Hur man Bygger ett Överlevnadsskydd

Hur man bygger ett överlevnadsskydd »

Den här idén kan verkligen verka galen och lite skrämmande för många av oss. Men med ett par timmar, rätt material och rätt tänkesätt kan det vara en livsförändrande upplevelse att bygga och sova i ett primitivt överlevnadsskydd.

Även om det finns många typer av grupp- och individuella primitiva överlevnadsskydd, börjar vi ofta med att lära våra elever hur man bygger ett överlevnadsskydd som kallas skräphydda. Dessa strukturer är ganska lätta att konstruera och kan vara en varm, torr plats att tillbringa natten på.

För det första är platsen nyckeln. Förutom de normala kriterierna som inkluderar att undvika låga fläckar, undvika stående döda träd, etc… kan närhet till material spara mycket tid och energi. Ta dig tid att hitta en plats som känns rätt.

För byggandet är det första du behöver för att bygga ett överlevnadsskydd en stark åsstång som är åtminstone lite högre än du är med armen sträckt ovanför huvudet. Du behöver också något som ena änden av åsstången kan vila på – en stubbe, stenblock, gaffeln på ett träd eller någon form av stöd. Den andra änden vilar på marken. I den övre änden ska nockstången vara ungefär i höfthöjd.

När din nockstång är på plats behöver du ribbning. Luta revbenen mot nockstången ganska nära varandra och lämna en dörr i den höga änden. När revbenen är på plats, kryp innanför fötterna först och kontrollera att du har lite utrymme att röra på dig, men att det fortfarande är ombonat och mysigt. Om ditt överlevnadsskydd är för stort kommer du ha problem med att hålla dig varm. Föreställ dig att du gör en sovsäck av naturmaterial!

Lägg sedan till ett lager galler, något som fungerar som ett nät för att hålla skräp på plats när den läggs på nästa. Kvistiga grenar kan fungera bra. Skräpet som du har tillgängligt kan hjälpa till att avgöra hur små utrymmena i ditt galler kan vara.

Strukturen är nu på plats och det är dags för den väsentliga komponenten av isolering. Av allt du kommer att lära dig om hur man bygger ett överlevnadsskydd kommer inte att ha tillräckligt med isolering en kall natt att lära dig snabbt vad som krävs. Gör dig redo att blanda dina fötter eller göra dig själv en kratta och börja samla skräp! För bra isolering vill du ha material som kan fånga in luft. Självklart är torrt material optimalt. Stapla på dina löv, ormbunkar, gräs eller annat tillgängligt skräp.

Fortsätt att stapla, fortsätt stapla, sikta på 6dm – eller mer om du kan få regn. Se till att stänga dörrområdet så att du har precis tillräckligt med utrymme att klämma in utan att störa strukturen. Kryp in för att se hur din kokong känns. Avsluta din isolering genom att lägga till några små grenar som håller skräpet i händelse av vind, och bibehåll så mycket loft som möjligt.

Nu när det yttre lagret är klart är det dags att fylla ditt primitiva överlevnadsskydd med torrt mjukt skräp. Har du bara blöta löv, använd dem ändå, du kan bli blöt, men du kan fortfarande vara varm. När ditt skydd är fullt av skräp, vicka in för att komprimera ett utrymme för din kropp. Lägg till mer skräp efter behov, och glöm inte fotområdet! Fyll upp utrymmena om du är orolig för att vara kall. Innan du kryper in för natten i ditt primitiva skydd, samla en hög med löv nära dörren så att du kan stänga dig själv på större delen av vägen.

Förutom att ha en fantastisk historia till berätta för dina barnbarn en dag – eller från att kunna lära andra hur man bygger ett överlevnadsskydd, att spendera en natt i ett överlevnadsskydd som en skräpkoja är en möjlighet att övervinna rädslor och få känslor av frihet och självförtroende.

Genom att pressa våra mentala och fysiska bekvämlighetskanter får vi också chanser att hitta större tröst och uppskattning i våra dagliga liv.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg