Inredning av Barnrum – Bästa Tips & Guide

Inredning av Barnrum - Bästa Tips & Guide

Barnrum ska vara roliga platser att leka, drömma, och sova för barn. Men vad ska man tänka på när man inreder barnrum?

Ett barns sovrum ska vara en fristad, ett utrymme de älskar att spendera tid i, där de känner sig trygga när de somnar och tröstas av vad de ser när de vaknar på morgonen.

Inredningen och inredningsdetaljerna i rummet är avgörande för deras mentala och fysiska hälsa, speciellt nu när vi lever i fartfylld värld fylld av överstimulering utan jämförelse. Ett hälsosamt sovrum är där sinnet, kroppen och själen omkalibreras.

Är du osäker på var du ska börja? Kolla in våra tips för hur du stylar och inreder ett barnrum. Denna sida har lyckas samla det bästa! Se Barnmöbler och inspiration för barnrum https://www.solheminredning.se/grp/oliver-furniture-barnmobler.php som tilltalar både vuxen och barn.

Barnmöbler

När det kommer till att köpa barnmöbler till ditt lilla rum, välj alltid det robustaste alternativet. Barn kommer att klättra och klättra, så välj produkter som håller. Välj hög kvalitet som inte behöver vara tjockt och klumpigt för att vara robust. 

När det gäller barnsängen, planera i förväg; Glöm inte att barn växer snabbt, så den där söta lilla sängen som de ser bedårande ut nu är inte värt investeringen om de inte får plats i den om två år. Välj alltid ombyggbara barnsängar. En barnsäng ska kunna byggas om till våningssäng och loftsäng. Även om syskon inte delar rum kommer det att tillåta dem att ha sina vänner över och de flesta barn älskar dem. Alternativt kan du välja en säng i full storlek som kommer att kunna följa med dem till tonåren, men välj åldersanpassade sängkläder.

Planera belysning 

Belysning är alltid ett av de viktigaste elementet i alla typer av inredningar. Välj fullspektrum glödlampor, tillgängliga i alla typer av konfigurationer, inte lysrör eller spirallampor. Dålig belysning, för varm och gul och för kall, ska alltid undvikas då det ger barnrummet negativ energi.

Medan du vill släppa in det naturliga solljuset under dagen för att uppmuntra till ett glatt humör, bör belysningen vid andra tillfällen dämpas för att uppmuntra till lugn och vila. För att övergå från dag till natt, överväg att lägga till dimmers och tillbehör med tre intensitetsnivåer till takbelysning samt golv- och bordslampor och välj rätt fönsterbehandlingar. Det finns så många val, allt från filter nyanser till persienner och draperier som erbjuder fullständig mörkläggning.

Tänk på akustiken 

Även om bra isolering inuti sovrummets väggar är nödvändigt för att dämpa ljud utanför barnrummet, är dekorationsmaterialen du använder i ditt barns sovrum också en faktor. För att förhindra att ljud studsar över hela ett rum, föreslår vi att ha naturliga trägolv med mattor eller mattor, jämfört med kakel och laminerade ytor. Träpersienner, mjuka nyanser och draperier är att föredra framför metall- eller plastgardiner. Detta är särskilt viktigt i ett barnrum där lek kan bli högljutt.

Omfamna färgpsykologi

Det finns en anledning till att barnkammare länge har designats i ljusrosa, babyblått eller mjukt gult – de är lugnande nyanser. Så även om du kanske vill slå tillbaka trenderna eller välja en färg som passar ditt barns nuvarande intressen genom djärva färger kan de vara för stimulerande för att vara bra val för ett lugnande barnrum.

Ett bättre alternativ är att skapa en bas av mjuka neutrala färger som grått och beige blandat med pastellfärger – prova lavendel och sellerigrönt om du vill undvika standardrosa och blå. Undvik även paletter med hög kontrast och upptagna mönster på väggar, sängkläder eller mattor eller riskera att få ditt barn att känna sig energisk istället för avslappnad.

Gör det mysigt

Barn älskar att gosa, så fyll ditt barns rum med saker dem kan använda för att lugna sig själv, som ett stort gosedjur eller en stor kudde att ligga på, eller en mjuk filt med tillräckligt med vikt för att kännas som en kram. Sängkläder, kuddar och mattor ska naturligtvis vara mjuka att ta på, så testa allt material innan du tar in dem i rummet.

En annan sak som kan få barn att känna sig mysiga? Familjefoton. Att se ansiktena på sina nära och kära som omger dem i deras sovrum gör att barn känner sig trygga och avslappnade.

Färg och konst 

Vacker konst ser bra ut i alla rum för alla åldrar! Det kan verkligen knyta ihop rummets tema och göra det ljusare. Vi älskar att välja något som speglar barnets personlighet och något som de skulle älska att titta på samtidigt som det behåller känslan i rummet. När det kommer till tapeter, tänk modigt och kreativt – ett annat bra sätt att personifiera och anpassa ditt barnrum.

Förvaring i barnrum

Nyckeln till ett välstädat barnrum är att se till att du har rätt förvaringslösningar för de många kläder, leksaker, hantverk och läxor som ditt barn garanterat kommer att samla på sig. Praktiska lådor och förvaringslösningar som passar för för att kasta allt i är att rekommendera. Skräddarsydda hyllor eller skåp gör underverk och det är ofta de små sakerna, såsom förvaring under sängen som gör stor skillnad med att hålla ordning på saker och ting. När det kommer till förvaringslösningar kan du verkligen aldrig få nog.

Leksaker, tillbehör och textilier

När du designar ett barnrum eller renoverar ditt hus, tror vi alltid att det är bäst att ha ett skiktat tillvägagångssätt. Istället för att se rummet som en helhet är det bäst att dela upp det i olika lager och sedan ta itu med var och en individuellt. När det gäller barnens sovrum utgör tillbehören, leksakerna och andra snygga tillbehör den sista delen av pusslet.

De ger dig också det enklaste sättet att fräscha upp sovrummet med jämna mellanrum utan att bryta pengarna. Till exempel kan du helt enkelt lägga till några superhjälteinspirerade sängkläder i ett ganska sofistikerat rum för att ge det en nyckfull look.

När det kommer till flickornas sovrum, kan samma tillvägagångssätt användas genom att lägga till några Disney-lakan och kuddfodral med prinsesstema. Du kan byta ut dessa utan ansträngning med tiden och ge rummet ett fräscht nytt utseende. Ett liknande tillvägagångssätt för leksaker, tapeter och affischer hjälper också till att förvandla atmosfären i rummet direkt utan mycket krångel.

Relaterade inlägg