Hur man överlever Zombie Apocalypse

När preppers pratar om hur man överlever zombieapokalypsen, pratar de inte om de odöda. De talar om de människor som inte förberedde sig alls eller inte förberedde sig tillräckligt bra för en kris-händelse eller ekonomisk kollaps.

Dessa oförberedda människor kommer snabbt att få slut på mat och förnödenheter. De kommer att bli desperata nog att göra nästan vad som helst för att försörja sig själva och sina familjer. Och de kommer att dyka upp på din tröskel.

Vilka är zombies?

I prepper-gemenskapen är en ”zombie” en person eller skara människor som är hungriga och desperata efter förnödenheter. Problemet är att dessa zombies eller oförberedda människor kan vara främlingar eller så kan de vara människor du känner.

Du kanske tror att det kommer att vara lätt att avvisa främlingar som är hungriga och desperata men du kan känna dig väldigt annorlunda när det är din granne från två hus ner, en arbetskamrat eller flera av ditt barns vänner från skolan.

Hungriga, desperata människor kan till och med vara avlägsna familjemedlemmar som vet att du förberedde och tror att de kan spela på dina familjeband för att rädda sig själva och sina familjer.

Zombies kommer att vara desperata efter att få vad de behöver för att överleva och om du har mat och förnödenheter och de inte har det, finns det inget att berätta vad de kan göra för att få dem. Vissa kommer till och med att försöka med tvång ta dem ifrån dig. Om du inte är redo att hantera dem, kan du och din familj sluta utan några förnödenheter överhuvudtaget.

Sätt att hantera zombies

En fråga där många preppers verkar ha olika åsikter är hur man hanterar ”zombies”. Många preppers känner att någon som inte förberedde sig tillräckligt bra bara är ”inte mitt problem”. De är beredda att avvisa alla människor utanför gruppen, med våld om det behövs, för att skydda sitt lager.

Det finns andra preppers som är övertygade om att de kommer att kunna hjälpa alla eller åtminstone erbjuda att slå samman dem i gruppen och få dem att bidra i utbyte mot mat. Vissa förberedare har extra förnödenheter så att de har råd att ”ge bort lite” då och då.

Vissa förlitar sig på att kunna gömma förnödenheter och låtsas att de inte har någonting, och andra tror att det bara inte är en uttorkad fråga och de kommer att fatta ett beslut från fall till fall. Det finns många preppers som tror att de bara kan hålla sig på flykt, i princip gömma sig undan alla.

Det sista sättet att hantera zombies är att göra lite arbete före SHTF och försöka få så många människor omkring dig som du kan för att börja förbereda. Fokusera det mesta av din tid och energi på att övertyga dina nära och kära att förbereda dig och börja sedan arbeta med människor som grannar, arbetskamrater, vänner etc.

Försök att vara subtil och inte gå överbord. Kanske kan du börja med att prata om några vanliga farliga situationer som alla borde veta hur man överlever. Om de känner att du är besatt och paranoid kommer de att trimma dig. Du kan introducera idén om att vara förberedd för nödsituationer och oväntade katastrofer genom att inkludera några av de bästa överlevnadsfilmerna och TV-programmen som en del av din familjetid.

Förbereda

Preppers delar sig faktiskt gradvis upp i flera läger. Det finns några preppers som tror att det enda sättet de kommer att överleva är att åka iväg i skogen eller till sin avlägset belägna plats för insekter, helt på egen hand eller med bara sin närmaste familj. De är övertygade om att de har de färdigheter och resurser som behövs för att överleva genom att leva av landet i fullständig isolering och faktiskt tror de att det bara komplicerar saker och ting att ta med sig andra människor.

Men andra förberedare har insett att oddsen att överleva helt på egen hand inte är så stora och att det finns några riktigt stora fördelar med att ha en grupp pålitliga människor som planerar och förbereder tillsammans. Dessa förberedare är de som är övertygade om att de kan inkludera sin utökade familj och sina pålitliga vänner, eller kanske till och med förbereda tillsammans i ett tätt sammansatt område.

Vad du behöver för att överleva

Oavsett var du väljer att ställa upp, oavsett om du går ut ensam eller i grupp, måste du planera din allt mycket bra. Det bästa sättet att göra detta är att sätta sig ner och skapa en långsiktig överlevnadsplan. Att ha en plan, nedskriven allt på en plats, kan hjälpa dig att genomföra dina förberedelser på ett organiserat och heltäckande sätt och det kommer att hjälpa dig att se eventuella hål eller luckor i dina förberedelser tidigt medan det fortfarande finns tid att göra något åt ​​det .

Få det viktigaste först

Den som vill vara förberedd på nödsituationer och/eller en allvarligare SHTF-händelse behöver alltid ha ett EDC-kit på sig. Oavsett om du tänker ta skydd eller inte bör du alltid vara beredd på det oväntade med en påse. Du kommer också att vilja se till att du förbereder din bil eller kör ut fordonet för ett SHTF-scenario.

Mat och vatten

Förutom mat och vatten kommer du att vilja planera för att ha det på din plats där du bor eller hemma om du ska söka skydd inne.

Beroende på dina omständigheter och dina kunskaper kan din plan för att lagra mat och vatten likna det som beskrivs i den här artikeln om hur du ska odla. Om trädgårdsskötsel är din grej och du vill planera för en hållbar matkälla, överväg att planera och plantera en dold överlevnadsträdgård.

Säkerhet och försvar

Oavsett var du väljer att ställa upp eller hur du väljer att hantera zombies som kan dyka upp på din tröskel, måste du göra en plan för säkerhet och självförsvar. Du kommer att vilja överväga icke-dödliga självförsvarsvapen och vilka vapen som är bäst för hemmaförsvar.

Det finns många, många fler färdigheter du behöver behärska om du ska överleva långsiktigt efter SHTF. Stadsbor kommer att vilja fräscha upp dessa stadsöverlevnadsfärdigheter. Oavsett om din plats kommer att vara urban, lantlig eller på resande fot, måste du först skapa din överlevnadskrigsplan med så mycket detaljer du kan.

Hitta tillbehör på en budget

När du har din plan, börja implementera den på ett organiserat sätt för att undvika att spränga din budget. Överväg gör-det-själv-verktyg, utrustning och en gör-det-själv-första hjälpen-kit för att spara pengar på förberedelser.

Ett annat bra ställe att besöka för att hitta föremål till ditt EDC-kit, tjäna lite extra pengar på att sälja saker du inte behöver eller till och med öva på färdigheter du behöver känna till för en situation efter SHTF är loppmarknader. Glöm inte platser som arméns överskottsbutik, goodwill och andra sparsamhetsbutiker när du köper förnödenheter.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg