Hur man Överlever en Katastrof på obestämd Tid i Din Bil

Fordon är centrala i planerna för alla typer av förberedare, vanligtvis som ett transportmedel för att komma till din skyddsplats, eller för att komma hem från någon annanstans i en nödsituation.

Vissa förberedare kan till och med planera att bo i en mobil bostad som en husvagn eller en riktig husbil trots problemen med så stora och klumpiga lösningar.

Men få förberedare överväger att hoppa ut och faktiskt överleva i sitt personliga fordon. Konceptet låter ohållbart för de flesta, men har faktiskt en hel del fördelar.

För flexibilitet, mobilitet och on-demand-skydd från väder och vind, en bil, SUV, skåpbil eller lastbil kan tillhandahålla alla tre och göra det mer eller mindre tillförlitligt så länge bränslet räcker.

Ett tillräckligt stort fordon kan fungera som ditt centrala ”nav” runt ett tillfälligt läger eller till och med vara ditt beboeligt skydd om du vill vara lätt på fötterna, redo att göra en snabb tillflyktsort.

I den här artikeln kommer vi att diskutera hur du kan använda ditt fordon som en långsiktig SHTF överlevnadslösning.

Krav för att fly

Oavsett hur en katastrof-situation går till, kommer alla förberedare att ställas inför samma saker om de vill överleva: ren luft att andas, skydd från väder och vind, drickbart vatten och mat, presenterat i den ordning som kommer att döda dig snabbast om du skulle misslyckas med att tillhandahålla det. De flesta förberedera planerar att göra detta på ett av två sätt, genom att ta skydd på plats eller via flykt till en förhoppningsvis förvald sekundär plats.

Att ta skydd är en sak. Om du kan stanna i ditt hem fylld av all utrustning och utrustning får du mer kraft. Det brukar vara ett bra val. Men många riktiga katastrof-event är tillräckligt dåliga eller har sekundära och tertiära effekter som är tillräckligt allvarliga för att skicka iväg folk på flykt vare sig de är redo eller inte.

Det är där det personliga fordonet kommer. Du kan gå, visst, men det är mycket säkrare vanligtvis för att inte tala om snabbare och lättare att köra där.

Om allt går bra kommer du fram med bensin över till din skyddsplats och kan slå läger eller flytta in i en färdigbyggd bostad. Fordonet är inget annat än en taxi enligt den genomsnittliga förberedarens planer.

Oavsett vilken väg någon väljer att gå, måste de tillgodose dessa fyra primära behov tillsammans med en mängd sekundära. att överleva. Båda metoderna har fördelar, men du kanske kan få det bästa av två världar genom att välja att leva ur ditt fordon som ett katastrof-svar.

Fördelar som erbjuds av Bilar

Innan vi listar de bästa egenskaperna och fördelarna med bilar och lastbilar för att avlyssna, ta en snabb titt på de fördelar som ditt hem ger dig och genom att gå ut till fots för att se hur de stapla upp:

Fördelar:

 • Typiskt utmärkt skydd mot väder och vind.
 • Genomsnittligt hem eller lägenhet erbjuder massor av förvaring.
 • Kan använda apparater och verktyg genom el eller annan kraftkälla: generator, solenergi, propan, etc. .
 • Fördel till försvarare s vid attack.

Nackdelar

 • Fast plats: du är lätt att hitta.
 • Svårt att skydda utan flera personer.

Att fly till fots

Fördelar

  • Lätt att kringgå vägblockeringar.
  • Tillåter rörelse genom tät eller trasig terräng.
  • Låter dig flytta läger för att undvika förföljare eller reagera på förändrade situationer eller behov.

Nackdelar

  • Riskabel. Till fots är du utlämnad till elementen, människor och odjur.
  • Inställning av skydd är alltid ett problem; snabba, enkla skyddsrum ger lite skydd. Mer hållbara skydd kräver mer vikt och/eller större investering av energi.
  • Långsamt att flytta.
  • Väldigt begränsad utrustning och leveranskapacitet. Du kan bara använda det du kan hitta, tillverka eller bära.
  • Alla apparater och elektriska verktyg kommer att drivas från mestadels ändliga resurser; batterierna tar slut, bränslebehållare är förbrukade. Vissa prylar som mobila solcellsladdare utgör ett sällsynt undantag.

Fordon som skydd

Fördelar

 • Mycket mobil.
 • Betydande bär- och lagringskapacitet.
 • Bär flera personer
 • Typiskt utmärkt väderbeständighet.
 • Ger on-demand-ström.
 • Kan användas för att skjuta/dra/draga tunga föremål.

Nackdelar

 • Kräver bränsle. Tillbehör kan vara mycket begränsade av händelsen.
 • Avbrott och underhåll kräver betydande investeringar i diagnostik/reparationsfärdigheter
 • Rörelse avsevärt begränsad av terräng.
 • Förflyttning över land är riskabelt, accelererar slitaget och kräver ett dugligt fordon.

Så, allt övervägt kan du enkelt se från listan ovan att fordon faktiskt erbjuder ”det bästa av två världar” när det gäller att överleva när det är dags att ta itu med en katastrof-nödsituation: det skydd du behöver när vädret är dåligt, rörligheten att dra nytta av möjligheter eller fly från problem, och de extra fördelarna med el ombord och on-demand .I kombination med den utmärkta bär- och dragkapaciteten, vad finns det inte att gilla?

Möjliga problem med uppehälla i ditt fordon?

Nej, det är inte bara guld och gröna skogar att söka skydd från en katastrof med din bil. Fordonsbaserade flykter har vissa nackdelar, och några av dem är betydande.

Som alla bra förberedare som bedömer sina alternativ, behöver du beredskapsplaner för att hantera dem.

Fordon kräver bränsle

Precis som alla andra dagar. Så länge bilen går, och den har bencin i tanken, lever du gott.  När bensinen tar slut stannar festen (och strömmen), även om den fortfarande är användbar som skydd.

Medan externa bensindunkar kan bäras och till och med ytterligare tankar installeras kommer din bränsletillförsel alltid att vara begränsad.

Om du behöver köra motorn för att försörja ström, eller värma eller kyla interiören, kommer du att behöva bränsle. Det är absolut nödvändigt att du utvecklar en plan där du kan förflytta dig i ditt fordon från en av flera förutvalda skyddsplatser i ett försök att spara så mycket bensin som möjligt.

Fordon är inte särskilt lätta att isolera

Ett fordon i gott skick kommer att täta väl när dörrarna är stängda och fönstren är uppfällda vilket enkelt håller ute även skyfall och hård vind. Du kan vara ombonad som en insekt inuti, glad och torr.

Det enda problemet kommer när det är dags att hålla sig varm eller sval; fordon är ökända för att få för mycket av någondera!

Under de varma årstiderna blir insidan av ett fordon extremt varmt. Om du inte kör AC… Under de kalla månaderna är de islådor. Om du inte kör värmaren…är det väldigt varmt.

Du behöver bränsle för att köra motorn för att driva båda. Du kan inte göra upp en eld inuti en bil för att hålla värmen (även om du med försiktighet kan använda några ljus i en metallburk!) och under de varma årstiderna är din enda uppskov att öppna en dörr eller sänka ett fönster för att släppa ut värme och luft.

Ditt fordon kommer att gå sönder när du behöver det som mest, och strandar dig, din utrustning där du inte vill att den ska vara. Vissa haverier är mindre och lätta att lösa. Vissa är katastrofala och kräver hjälp av en fältmekaniker eller en korrekt utrustad fordonsplats för att fixa.

Du behöver reservdelar, verktyg, kunskap och tid att fixa det själv.

För att åtgärda denna brist innebär det att du tar dig tid att lära dig att arbeta på och reparera ditt eget fordon samt att ha de mest använda reservdelar till hands för din katastrof-sats.

Fordon drar till sig uppmärksamhet

Om du inte kör ett elfordon kommer mullret från en motor att uppmärksamma folk en bit bort om din närvaro. Högre fordon, som de morrande dieselmotorer eller prestandaförbättrade motorer är ännu mer hörbara.

Att undvika problem är mycket lättare om du förblir okänd och främling. En motor som går, alltid tillfälligt, försämrar dina chanser att förbli oupptäckta om andra människor är i närheten.

Andra människor kommer också, med rätta, anta att ditt fordon innehåller en del godsaker, även om du verkligen är det. Faktum är att ett fungerande fordon med bränsle i sig är ett stort pris!

Brigander och tjuvar kommer att rikta in sig på fordon som ständigt stoppas eller är obevakade i kölvattnet av en stor katastrof-händelse. Säkerhet kommer att vara ett konstant bekymmer i alla krissituationer, men ett fordon kommer bara att komplicera saken.

Fordon kan begränsa din rörelsefrihet

För alla utom de mest kapabla och specialiserade terrängfordonen kommer de att vara begränsad till vägar och klar, jämn terräng under krisen. Enkelt uttryckt, att åka terräng är ett utmärkt sätt att fastna eller helt immobiliserad och då kommer du att hamna i en knipa.

Återställning av ett fordon som har fastnat är möjligt, men kräver specialutrustning och ett annat fordon eller ett orörligt ankare att fästa en vinsch på.

Detta innebär att du praktiskt taget kommer att tvingas kartlägga och förstå alla möjliga rutter till och från dina utbrottsplatser, hur de ändrar från säsong till säsong, och hur kapabelt ditt fordon är att hantera dem under alla givna förhållanden.

Bortsett från de hanterbara problemen är ett fordon en säker sak för preppers som vill förbli mobila och bekväma samtidigt som man överlever. I nästa avsnitt tar vi en titt på hur du utrustar ditt fordon för överlevnad.

Din vanliga bil elelr krisfordon?

Den ständiga frågan för dem som siktar på att överleva katastrofen i ett fordon är om de ska förlita sig på sin dagliga förare, redo med ett ögonblicks varsel, förnuftig och diskret, eller istället investera i ett specialdesignat krisfordon av något slag, ofta i form av en terrängbil eller SUV. Svaret är, som alltid, det beror på. Din vanliga bil är säkerligen redan tillgänglig och kommer att ta dig fram och tillbaka enligt vad dess fabriksdesignade specifikationer säger att den kan hantera.

Beroende på typen av fordon kan du ha lite eller till och med blygsam terrängkapacitet, och en hel del intern eller extern lagring.

Ett specialtillverkat eller modifierat utkörningsfordon lämnar konventionellt efter sig så snart det lämnar trottoaren.

Dessa fordon kan ofta se ut som en del av en apokalyptisk vägkrigare, upphöjda fjädringar, förbättringar av hästkrafter och drivlina och kraftiga stötfångare. Andra är designade för att vara sovande, ser ut som vanliga vardagsfordon, som en skåpbil, men gömmer sig i små sovarrangemang och gott om redskapsförvaring. Andra är helt enkelt prydda med extra lastställ och kapslar, och har fjädringsuppgraderingarna för att dra allt.

I slutändan beror det på din ekonomiska situation vilken du väljer. Allt är möjligt om du har pengar och lusten.

Om du har lite att spendera på ditt fordon, eller om du prioriterar andra förberedelser först, bör du planera dina rörelser och rutter utifrån din dagliga förares förmåga.

Om du har pengar för att ha råd med en krisbil eller uppgradera din vanliga bil har du ytterligare alternativ tillgängliga för dig, vilket återspeglar den större skickligheten, hållbarheten och kapaciteten hos dessa förbättrade fordon.

Fordonsöverväganden för katastrof-överlevnad

Du bör överväga några eller alla av följande uppgraderingar för din dagliga förare eller valda specialiserat katastroffordon. Alla av dem är inte universellt värdefulla.

En person som bara packar för sig själv behöver förmodligen inte extra lastutrymme (även om det är trevligt att ha).

Ett fordon med utmärkt räckvidd kommer att behöva en extra bränsletank som är mindre än en gasslukare och så vidare.

Håll koll på grundläggande underhåll!

Du måste behandla ditt fordon som den livräddare det är tänkt att vara, om du inte redan gör det. Håller du koll på oljebyten? Däckbyten?

Har du kontrollerat bromsar, fjädring och andra system? Försumma inte det väsentliga, annars kommer ditt fordon att gå sönder så fort du måste pausa i utkanten av staden, garanterat.

När dina däck blir dåliga, byt dem. Byt din egen olja regelbundet och gör det själv så att du vet vad som är vad. Se till att alla vätskenivåer förblir nominella, inklusive torkarvätska.

Denna nivå av hängivenhet betalar in för din överlevnad och utvecklar också den disciplin du behöver för att överleva.

Uppgradera väsentliga delar och system

Att säga att bilar är komplicerade är årets underdrift, men för all sin komplexitet kommer de ofta att åsidosättas av ett fel på bara några få kritiska delar.

Oavsett vilken typ av fordon du kommer att lita på, kan du ge dig själv en prestandahöjning och en skydda mot fel genom att uppgradera dessa komponenter.

Börja med batteriet. Ett dött eller svagt batteri är den vanligaste orsaken till att det inte går att starta. Välj ett batteri av högre kvalitet än det du brukar slänga i när ditt gamla ger upp.

Ökad kallstartförstärkare (CCA) och reservkapacitet kommer att innebära säkrare start och längre livslängd när körutrustning med bilen avstängd eller generatorn trasig. På tal om det, köp och installera en kraftig startmotor och generator båda.

Däck är nästa självklara uppgraderingar. Prestandadäck för dina lokala förhållanden bör alltid finnas på hjulen. Du kan överväga att uppgradera till däck som kan användas utan luft så att du kan förbli rörlig om de tappar trycket.

Fjädringskomponenter behöver också lite kärlek; Glöm inte att du kommer att dra en hel del extra utrustning och förnödenheter, och potentiellt flera personer. Ett tungt lastat fordon klarar sig inte alls lika bra som ett lätt, och ännu värre om fjädringen inte är upp till snus.

Extra lastrum

Glöm tanken på att ta dig ut i skogen med ett endagspaket och en påse beef jerky för att få ut sitt uppehälle bland tallarna. Chansen är stor att du kommer att dö av exponering eller uttorkning på nolltid.

Överlevnad handlar mest om färdigheter, men rätt utrustning och försörjning är ett skydd mot katastrof.

Du kommer att fylla på även en stor SUV ganska snabbt, för att inte tala om mindre sedaner, så det skulle vara lämpligt att lägga till lite extra lastrum i form av takräcken, bakluckeslådor och sidomonterade korgar för några fordon som du kan förvara din utrustning och förnödenheter i.

Se till att du utvecklar din lastplan fullt ut så att alla föremål som du behöver komma åt snabbt är lättillgängliga och alla känsliga eller känsliga föremål är skyddade från väder och vind.

Om du någon gång har ett punkterat däck mitt i ett fientligt område och måste gräva fram din domkraft och reservdäcket under massa saker, kommer det att bli jobbigt.

Belysning

Överväg att uppgradera ditt fordons belysning för mer räckvidd under mörka förhållanden, en särskilt viktig hänsyn i hastighet. Du kan också installera lampor runtom för ytterligare områdes- eller arbetsbelysning när du slår läger.

En lurigt trick är att ha två framvända lampor inställda med gröna lysdioder, som är svårare att se på långt håll i mörkret, och gör att du kan bevara ditt mörkerseende när du manövrerar på natten (åtminstone vid låg hastighet).

Strömförsörjning

Eftersom du överväger att leva utanför ditt fordon, åtminstone delvis kan du ge dig själv ett stort steg genom att installera ett växelriktarsystem som låter dig ansluta och köra vanliga hushållsapparater som vanligt.

Något som ett elverktyg kan göra stor skillnad i ett resultat när du behöver montera eller förstöra något i all hast.

Utöka antalet uttag i kupén för laddning g lampor, telefon och andra enheter som powerbanks är också en bra idé.

Stötfångare

Detta är en mer öppen modifiering, men inte malplacerad på stadsjeepar och lastbilar även i snälla gånger.

Stötfångare är kraftiga stötfångare som är utformade för att hålla sig stadigt på plats och avleda ett hinder som träffas av dem istället för att deformera och absorbera stöten som standard, moderna bilstötfångare.

En korrekt installerad uppsättning stötfångare hjälper till att skydda den ömtåliga kylaren och resten av motorrummet när man träffar ett föremål med blygsamma hastigheter.

De är också mycket användbara för att knuffa bort bilar och andra hinder ur vägen, och för att montera vinschar.

Bärgningsutrustning

Du måste anta att du kommer att fastna någon gång när du åker av vägen. Oavsett hur många personer du har med dig, eller hur många fordon som ingår i ditt fordon, behöver du bärgningsutrustning för att få ett fordon som har fastnat, ja, fastnat.

Åtminstone ett dragband gör att ett annat fordon kan försöka rycka dig loss. Du bör också inkludera tandade återhämtningsspår.

Du kan klara dig med mattor, kartong och andra gamla tillbehör. Var noga med att inkludera ett omfattande däcklappningssats. Vissa enkla handverktyg, som en bra hopfällbar spade, kommer också att vara oumbärliga.

Den bästa investeringen du kan göra i din bilåtervinningsutrustning är en bra vinsch. En vinsch, korrekt installerad och utrustad med lämplig lina eller kabel, kommer enkelt att dra ditt fordon eller någon annans rätt ur en trång plats utan någon hicka.

Varning, att använda en vinsch är farlig och kräver en viss uppsättning färdigheter för att säkert och snabbt få loss ditt fordon, så se till att du lägger ner tid på den innan du verkligen behöver använda den.

Leva utanför ditt fordon när katastrof kommer

Om du överlever solo eller det bara är du och en partner du kommer att ha en ganska lätt tid. Ditt fordon kommer att fungera som din brits, skafferi, verktygslåda och eluttag. Ett slags mobilt huvudkontor.

Ditt idealiska arrangemang bör kretsa kring att få dig och din utrustning till en säker plats för att lägga upp en stund tills du har tillräckligt med information för att göra ditt nästa drag, eller kan bara svalka hälarna där du är och vänta ut det.

När du är där vill du helst campa lätt, plocka ut så lite som möjligt ut ur fordonet; du har antagit läget som en sorts nomad efter katastrofen, alltid i rörelse, eller redo att flytta, med en ögonblicks varsel.

Att plocka ut massa saker från ditt fordon innebär att du kanske måste överge saker du spenderat mycket tid och ansträngning på att kunna ta med.

Du bör sträva efter att sova i fordonet, om du inte är säker på både din säkerhet och din förmåga att packa och åka snabbt. Återigen, du har satsat på mobilitet; varför kompromissa med det?

Att sova i ditt fordon kan ta formen av att slumra till upprätt i sätet, ligga ner i sängen eller över en bänk, fälla ner sätena (om möjligt) för att göra en plattform eller att sova på taket, om ditt fordons design tillåter det.

Vissa fordon kan utrustas med taktält och dessa är bra alternativ för längre vistelser på ett ställe, men kom till priset av att vara långsam att resa och riva.

Dina största problem när du sover i en bil kommer att vara temperaturkontroll om du inte har bilens värmare eller AC på. Att använda båda förbränner bränsle och bör endast göras under pågående om det alls är möjligt.

Du kan naturligtvis inte göra upp en eld i din bil, men du har några alternativ. För det första kommer din egen kroppsvärme att göra underverk på ett litet utrymme, och två personer, klädda därefter och under bra filtar bör hålla sig varma även under minusgrader.

För det andra kan du försiktigt använda en ett par ljus placerade i en kaffeburk av stål eller aluminium för att tillföra lite värme. Se till att de inte kan vältas av misstag.

Kondens är ett problem när en bil är uppknappad och ingen luft aktivt rör sig genom kabinen. Du kan behöva spräcka tätningarna med jämna mellanrum för att ventilera interiören, eller om vädret är tillräckligt vänligt lämna ett fönster sprucket.

En sak du måste tänka på när du sover i ett fordon, särskilt när den är igång, är risken för ackumulering av kolmonoxid inuti din bil.

Kolmonoxid är luktfri, färglös och smaklös, och finns i stort överflöd och alla typer av förbränningsbiprodukter, inte minst av dessa är bilavgaser.

Det är därför vi ständigt uppmanas från det att vi kan ta vårt körkort att aldrig, aldrig låta våra fordon går på tomgång i ett slutet utrymme som ett garage eller en låg carport.

Kolmonoxid kan träda i kraft snabbt otillräcklig mängd, snabbt otillräcklig och så småningom döda dig.

Det är lätt att glömma att man gick ut och var omgiven av det vilda där borta och all den friska luft man kan tänkas vilja andas när man sitter i ett förseglat fordon.

Ett särskilt hot uppstår när avgasröret är blockerat, vanligtvis av vatten, snö eller något annat fast hinder. Detta kommer att hjälpa CO-gas att samlas inuti kabinen om du har dörrarna stängda och fönstren uppe där det snabbt kommer att göra dig sjuk.

Som du kanske föreställer dig är detta ett speciellt hot om du och alla andra i fordonet dras över för en tupplur eller sover i fordonet på natten medan motorn är igång.

En av kolmonoxidens biverkningar är känslan av dåsighet, eller fylleri, och även om det inte är så mycket av en varning under typiska omständigheter kanske du inte märker det alls om du sover snabbt. Du kanske aldrig vaknar.

Allmän procedur och säkerhet

Ditt fordon kommer avsevärt att komplicera dina ansträngningar att hålla sig utom synhåll, utom sinnet och allmänt låg profil.

Fordonet i sig är ett stort pris, liksom all utrustning, mat, vatten och andra utrustning för överlevnad som den innehåller. Du får inte låta någon skada komma till den eller låta den bli stulen. Du måste också förstå hur blotta närvaron av det kommer att höja din profil drastiskt.

Låt oss börja med det väsentliga: säkerhetsbälten.

Ja, nej eller kanske? Det beror på. I allmänhet när jag rör mig i höga hastigheter vill jag ha mitt säkerhetsbälte på för att skydda mig och alla andra från de fruktansvärda effekterna av en krock.

Vid låga hastigheter vill vi att ditt säkerhetsbälte är av så att du bättre kan reagera på kollisioner i låg hastighet, personliga hot och andra tillfällen där intrassling på något sätt kan vara ett stort problem.

Brand är ett stort problem för fordonets funktion, innehållet och passagerarna. Du måste ha ett svar på det. Det bästa och egentligen enda svaret är en brandsläckare.

Ett par fordonsspecifika brandsläckare som hålls inne i kabinen säkrade med remmar eller fästen kan göra skillnaden mellan att rädda ditt fordon (och dina liv) och att stå bredvid en utbränd hulk.

Självförsvarsöverväganden

Apropå självförsvar mot dina medmänniskor, så kan du inte manövrera fordonet och skjuta eller ge effektivt försvar samtidigt. Föraren kör och den utsedda skytten (eller andra passagerare) skjuter.

Om du inte har några effektiva försvarsmedel under omständigheterna, använd fordonet för att fly i bästa hastighet. Tänk också på att fordonet, med sin enorma vikt och kraft, är ett formidabelt vapen i sig.

Säkring av fordonet är en annan sak: Om inte ditt fordon aktivt bevakas är det aldrig riktigt säker. Vilket fordon som helst, oavsett hur bra låsen är, oavsett hur väl bepansrade, kan brytas av en person eller personer som är fast beslutna att få tillgång till det.

Detta betyder om du lämnar ditt fordon var som helst obevakat komplett med all din utrustning inuti är det inget annat än ett pris för en målmedveten och företagsam opportunist.

Det är möjligt att dölja ditt fordon, eller gömma undan det för att håll det utom synhåll för dem som skulle plundra det, men inget fordon kan betraktas som helt säkert.

En sista sak som tål att nämnas; de flesta moderna fordon kommer att vara extremt känsliga för effekterna av en elektromagnetisk puls.

Även om detta ses som något av ett fantasifullt och långt gående hot av naturkatastrofer, bör du påminna dig själv att elektromagnetiska pulser också är en sekundär effekt av kärnstridsspetsdetonationer och det finns verkligen ingen brist på dessa saker över hela världen idag.

När en elektromagnetis inträffar, kan allt med ett kretskort, vilken dator som helst, chip med mera som är utsatt för de förstöras (vissa hävdar att om det orsakas av solaktivitet, då kommer bara enheter som är anslutna till elnätet att dö), och med tanke på att moderna fordon är fullständigt beroende av datorer för majoriteten av deras system idag betyder det att ditt fordon kan bli ur funktion.

Det enda sättet att verkligen skydda ditt fordon mot detta är att speciellt härda i det mot elektromagnetiska angrepp, vilket är en dyr, specialiserad och mödosam process som fortfarande inte är helt förstådd hos de flesta konsumentsektorer, eller välj att lita på ett äldre fordon, särskilt ett som är beroende av en förgasare, som helt saknar avancerad elektronik.

Detta är det enda sättet du kan vara säker på att ditt fordon kommer att förbli operativ även i ljuset av flera elektromagnetiska pulsar.

Kör som en överlevare

Kom ihåg att detta inte är en roadtrip eller en nöjeskryssning. Du måste ändra ditt sätt att köra och tänka på ditt fordon. Behandla det som om det är en livlina, som ett värdefullt husdjur eller en värdefull juvel.

Du vill inte att den ska skadas, och du vet att andra människor kommer att stjäla den om dem kan. Fokusera, verkligen fokusera när du kör. Tänk noga på navigeringen.

Ramma inte något du absolut kan undvika att ramma, speciellt i en bil utan stötfångare. Moderna bilar dödar motorn när krockkuddarna löser ut och strandar dig.

Äldre bilar lider inte av det problemet men klarar sig inte lika bra vid krockar, det finns inget som säger någon annan kritisk komponent går inte sönder. Kör inte över skräp som du möjligen kan undvika.

Kör inte in i någon situation eller utrymme du kan behöva backa ur. Lämna gott om utrymme mellan din bil och allt runt omkring för att undvika att hamna i bakhåll, om möjligt.

Sträva alltid efter att hålla dig väl inom ditt fordons hanteringskuvert, men om du inte kan, bör du veta hur att hantera dig själv och din bil.

Överväg att ta en prestationskörningskurs, både i en lastad och olastad bil, så att du vet hur den reagerar på inmatningar och nödmanövrar.

Kom ihåg att ju skonsammare och försiktigare du kör, desto längre håller ditt fordon och desto mindre sannolikt är det att en stressad komponent går sönder. Om du skulle bli ordentligt strandsatt, kommer du att bege dig ut på prepperns gammaldags sätt – till fots.

Hantera hinder

Att hantera vägspärrar, barrikader och myllrande myller av människor är dock en annan sak. Här kanske du måste byta lite färg, skrapa och gnugga eller till och med plöja in i ett hinder för att fly och säkerställa din överlevnad.

Att undvika eller navigera förbi någon av dessa allt vanligare risker innebär snabb och korrekt bedömning och korrekt tillämpning av tekniker. Grundläggande hinder du kommer att behöva hantera som fordonsburen överlevande är ofta enkla hinder i vägbanan.

Detta kan vara en propp av bilar orsakade av en krock, skräp från en vält eller skadad byggnad eller något annat som hindrar dig från att röra dig framåt på den vanliga ytan längs den vanliga vägen.

Ditt första uppdrag är att börja visualisera omedelbara, alternativa vägar runt hindret. Ditt fordon kanske hör hemma på trottoaren men är kapabelt att klara alla typer av tjänster framgångsrikt, inklusive trottoarer, trafiköar, jordpartier, gräsbevuxna gårdar och till och med trappor i rätt situation.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg