Saker att tänka på inför en babyshower

Saker att tänka på inför en babyshower

Oavsett om du väntar ditt första barn eller redan har en eller flera ungar där hemma så är det oerhört pirrigt att vänta på sin nya familjemedlem. Det kan vara en tid som är fylld både av anspänning, oro och glädje och det är ofta många tankar som snurrar i huvudet. Samtidigt så vill man ofta fira att ett barn är på väg, och en babyshower kan vara ett perfekt alternativ. 

Babyshowers har varit populärt utomlands, primärt i USA, under en väldigt lång tid. Det börjar dock bli allt mer populärt även här hemma i Sverige och det är inte helt omöjligt att du har sett bilder eller videos från babyshowers på sociala medier. Det är vanligt att man bjuder in vänner och familj för en eftermiddag eller kväll för att umgås och för att få ta emot babyshower present och fira att ett barn är på väg. 

Dekoration 

Att dekorera är en utav de absolut roligaste sakerna med en babyshower. Att sätta upp ballonger och kanske till och med skriva ut vad barnet kommer att heta (om ni har bestämt det) kan sätta igång en riktigt härlig och mysig känsla. Här kan du låta fantasin flöda fritt, eller hitta inspiration online. 

Presenter 

Presenter tenderar att vara en central del i alla babyshower-arrangemang. Men till skillnad från exempelvis en födelsedagsfest så är det inte ni som väntar barn som får presenter ämnade till er, utan det är istället absolut vanligaste att man får mottaga gåvor som barnet sedan kan använda under dens första tid i livet. Det tenderar att vara vanligt att ge bort saker såsom nappflaskor, barnkläder och andra liknande klassiska saker. Här är det dock bra att säga till om det är någonting som ni inte behöver så att ni inte får någonting som senare måste lämnas tillbaka.  

Kom dock ihåg att inte pressa någon som kommer att ge bort en present. Det bör vara väldigt tydligt att detta är någonting som är valfritt men som uppskattas. Ett smidigt sätt att göra detta på är att skriva tydligt i inbjudan att detta är ett firande av att ett barn ska komma och presenter uppskattas, men att det inte är nödvändigt. Man vet aldrig hur någons privatekonomi ser ut, och det är alltid roligare att ha många människor på besök istället för att alienera någon som kanske inte har möjlighet att ge bort en present

Vad ska man bjuda på för någonting? 

Här finns det ett antal olika alternativ, beroende på vilken stämning som man vill ha på sin bjudning. Vissa kanske vill ha en stor tillställning med många gäster ur både vänner och familj. I så fall så kan plockmat och lite blandat fika. Här gör sig snittar alldeles utmärkt och det finns gott om recept för plockmat att välja och vraka bland online.  

Om du känner att det blir alldeles för mycket uppståndelse med att bjuda in ett stort sällskap så kan du bjuda in till en lite lugnare middag med bara dem som står dig eller er närmast.  

Relaterade inlägg