Tips när du ska välja elbolag

Tips när du ska välja elbolag

När du ska välja elbolag, så är det viktigt att titta på elavtal och vad det finns för olika som erbjuds. Det är idag många elbolag som konkurrerar om att få dig som kund. Det kan du dra nytta av för att hitta ett bra och billigt elavtal. Det kan vara bra att satsa på att hitta en oberoende elleverantör. 

Det allra första du ska göra, det är att bestämma vad för slags elavtal det är som passar dig. Det vanligaste är att välja fast elpris eller rörligt elpris. Ett fast pris är samma pris på elen under hela perioden du binder upp dig. Rörligt innebär att priset kan variera. 

En annan sak att tänka på är att undvika det som heter anvisat avtal. Om du redan har ett elbolag idag och ditt elavtal går ut, då är det ett måste teckna nytt. För annars kommer de att ge dig det som kallas anvisat avtal och det är oftast bra mycket dyrare. 

Fler bra tips

Du bör se till att jämföra olika elbolag och deras extra kostnader. För det är inte bara för själva elen du kommer att betala när du tecknar ett elavtal. Det är därför bra att be om ett jämförpris där alla kostnader är inkluderade.

Se även till att kolla av vad det är för uppsägningstider och bindningstider på det elbolag du funderar på att teckna elavtal hos. Dessa kan variera en del. Du kan även kolla om elbolaget erbjuder elavtal där du själv kan välja energikälla. Det är oftast något de flesta elbolag erbjuder idag.

Du som tecknar ett rörligt avtal, du kan även teckna ett avtal med tidmätning istället för en månadsmätning. Då betalar du det pris som gäller, timme för timme. Det gör att du kan styra din förbrukning till de timmar då elen är som allra billigast. 

Relaterade inlägg