5 Tips för att göra Sommarunderhållande Enkelt

7 tips för att göra sommarunderhållande till en vind

En av de bästa delarna av sommaren är alla underbara möjligheter till underhållning. Oavsett om det är för en officiell helgdag som midsommar  eller familjeevenemang som examen, födelsedagar, årsdagar eller bröllop, det går inte att förneka att de varmare månaderna är den perfekta tiden att festa på.

Även om du inte har en specifik anledning att underhålla, kan det bara vara jättekul att ha några av dina närmaste vänner och familj tillsammans för att spendera lite kvalitetstid utomhus, dela god mat och skåla över några läckra drycker.

Även om underhållning och festplanering faller naturligt för vissa, för andra, kan bara tanken trycka på panikknappen. Underhållande behöver inte vara alltför komplicerat. Faktum är att det kan vara väldigt enkelt.

Här är några tips för att göra sommarunderhållande enkelt.

1. Välj ett tema

För att börja planera din sommarfest kan det hjälpa till att förenkla genom att välja ett tema. Vill du ha en BBQ poolparty på bakgården, en skaldjursextravaganza, taco- och tequilaprovning eller kanske en sangria- och tapasfest?

Att välja ett tema hjälper dig att begränsa de inredningsalternativ, menyalternativ och drycker du vill servera. Vad du än väljer, se till att hålla saker lätta, roliga och avslappnade. Det är trots allt sommar.

2. Få grepp om inredningen

Det finns inget som kan sätta stämningen på en fest som en liten inredning. Men bara för att du vill skapa stämningen betyder det inte att du behöver spendera mycket pengar. Det går att hitta inredning bra och billigt online.

Ibland är bara några blommor eller grönska från din trädgård allt du behöver. Om du inte har en trädgård kan du bli förvånad över vad din lokala livsmedelsbutik har att erbjuda. Jag har hittat underbara buketter av blandade blommor och grönska på min lokala stormarknad mellan $4 – $10. Ibland kan bara en knopp med lite grönska här och där är allt du behöver.

Om blomsterarrangemang inte är din grej, ställ helt enkelt fram skålar med limefrukter, apelsiner, citroner eller säsongens frukter. Ananas skulle vara bra mittpunkt på sommaren, liksom små lyktor eller spridda snäckskal. Sätt några strängar av utomhuslampor runt festområdet och sprid ut några ljus här och där kan avsluta din look och skapa en magisk atmosfär för kvällen framför dig.

4. Planera en enkel meny

Det fina med att underhålla under sommarmånaderna är att menyn inte behöver vara komplicerad. Vi njuter alla av lättare matalternativ på sommaren, så vi funderar på att servera sallader under säsong, svala dipp med grönsaker och lätta aptitretare för att hålla dina gäster mätta.

På sommaren vill du inte spendera mycket tid i köket, och förutom att elda upp grillen är en av mina favoritsaker att servera en tavla med ett urval av ostar, kött, oliver, nötter, frukt och sylt.

Välj att servera urval enbart från ett specifikt land som Italien, Spanien eller Frankrike för temabrädet och kombinera med viner från samma region. Du kan till och med använda detta tillvägagångssätt och servera lokalt tillverkade ostar och mat gjorda och odlade av gårdar i ditt område eller din stat. Om du inte har tillgång till gårdar eller bondemarknader, se till att kolla din lokala livsmedelsbutik eftersom fler och fler stödjer lokala produkter.

5. Mason Jars gör omedelbar sommarfest rolig

Det finns egentligen inget du kan servera i en burk som inte på något sätt gör den omedelbart bättre. De är charmiga, bedårande och superfunktionella. Du kan inte bara servera en uppfriskande sommardrink i dem utan de är också en fantastisk vas för blommor eller ett unikt sätt att förvara dina redskap och servetter på ett buffébord

Detta innebär att du gör saker som att fylla på med citronellaljus och insektsspray om du bor i ett barnvagnsområde, att ha filtar tillgängliga om det blir kallt på natten och att se till att det finns gott om paraplyer eller täckta områden om det är mycket sol eller regn . Se självklart alltid till att det finns gott om sittplatser och ytor att äta bekvämt.

För att hålla dina gäster sysselsatta medan de minglar sätt upp gräsmattor som krocket, badminton, kubb, för en superkul stund.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg