du har, du är trevlig, varm , har en stor anläggning djupt inne i skogen eller något i den stilen.

Du bör också tänka på dina egna saker, inte sticka näsan där det inte hör hemma.

Tänk också på hur ditt hus eller skyddsrum ser ut för människor som inte har ett. Du kanske har en generator men när alla andra inte har någon ström, inga lampor och ingen värme och du har det bäst kommer det att dra till sig fel sorts uppmärksamhet från fel sorts människor.

Det allmänna intrycket du vill att folk ska ta av dig i ögonblicket i en överlevnadssituation är att du inte är någon speciell och det inte finns något att se eller hämta.

4. Hundar är det ursprungliga multiverktyget för överlevnad

Du kommer ofta att se hemlösa människor med hundar. Visst vill de ha sällskap, en glad, lurvig vän som är helt nöjd med sina omständigheter så länge som deras mästare är vid deras sida.

Bortsett från sällskap, som i sig är viktigt i ett överlevnadsscenario, hundar fyller också en mängd avgörande funktioner för en enda överlevande.

På en väsentlig nivå är hundar lurviga och varma, med många hundarter som kan överleva ganska bekvämt i temperaturer som människor inte kommer att göra och tolerera utan skydd.

I samband med skyddsteknikerna och avsnittet ovan är att ha en hund bredvid sig ett fantastiskt sätt att hålla sig varm när temperaturen sjunker. Alla sorters däggdjur kurar ihop sig för värme i kalla förhållanden och det är inte annorlunda.

Hundar fyller också säkerhetsfunktioner, kan skrämma bort folk eller bara fungera som ett larm eller tidig varningssystem.

Den duktigaste hunden som finns har sinnen mycket piggare än en människa och kan lätt upptäcka när någon försöker smyga sig på dem, även när de sover. Långa generationer av uppfödning och samlevnad med mänskligheten gör att många hundar är utomordentligt lämpade för denna uppgift.

Även om det varierar mycket beroende på den individuella hunden, uppvisar vissa sådana sjätte sinnet när det gäller att upptäcka människors avsikter. Fråga vilken hundägare som helst och de kommer att säga att de inte litar på någon som deras hund inte litar på.

Större hundar kan även bära en del last genom att använda sadel-liknande västar eller påsar.

Ingen hund kommer någonsin att komma i närheten av en häst eller en åsna när det kommer till bärkraft men de som är någorlunda stora kan ta en liten belastning. Åtminstone kan din lurviga hundvän bära sin egen mat.

3. Skaffa en partner

Tanken att en person som är tillräckligt skicklig, tillräckligt bra, motiverad nog och helt enkelt tuff nog kan ta sig an allt de värsta delarna av mänskligheten och Moder Natur.

Har du någonsin märkt hur många hemlösa som verkar röra sig i små grupper, ofta duos, men ibland fler?

Anledningen är enkel: det finns säkerhet i siffror! Många händer gör arbete lättare, lite sällskap eller rent av att bara lida tillsammans kan göra det outhärdliga uthärdligt.

Man kan hålla vakt medan flera sover. En grupp människor är mycket svårare att flytta än en individ, ett viktigt övervägande med tanke på hur många onda människor som finns här ute i världen.

Förutsatt att du har något val i frågan, bör du avstå från tanken på att överleva ensam. Du behöver åtminstone en partner, och helst en grupp.

Om du har en familj är de lämpade för jobbet. Om du inte har en familj kan du överväga vänner eller grannar som en del av din överlevnadsgrupp.

Utan det kan du se dig omkring i ditt område och försöka hitta en ömsesidig hjälpgrupp.

Det finns helt enkelt för mycket att gå fel när du överlever ensam. Du har inga ögon i nacken. Du kommer inte ha någon som vakar över dig medan du sover, ingen kan hjälpa dig med tunga lyft eller annat hårt arbete.

Människor är sociala och det betyder att vi är bäst vi är arbetar tillsammans. Chanserna att överleva minskar dramatiskt om du inte har en partner eller en grupp.

2. Du kan inte försumma hygienen

Detta är mer en lektion om vad man inte ska göra baserat på vad de hemlösa tvingas utstå. Med alla trängande behov av överlevnad alltid i centrum, ignoreras eller försummas vissa saker som mindre nödvändiga.

För hemlösa är hygien ofta en av dem, inte bara för brist på dusch eller badfaciliteter och schampo och tvål, men för att de inte kan avvara pengarna eller tiden för att ägna sig åt ordentlig hygien.

Om du någonsin varit på nära håll och pratat med en hemlös person, har du har antagligen märkt att deras hår och kläder är smutsiga, deras tänder är sneda, trasiga och ruttna och deras hud är utsliten och täckt av sårskorpor eller utslag.

Även om det är obehagligt är hygien är inte bara viktigt för att det är trevligt.

Om du inte kan eller vill bli ren, och det inkluderar din mun, står du i princip inför en tickande klocka. Små problem som utslag och trasig hud, eller hål i en tand kommer snabbt att gå från obehagligt eller smärtsamt problem.

Det var en dödsorsak under medeltiden innan hygien och medicin gjorde att sådana bekymmer tillhörde det förgångna. Dessutom kommer områden som dina armhålor och ljumskar att vara bakteriefabriker, liksom alla andra områden på din kropp som är mörka, fuktiga och otvättade.

När du rör vid dessa ställen och sedan rör någonstans annars på din kropp kommer du att överföra dessa bakterier och med dem en potentiell infektion.

När du känner till allt detta bör du inte försumma att lägga hygienartiklar i din egen utrustningspåse.

Du behöver inte dra med dig hela badrummet, men något så enkelt som några babyservetter, handsprit, tvål, fotpulver och en tandborste med tandkräm kommer att räcka långt. hålla din hud och mun ren och frisk, och din moral hög.

Underskatta inte humörets lyfteffekt av att bli ren!

1. Undvik konflikter

De hemlösa vet bättre än de flesta att konfliktvilja sällan slutar i något annat än tragedi, och att tragedin kommer att ta formen av förlust av utrustning, eller skada som de inte har råd med.

Även om det ibland inte går att undvika en konflikt, börjar bråk oftare än inte när egot krockar, inte på grund av oförsonliga skillnader. Om någon förolämpar dig eller utmanar dig men det inte på annat sätt tvingar sin vilja på dig, gå bara därifrån.

Om du har att göra med någon som är ursinnig på ett sätt eller en annat, droger eller alkohol dyker upp i minnet liksom psykiska sjukdomar, det bästa är att fly om du kan och undvika att slåss till varje pris.

Tänk på det: vad har du att vinna från att slåss? Att backa in i ett hörn är en sak, liksom att bli hotad med döden eller en allvarlig lemlästring (så länge hotet är rimligt) men 99 % av konfrontationerna du kommer att ha med andra människor är bara en ”uppvisning”.

Låt dem tycka vad de vill om dig. Om du är särskilt kompetent kan du till och med använda det till din fördel (när du är stark, verkar du svag), men vet att du kan ”klappa tillbaka”.

Låt oss säga att du vinner, även om du på ett ordentligt sätt har vunnit över någon kan de hysa ett agg mot dig. Även vid döden kan en vendetta kvarstå om deras överlevande eller kompisar fortsätter att slåss i deras ställe.

Vinna, förlora eller oavgjort riskerar du allvarlig skada och förlust av egendom i alla slagsmål. Du kan förvandla ett slumpmässigt möte till en sjudande fejd. Det finns ingen tapperhet i kalkylen för överlevnad. De ödmjukaste av de hemlösa vet det och respekterar det. Det borde du också.

Slutsats

Oavsett vad du tycker om hemlösa, och vad du än tycker om hemlöshetsproblemet i landet, om du är ärlig och rationell måste du erkänna att de hemlösa är överlevande, och de gör det varje dag mitt under näsan på oss.

Tyc synd om dem eller förakta dem allt du vill, men respektera deras uppfinningsrikedom, envishet och fyndighet inför ett problem som de flesta av oss uppriktigt sagt skulle tycka är överväldigande. Lägg din sentimentalitet åt sidan och lär oss de lärdomar om överlevnad som de hemlösa måste lära oss.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg