50 Överlevnadslektioner från den Stora Depressionen

Den stora depressionen frammanar bilder av en allvarlig brist och ekonomisk förödelse. Tåg som transporterar hela familjer med migrantarbetare som desperat försöker försörja sig.

Skyhöga priser och sjunkande löner. Banken stänger. Fallande efterfrågan skapar en dominoeffekt av sviktande kommersiella sektorer. Bygget stoppades. Tillväxten avstannar och faller tillbaka.

Den stora depressionen var inget mindre än en världsomspännande katastrof. Dess effekter märktes bokstavligen överallt, från den nya världens stränder till de gamla kullerstensgatorna i europeiska städer och överallt däremellan.

På många sätt är detta en av de enda sanna i världen katastrofer som resulterade i äkta liv eller död överlevnadssituationer under en lång tidsperiod som vi kan studera från 1900-talet. Vi bör dra lärdomar av det så att vi är bättre förberedda för att överleva de svåraste tiderna i framtiden.

I den här artikeln kommer jag att ge dig 50 överlevnadstips. från de svårvunna lärdomarna från dem som levde genom den stora depressionen.

Innehållsförteckning

Kollapsen var inte en smäll

För preppers är det lätt att fokusera på det högljudda, det våldsamma och det kaotiska. Saker som är stora och läskiga, klassiska monster om du så vill, naturkatastrofer och katastrofer av alla slag verkar fånga vår uppmärksamhet mest.

Det är lätt att förstå, och det är förlåtligt: ​​om en ett gnisslande hjul får tillräckligt med uppmärksamhet för att få lite olja, det ylande dånet från en tornado eller en asteroids titaniska nedslag kommer att få betydligt mer uppmärksamhet.

Men lika hemskt som de högljudda, skrämmande katastroferna kan vara finns det en hel del som är tysta och värre än någon storm. Mycket värre. Pest och pandemier är en sådan tyst mördare som de flesta preppers redan är bekanta med och förbereder sig för.

En du förmodligen inte har förberett dig på, ärligt talat, är en svindlande ekonomisk krasch som t.ex. som den civiliserade moderna världen inte har sett sedan den stora depressionen.

Depressionen började 1929 och varade ända fram till senare delen av 1930-talet. Den stora depressionen var en intensiv ekonomisk nedgång kändes över hela världen.

Märkt av en hastig nedgång i aktiekurserna i USA och följt av börskraschen i oktober 1929, cirklade de ekonomiska chockvågorna runt jorden. Både rika och fattiga drabbades hårt.

Internationell handel fick ryggen bruten och minskade med mer än 50 %. USA:s arbetslöshet skjutit i höjden till 25%. Vissa länder såg arbetslösheten så hög som häpnadsväckande 35%.

Många tunga industrisektorer dog över en natt när den personliga inkomsten sjönk och det gjorde också efterfrågan för produkter. Branscher inom primärsektorn som avverkning och gruvdrift avdunstade helt enkelt i vissa områden.

Landsbygds- och jordbrukssektorerna drabbades inte mindre hårt: många basgrödor föll med mer än 60 %.

Resultaten var förutsägbara, men fruktansvärda. Massutarmning. Banker stänger, med många människor som förlorar bokstavligen allt, inklusive bostäder.

Arbetsmarknaden krympte snabbare än arbetslösheten steg. Det fanns helt enkelt inget hopp om att få arbete för vissa människor. Hemlöshet blev det nya normala för många.

Detta var en förlängd överlevnadssituation.

Att säga att tiderna var tuffa är förmodligen århundradets underdrift. Tiderna var mer än tuffa; de var plågsamma. Brist, hungersnöd och att gå utan blev en del av andra till andra tillvaron.

Allt du ägde var förmodligen allt du skulle ha. Det var upp till dig att hålla den igång och få den att fungera eller att gå helt utan.

Det kom inget kavalleri. Det fanns inget skyddsnät. Det var upp till dig att ta hand om dig och din familj.

Detta innebar oerhört mycket att göra absolut vad som krävdes. Föräldrar skulle gå hungriga för att mata sina barn även magra måltider. Kläder tillverkades av vad som helst som kunde samlas in och sys ihop.

Resor på dussintals eller till och med hundratals kilometer skulle genomföras utan löfte om arbete på destinationen, allt i det galna hopp om att hitta något, vad som helst för att hålla magarna mätta i bara en månad till.

Uthålligheten, uppskattningen och värdigheten som resulterade av dessa svåraste tider bidrog delvis till att forma den största generationen av amerikaner.

Den stora depressionen var en svår överlevnadssituation för nästan alla inblandade.

Många dog som en direkt följd av Stora depressionens effekter. Det kan hända igen; vår moderna är inte immun mot ekonomins skoningslösa lagar.

Detta var en verklig, daglig överlevnadssituation. Vi skulle alla göra klokt i att komma ihåg det, och vi skulle göra ännu bättre av att komma ihåg och lära oss vad vi kan från våra förälders prövningar.

50 överlevnadstips från den stora depressionen


Lektion 1. Matjakt var avgörande för att komplettera knappt fyllda skafferier.

Kostnaden för dagligvaror steg även när lönerna sjönk under den stora depressionen. Att hitta ätbara växter, nötter, bär och vilt kan ha varit skillnaden mellan undernäring eller svält och fortsatt överlevnad.

Du bör göra det till en punkt att veta vilka växter som är ätbara i ditt område, och var man kan hitta dem. Dessutom bör du kunna jaga eller fälla vilt i stort och smått som förekommer i området.

Lektion 2. Trädgårdsskötsel var en nödvändighet om det var möjligt.

Nästan varje enskild familj som överlevde den stora depressionen var beroende av maten de kunde odla. För många av dem är detta den enda maten de skulle kunna äta.

Kom ihåg att bristen på mat inte nödvändigtvis sammantaget berodde på stigande priser och sjunkande löner. Hungersnöd var över folket.

Att odla en hållbar matkälla för att optimera näring är en viktig del för att överleva en långvarig katastrof.

Lektion 3. Den stora depressionen påverkade alla, ingen var immun.

I vägen för en riktig katastrof var ekonomisk status och social prestige inget försvar mot den stora depressionen.

De mycket rika kan ha funnit sig utblottade över en natt på grund av en tillplattad börs och en bank som vek med alla sina medlemmars pengar i släptåg.

Påminn dig själv om att hybris kan vara ödesdigert: Oavsett hur väl förberedd du är har ödet ett sätt att ödmjuka till och med den mäktigaste och mest välutrustade.

Lektion 4. Moderna ekonomiska institutioner är bräckliga.

Banker är ett utmärkt sätt att tjäna en liten avkastning på dina pengar i utbyte mot praktiskt taget ingen risk, men låt dig aldrig glömma att de tjänar förmögenheter på dina pengar och gör i princip vad de vill med dem.

Om det finns på en bank är dina pengar sannolikt historia när folk välter. Lita inte på bankförsäkring; kommer regeringen att ha förmågan, eller till och med viljan, att betala miljontals skadestånd om något som den stora depressionen skulle inträffa igen?

Vad du än bestämmer dig för att göra med dina pengar, se till att du ha en buffert av kontanter till ditt förfogande.

Lektion 5. Du måste vara beredd att leva utan moderna verktyg.

El- och vattenföretag vek grossistförsäljning under den stora depressionen. De kan göra detsamma om något liknande händer igen.

Även om de inte gör det kan allvarlig ekonomisk nedgång leda till att du tvingas bokstavligen gå utan el och vatten för att behålla ditt hem eller helt enkelt att ha råd med mat eller medicin.

Om det händer vet du hur man gör vatten säkert att dricka? Vet du hur man konserverar mat utan kylning? Har du en plan för att tillhandahålla arbets- och säkerhetsbelysning när den inte tänds med en knapptryckning?

Lektion 6. Brist och nödvändighet kommer att avgöra din nya meny.

Du kommer inte att kunna ta vad du vill från mataffären. Du kommer inte ens att kunna odla allt du vill.

Vad du kan odla, och vad du kan jaga, kommer till stor del avgöras av årstiderna. Saker du normalt inte skulle äta, saker som gnagare, insekter och osmakliga växter kan bli häftklammer om du vill överleva.

Du måste antingen anpassa dig kulinariskt eller vara beredd att äta saker enbart för uppehälle.

Lektion 7. Du måste vara beredd på hyperinflation.

Eller så är det extrem efterfrågan. Båda kommer att se priserna på basvaror skjuta i höjden. Din buffert med kontanter kommer sannolikt inte att räcka lika långt som du tror att det kommer göra.

Under den stora depressionen skulle en okvalificerad arbetare bara tjäna cirka 20kr om dagen. Också under den stora depressionen skulle frukostbordsvaror som bröd, ägg, mjölk och så vidare kosta allt från 70 öre till 1 krona.

Pengar räckte inte långt på den tiden, inte ens för varor. Se till att planera därefter.

Lektion 8. I tider av brist kan ett överskott på vad som helst innebära extra inkomst.

Även med en mullrande mage som vanligt, såldes ofta överskottsmat för att tjäna bara lite extra mynt under den stora depressionen.

De med grödor kan verkligen känna sig väldigt rika om de enkelt kan sälja överskottet till behövande.

Några familjer skulle ta den sparade maten för att sätta ihop till måltider färdiga att servera och sälja dem till resenärer eller de som går förbi.

Om du har en gigantisk förråd av någon form av proviant eller förbrukningsmaterial kanske börja fundera på hur du kan byta eller sälja den under en långsiktig överlevnadssituation.

Lektion 9. Improviserat bostad kan behövas.

De som förlorade sitt hem behövde fortfarande ett boende. Du kommer säkert ihåg att du har sett bilder av Hoovervilles i historieböckerna: kåkstäder som består av hastigt byggda hyddor sammansatta av material som kan bäras eller dras på plats.

Du kanske måste gör ett primitivt skydd av skrot och plåt, lertegel eller till och med plast. Att lära sig dessa primitiva byggmetoder kan göra skillnaden och hålla sig torr eller hålla sig varm under lång tid.

10. Renlighet var fortfarande en dygd under dessa mörka dagar.

Folk var fortfarande stolta över sitt boende och förblev lika rena som de kunde. Smuts betydde sjukdom. Långvarig sjukdom betydde pest, och pest betydde död.

Människor sopade ut sina hem med kvastar gjorda av en gren och halm. Hela familjer skulle ”snabbbada” i boskapshoar med vatten som värms upp av solen.

Du måste prioritera personlig hygien – hud, hår, tänder och mun – även under en långvarig katastrof .

Lektion 11. Flera inkomstkännor var ett måste och normalt.

Människor som kan få flera jobb, till och med deltidsjobb är glada över att ha dem och arbeta med dem. De flesta människor gick upp och började arbeta långt före soluppgången, och vi jobbar fortfarande långt efter mörkrets inbrott.

Ditt liv kan förvandlas till en enda lång period för att överleva, endast avbruten av korta sömnperioder.

Var beredd på att arbeta så länge som behövs för att klara det. Du kan lätta denna börda något nu genom att utveckla flera passiva inkomstskällor för att fylla din katastroffond.

Lektion 12. Nästan ingenting var verkligen värdelöst.

Människor fick allt att tjäna ett syfte, utföra en uppgift eller göra mer än det var tänkt. Det är ökänt att spannmåls- och fodersäckar syddes in i kläder av alla slag – klänningar, byxor och skjortor.

Familjer skulle spara aluminiumfolie för att återanvända den. Till och med nästan oätliga köttbitar användes för att krydda i soppa eller pastafond.

Det var väldigt lite skräp som gick ut på den tiden. Du bör bli lika hyperfokuserad på att göra allt till en resurs när det är dags.

Lektion 13. Generalister och allkunskaps-branscher blomstrade.

Eller de hade i alla fall lättare. Det moderna samhället värderar specialister. Stränga tider gynnar mångsysslare, någon som kan engagera sig i många saker med god kompetens.

Hur många färdigheter är du kompetent i? Är du murare, snickare, svetsare, smed?

Lektion 14. Samhällstomter var vanliga då och kan bli vanliga igen.

Människor som överlevde den stora depressionen som bodde i städer eller tätt belägna områden kanske inte hade utrymme att sätta i en trädgård av någon storlek. Istället skulle tomma tomter tillägnas, eller helt enkelt tas över, och användas för att odla enorma trädgårdar som kunde få plats med flera familjer.

Människor arbetade antingen tillsammans och delade på skörden, eller så hade alla sina egna mindre tomt på det större området för att vara sin egen.

Överväg att diskutera idén i förväg med dina grannar och folk på din gata innan det blir dåligt.

Lektion 15. Vissa delar av regeringen och handeln försvann omedelbart, och ofta utan förvarning.

Börja göra en lista över alla byråer, organisationer, företag och initiativ som du är beroende av i det dagliga livet eller interagerar med.

De flesta av dem kommer inte att överleva eller operera genom en större depression eller verklig ekonomisk krasch. Börja eliminera detta beroende nu genom att avvänja dig från deras tjänster.

Radikal självförsörjning måste vara ditt ledord om du vill överleva. De kommer att fungera ända tills de inte gör det, och kommer att stängas utan varning precis när du behöver dem som mest.

Lektion 16. Du kan skriva av finansiella investeringar som förlorade om de inte finns i handen.

När jag säg att folk förlorade allt i den stora depressionen, menar jag allt. Investeringar av alla slag, aktier, obligationer, sparkonton och alla andra annullerades eller ogiltigförklarades eller såg helt enkelt deras värde reducerat till ingenting på grund av att marknadskrafterna snabbt spiralerade utom kontroll.

Det kommer att vara för sent för att få hopp på dem efter att folk börjar få panik och springer till bankerna eller deras aktiemäklare. Vänta inte för länge med att ta ut pengar om saker och ting börjar se dystra ut!

Lektion 17. Alla som kunde jobba gjorde det. Alla.

Alla som var arbetsföra, och många människor som inte var det, fick arbete, hittade något att göra även om det bara var runt hemmet.

Barn så unga som tre och fyra sattes till att arbeta runt huset, hjälpa till med små uppgifter, upprepade jobb eller bara titta och ta ta hand om ännu mindre barn.

Om alla inte verkligen tog sig samman så skulle ingen överleva.

Lektion 18. Även dessa svåra tider hjälpte grannar fortfarande varandra.

Kanske var det bara en hjälpande hand. Kanske var det något välbehövligt paket med mat eller något föremål. Det kunde ha varit expertis.

Vem som helst skulle hjälpa till att hålla utkik efter sin granne, eftersom de visste att deras granne skulle hålla utkik efter dem i deras tid av nöd.  Hårda tider är ofta limmet som binder samman samhällen.

Börja odla det nu. Någon behöver hjälp, ställ bara upp med dina verktyg, vänta inte på att bli tillfrågad. Ni kommer båda att må bättre när det är dags, ni behöver verkligen lita på varandra.

Lektion 19. Kreditförlängningen var vanlig.

Institutionell såväl som social kredit, de som hade lite mer bidrar varje vecka eller månad till dem som verkligen kämpar, med förväntningen att när deras ”skörd” kom in, eller de gjorde ett oväntat ekonomiskt eller provisoriskt, skulle de betalas tillbaka med ränta.

Företag skulle sälja på kredit, ibland motiverat av medlidande, ibland av potentiell vinst, till dem som inte hade råd. Många gånger skulle båda parter förlora och förlora stort.

Att tillfälligt låna något till någon är en sak; att låna dem kontant på kredit, med förväntan om ränta, är en annan i tider som dessa. Se till att du inte hamnar i den här fällan.

Lektion 20. Som sagt, skulder efterskänktes sällan.

Vissa individer och institutioner skulle inte stoppa något för att driva in på en gäldenär, även om de redan hade sålt sina skor och strumpor.

Människor kunde och förlorade sina hem regelbundet, tillsammans med allt annat de ställde som säkerhet.

Vissa särskilt skoningslösa långivare skulle ta ett ”kött” i en eller annan form från människor som inte kunde betala tillbaka vad de var skyldiga.

Lär dig av detta exempel och se till att du inte hamnar i skuld med fel personer i din desperation under svåra tider.

Lektion 21. Saker och ting används länge, även om de inte var av hög kvalitet.

Folk fick allt att hålla längre då. Det är för att de var tvungna, det fanns inget val. Skor skulle repareras med gamla däck, eller till och med kartong.

Kläder kunde ofta se ut som ett täcke efter att det lappats en för många gånger. Det fordon och maskiner folk hade tillgång till var ofta frankensteinerade tillsammans med delar från flera märken och flera modeller.

När dina överlevnadsförråd tar slut och alla dina reservdelar är förbrukade kan du bli tvingad att göra något liknande, reparera och reparera och reparera tills det absolut inte går att reparera igen. Först då skulle det slängas eller brytas ner.

Lektion 22. Omfinansiering och andra ekonomiska initiativ var ofta ett fynd.

Vem som helst av oss kan förstå varför de gjorde det, men att omfinansiera ett hem eller en affärsfastighet för att köpa sig lite mer tid ovanför vattnet blev ofta till det sämre för många familjer.

Många kunde inte undkomma sina skulder, och vissa blev till och med förföljda av inkassoföretag efter att depressionen hade tagit slut. Var alltid försiktig när du har att göra med en bank eller långivare.

Lektion 23. Boskapsförnybara resurser var otroligt värdefulla.

En ko eller till och med några höns kan skapa en stadig tillgång på näring och kalorier för växande familjer.

En familjs överlevnad kan kretsa kring att hålla sitt djur, eller sina djur, friska. Friska djur och lämpliga avelsdjur kan också säljas för stora tillskott av kontanter eller andra resurser.

Om djurhållning är en del av din överlevnadsplan, se till att du planerar för dina djurs behov.

Lektion 24. Djur och boskap var också tvungna att betala.

Familjer hade ofta inte råd med lämpligt foder till sina djur och försökte ge dem allt som var välsmakande för djuret i fråga.

Vissa familjer tog till att mata sina djur med sopor, ogräs och allt annat som djuren kunde tåla.

Många djur blev allvarligt sjuka och dog av undernäring eller sjukdomar orsakade av den ovanliga kosten. Det skulle löna sig att veta vad som är den absoluta minimikvaliteten av foder som någon av dina boskap kan tolerera, och hur länge, om du någonsin hamnar i en liknande situation.

Lektion 25. Avfall var avsky.

Någon som ertappats med att slösa användbara material, till och med marginellt användbart material, var ofta uthängda, ibland offentligt. Du pratar om en era där folk skulle slåss om en brödskorpa och barn ständigt gick omkring med insjunkna ögon och svullna magar av hunger.

Vissa människor hade bokstavligen inte kläder att bära och skulle klä sig i vad de än kunde drapera över sina utmärglade bågar.

Nöd är den ultimata motivationen och att se någon annan slösa bort allt som du kan använda är benäget att bli arg. Detta ändrade attityder, och det var bråttom. Gör allt du kan för att sluta slösa nu.

Lektion 26. Migrantlivsstilar var vanliga och förväntade.

Folk gick dit jobben fanns, och inte bara mamma och pappa. Hela familjer skulle dra upp tältpinnar, ibland bokstavligen, och åka dussintals eller till och med hundratals kilometer om någon lyckades säkra en lönsam, återkommande anställning.

Medan en förälder eller äldre syskon kan resa ensamma till gå till jobbet och sedan skicka hem pengar, ofta försökte familjen hålla ihop så mycket som möjligt för att förhindra missöden.

Lektion 27. Situationen hade sista ordet.

Många människor blev galna eller gav efter för förtvivla om något som de helt enkelt inte kunde ändra på.

Problemet var större, starkare och elakare än de var. De hade samma grundläggande val som alla organismer hade när de konfronterades med en drastisk förändring i sin miljö: de kunde lämna och undvika problemet.

De kunde förändras, anpassa sig till det nya paradigmet. Eller så kan de dö, ovilliga eller oförmögna att anpassa sig eller lämna. Många valde det senare. Detta är en ofrånkomlig naturlag, och människor är inte immuna mot den, hur gärna vi än skulle vilja tro att vi själva är det.

Lektion 28. Människor blev förvånansvärt uppfinningsrika.

Mänsklig uppfinningsrikedom är verkligen en källa till ständig förundran. Även mitt i tider som verkar så hemska, hittar människor ett sätt att lösa problem och ibland gör dem det på ett elegant eller till och med lite komiskt sätt.

Flera populära märken av tårt- och kexmix , till exempel, hade sin uppkomst i den stora depressionen. Vissa skapades ursprungligen av en koalition av hemmafruar, som försökte sälja färdig kexblandning från dörr till dörr.

Därmed förvandlade de jämförelsevis små mängder bakningsingredienser till en klar inkomstkälla, samtidigt som det ger en värdefull tjänst till andra familjer.

Många verktyg och annan arbetsbesparande teknologi uppfanns också under den stora depressionen. Du kan göra detsamma genom att använda stressen från situationen för att driva din kreativitet. För varje problem finns det en lösning!

Lektion 29. Håll det enkelt när du är i tvivel.

Enkla lösningar på problem blev normen, där effektivitet, enkel implementering och tillförlitlighet framför allt var viktigast. På sommaren, när det var för varmt för att vara inomhus, sov folk ute i skuggan om det var möjligt.

De som hade tillgång till vatten skulle göra själv en sorts kylare för hela rummet. blötlägga lakan eller gardiner och hänga dem över dörröppningar och fönster.

Genom att uppmuntra ett drag att strömma genom huset, skulle den varma luften kylas något genom avdunstning. Dessa primitiva, nästan fåniga, tekniker fungerade även om de var långt ifrån riktig luftkonditionering. Låt inte din förbittring över det du saknar göra dig blind för möjliga lösningar.

Lektion 30. Massflykt var vanlig.

Stora delar av människor, till och med hela samhällen, bokstavligen hela städer, kunde ryckas upp med rötterna under den stora depressionen och bege sig dit vindarna blåste.

De här människorna bildade ibland massiva husvagnar som reser från plats till plats för att söka arbete, leta efter mat eller för någon form av lättnad. Ofta tyckte lokalbefolkningen att de liknade gräshoppor som kom för att sluka det lilla som fanns kvar som kunde ha.

Vad folk än tycker om dem idag, och vad du än tycker om dem, måste du vara beredd för stora flyktingströmmar under någon större katastrof eller kris.

Lektion 31. Religiösa välgörenhetsorganisationer kommer att försöka hjälpa.

Det slutar aldrig att förvåna mig där du kommer att hitta missionärer från många religioner som försöker lätta bördan för de undertryckta och de lidande.

Du hittar dem ofta mitt i krigszoner och försöker erbjuda hjälp till de skadade, för att inte tala om mindre händelser.

Många av dessa grupper opererade under den stora depressionen från kust till kust i Amerika och delade ut mat och till och med pengar till dem de kunde.

Innan slutet fick många av dessa grupper själva slut på pengar och tvingades sluta eller bidra så gott de kunde.

Du kommer fortfarande att kunna förvänta dig religiös välgörenhet under nästa stora katastrof.

Lektion 32. Konventionell laglighet kan åsidosättas.

Desperata tider skapar desperata människor, och det kommer inte att finnas någon brist på människor som kan vända sig till brott, små eller storslagna, för att överleva.

Under den stora depressionen opererade hembrännare och smugglare nästan öppet. Vissa människor adopterade Robin Hood-komplex, tog från de mycket rika, de som de såg ut som ”feta katter”, och omfördelade det till de behövande.

Du borde inte bli förvånad över att se människor du vet vända sig till liknande aktiviteter. Kanske kan du själv tvingas bortse från din etik om du vill leva.

Lektion 33. Regeringen är alltid “ vidare.”

Även under den stora depressionens förstörelse och degradering gjorde regeringen fortfarande vad den är bäst på. : tillämpar fel lösningar på ett felaktigt diagnostiserat problem.

Du var fortfarande tvungen att betala skatt under den stora depressionen. Statliga inspektörer sprang fortfarande fram och tillbaka för att pressa ut pengar ur företag, vanliga människor och alla andra som bröt mot den här förordningen eller den.

Några av dessa inspektörer hade inte hjärtat att rapportera vad de hittade om det innebar att någon betalade något de verkligen inte hade råd med. Andra brydde sig inte.

Många företagare fick böter eller avgifter som var absolut det sista de hade råd att hantera vid den tiden.

Lektion 34. Sök alltid arbete.

Under den stora depressionen innebar detta att någons jobb om de inte hade ett jobb var att söka jobb. Klockan tickade alltid för svält och elände.

Även om du är välutrustad och välfylld för din överlevnadssituation, bör du alltid leta efter ”arbete”. Det finns alltid något du kan göra för att förbättra din situation, några uppgifter som behöver göras, något som behöver förbättras, som behöver stödjas.

Villa inte bara för att du har en full mage och en varm, torr plats att sova på. Allt som kan förändras på ett ögonblick.

Lektion 35. Det fanns inget som hette ”Gyllene år”.

Ibland blir det riktigt tufft, man kan glömma alla möjligheter att gå i pension ordentligt. Människor kommer att behöva arbeta tills de verkligen inte kan fortsätta längre.

Om de har mycket tur kommer de att ha nära vänner eller familjemedlemmar som kommer att ta hand om dem då och då. Om de inte har tur var det bokstavligen slutet på vägen.

De skulle börja dö, precis i samma sekund. Det är något du måste komma till rätta med om du lever själv.

Om du driver en grupp- eller familjeöverlevnadssituation måste du tänka på när det gäller äldre medlemmar i din grupp som fortfarande är kapabla. De kommer inte att vara för evigt.

Lektion 36. Vissa platser blev lätta.

Så långtgående och invasiva som effekterna av den stora depressionen innebar, drabbades inte alla överallt lika illa.

Vissa samhällen, genom tur eller av olika anledningar, kunde klara stormen för det mesta.

Vissa människor är alldeles för värdefulla för att bli sparkade från jobb de hade i branscher som var vintergröna eller depressionssäkra. Särskilt jobb inom den offentliga sektorn såg inte så stora nedgångar.

Något att tänka på: om du verkligen är oumbärlig, är chansen stor att du kommer ha kvar ditt bud.

Lektion 37. Våld och brottslighet ökade hastigt under svåra tider.

En grov ekonomisk nedgång har definitivt en orsakseffekt på den ökande brottsligheten. De verkar vara oupplösligt sammanlänkade.

Den stora depressionen var en tid präglad av brottslingar, med färgglada bankrånare, skurkar och kriminella företag. Några av 1900-talets mest välkända gangsters fick sin start under den stora depressionen.

Allt från prostitution och smuggling till utpressning, bankrån och mord på beställning fanns tillgängligt. för rätt pris. Du måste vara beredd att hantera ett betydande utbrott av kriminalitet; se till att du kan försvara dig själv och det som är ditt.

Lektion 38. Regeringsinitiativ kan ge möjligheter.

Som svar på den stora depressionen skapade regeringen New Deal. Det gav stora möjligheter för medborgarna att engagera sig i statliga program tillsammans med löner och förmåner.

Kanske mest välkänd och berömd, Civil Conservation Corps gick kust-till-kust i Amerika, reparerade infrastruktur, uppgraderade vägar, byggde dammar och utförde andra samhällsfunktioner som brandbekämpning och parkvakt.

Förutsatt att regeringen inte slås ut under vilken större katastrof som helst som har lett till denna kris, kommer det att sannolikt ett behov av arbetskraft och en uppmaning till något liknande. Håll öronen på hugget för en möjlighet.

Lektion 39. Familjer konsoliderade.

I strävan efter att dra ihop sig för ömsesidig överlevnad konsoliderade många familjer under ett tak, eller vad som blev ett tak.

Flera generationer av familjer, inklusive kusiner, samlades ofta på ett ställe i ett desperat försök att ta hand om alla.

Detta var ibland en chansning eftersom ytterligare arbetskraft alltid innebar fler munnar till utfodra. Vissa familjer kunde hålla ut, envisas och överleva. Andra kunde inte uppfylla kraven. Du måste noggrant överväga din familjesituation innan du lägger en överlevnadsplan i sten.

Lektion 40. Byteshandel blev allmänt accepterad som betalning.

När valutans värde sjönk, skulle mer vanliga vardagliga föremål och proviant vara acceptabla för att reglera skulder.

Ägg, boskap, grönsaker, till och med verktyg och andra förnödenheter kan handlas fritt mellan parter och även vissa företag som betalning för tillhandahållna varor eller tjänster.

Beroende på situationen kan du ha bättre möjligheter att betala genom att byta bort varor du har lagrat än kontanter som knappast är värda att elda med.

Lektion 41. Du var inte hemlös om du kunde leva i ett fordon.

För de lyckliga människorna som hade ett, var ett fordon ett utmärkt mobilt skydd.

Många människor tog till att göra sig av med sitt hem och bo i sitt fordon för att spara de pengar de hade och förbli tillräckligt rörlig för att jaga arbetstillfällen eller fly från områden som för närvarande är under svält eller svår brist.

Lektion 42. Människor fokuserade på det som betydde mest.

För nästan alla betyder det deras familjer, deras vänner och andra nära och kära.

Människor tillbringade mycket mer tid med människorna närmast dem då; det var inte ovanligt i efterdyningarna av den stora depressionen att höra folk prata om den tiden med nästan en sorts förkärlek efter att saker och ting återgått till det normala.

Underhållning var fortfarande en grej, och människor var tvungen att hitta innovativa, enkla sätt att ha kul. Detta innebar ofta traditionella spel som vi är bekanta med än idag.

Genom nödvändighet eller till och med genom desperation var människor närmare då och banden starkare. Vänta inte på att en sådan händelse börjar stärka de viktiga banden i ditt liv.

Lektion 43. Människor gav inte upp

När timmen verkligen är som mörkast är det lätt att skaka näven mot himlen och arrangera en medlidandefest för dig själv, eller bara ge efter.

Säkert gjorde vissa människor just det under den stora depressionen, men inte alla, och inte ens de flesta. Människor fortsatte att gneta vidare.

De var alltid fokuserade på en lösning och många människor var stolta över att visa sin tacksamhet för vad de hade.

De aldrig förlorade hoppet och de slutade aldrig leta efter en bättre väg framåt. Du kommer att behöva den här fasta attityden om du vill hålla ut och segra under dina egna tester och prövningar.

Lektion 44. Det finns alltid värdighet i att ge.

Oavsett hur hemsk situationen blir, oavsett hur långt samhället, och du själv, verkar ha fallit från de höga höjder som en gång var, påminn dig själv om att de steg du har tagit innan ett evenemang och det arbete du lagt ner under det gör stor skillnad för de människor som räknar med dig.

Där andra dog eller skingrades kommer du och dina att vara både levande och tillsammans. En del av problemen vi står inför är större än någon av oss, och du bör inte vända dig mot dig själv för något upplevt misslyckande.

Lektion 45. Mycket av det som behövdes var gratis.

Mycket av det du behöver kan fås gratis. Nej, jag pratar inte om att stjäla från någon.

Om du behöver eld kan du lätt få bränsle från nedfallna träd, drivved och grenar. Vitaminbrist kan hållas i schack med en enda bit citrusfrukt eller en handfull bär som växer vilt.

Om du är skicklig på att fånga kan din middag bokstavligen komma till dig. Även om man är sjuk kan man få medicin i form av alla möjliga vilda örter och andra medicinalväxter. En guidebok med färgbilder kan vara lika bra som ett apotek.

Lektion 46. Var inte för stolt för att acceptera välgörenhet

I alla hemska situationer kan du lita på det: det kommer alltid att finnas folk som hjälper till. Tyvärr hindrar vissa människors stolthet dem från att nådigt acceptera andras välvilja.

Detta är ett misstag. Inte för att säga att man ska ta från någon som verkligen har det sämre än vad man har, men välgörenhet hjälper i alla fall både mottagaren och givaren. Tacka inte nej till någon som skulle offra sig för att hjälpa dig.

Lektion 47. Familjer som hade kläder, mat, tak över huvudet och varandra var verkligen rika.

Om du går tillbaka och läser skrifterna från dem som lever genom den värsta av den stora depressionen kommer många av dem att prata med en nyfiket längtansfull, till och med trevlig ton om det.

Säg vad du vill om det lidande som åsamkats, men det förde verkligen människor samman och fick dem att fokusera på det som verkligen var viktigt.

Livet var enklare. Allt som människor var oroliga för var att hålla sig friska, hålla sig mätta och att vara tillsammans.

Oavsett vad du har förlorat i början av en katastrof, om du har alla händer i din familj redo, dina förnödenheter och ett ställe att komma in från regnet, är du verkligen väldigt rik, även med dagens mått mätt.

Lektion 48. Människor kan överleva på mycket mindre än de tror.

Om så inte var fallet skulle många fler människor ha dött under den stora depressionen.

Chansen är stor att om du är en seriös prepper har du många hyllor med utrustning, proviant och prylar.

Även om det utan tvekan är väldigt trevligt att ha, är det kanske inte helt nödvändigt. Det säger sig självt att du inte ska ha din personlighet och din överlevnadssyn bunden i någon av dina redskap.

Om den går förlorad omedelbart eller strax efter början av slutet, kommer slaget mot ditt psyke kanske inte gå att återställa. Fokusera på grunderna för överlevnad.

Lektion 49. Människor tog sig tid för nöje och avkoppling.

Människor behöver luta sig tillbaka och slappna av då och då. Stresslindring är faktiskt ett överlevnadsmandat.

Även om allt du har är bara lite ledig tid prata eller dagdrömma, bör du göra det.

Berätta historier med din grupp och familj. Spela ett påhittat spel. Ta det lugnt. Detta kommer att hjälpa till att hålla dina nerver och din kropp skarpa och främja hopp. Och lite hopp är alltid berättigat i en desperat situation.

Lektion 50. Folk visste att det skulle gå över så småningom.

Vetskapen om att allt är cykliskt, men ingenting varar för evigt, fungerar som ett slags Memento Mori och en påminnelse om att du inte kommer att lida så här för alltid. Mänskligheten kommer alltid tillbaka från randen.

Ha styrkan att stå ut och mod att hålla ut. Våra förfäder gjorde det, och de fortsatte att producera den starkaste generationen någonsin.

Slutsats

Den stora depressionen varade i ett decennium och ristade ett outplånligt ärr i psyket och landskapet i Amerika men även i hela världen. Men efter stormen och regnet kommer också ny tillväxt. Tillsammans med ärren lärde vi oss värdefulla lektioner om överlevnad, om uthållighet och om uthållighet.

Du bör hedra arvet efter dina förälder och lära dig de lärdomarna. Läs instruktionerna de har lämnat till oss och anpassa dina egna planer därefter.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg