De största hoten mot Amerika

Många icke-preppers skrattar åt det faktum att vissa är lite för oroliga över USA:s framtid… och världen för den delen. Du vet vad de säger, eller hur: katastrofen är alltid 6 månader bort.

Nja, jag menar inte att låta paranoida, men antalet hot (både naturliga och konstgjorda) som svävar över USA är så många att bara se dem alla i samma lista skulle få vem som helst att tänka länge och noggrant på sina förberedelseplaner.

Jag är förvånad över att ingen brydde sig om att göra en sådan lista… Trots allt händer många av de små varje dag och en stor kris dyka upp när som helst.

På tal om det, listan nedan inkluderar även lokala katastrofer, inte bara de som hotar hela landet. Det är viktigt att ha en överblick över alla möjliga hot mot din familj så att du själv kan bestämma vilka som är de du behöver för att börja förbereda dig för just nu.

Lista över katastrofer orsakade av människor


Krigslagar

Möjligheten till krigslagar i Amerika är inte bara fantasi, det hände faktiskt tidigare. Även om det var lokaliserat finns det tecken överallt på att det kan hända igen ganska snart och jag har det mest solida argument någon någonsin kan ge dig.

Du kanske vet eller inte vet detta men er regering släppte en serie verkställande order som tillåter den att konfiskera er mat, vatten, elgeneratorer, ammunition och så vidare för att dela förnödenheter med befolkningen i händelse av en nödsituation.

Varför godkänner de sådana order och försöker ändå försäkra oss om att krigslagar aldrig kommer att inträffa?

EMP (elektromagnetiska pulser)

Enligt en artikel i Wall-Street Journal, mer och fler länder har ingredienserna för en EMP-attack som i stort sett skulle utplåna hela USA:s elnät, såväl som allt som går på el, på några sekunder. Ingen elektronik kommer att fungera om du inte har dem säkrade i Faraday-burar.

EMP-kommissionen har länge varnat för detta och studierna som regeringen gjort visar att 9 av 10 amerikaner kommer att antagligen dö, inte på grund av själva attacken, utan på grund av brist på mat, vatten och hela mängden andra effekter som skulle följa en sådan attack.

Även om det är inte så lätt att starta en elektromagnetisk pulsattack mot ett så stort land som Amerika är det fortfarande en mycket verklig möjlighet.

Dessutom, eftersom varje land gör sitt bästa för att förbättra det är militär teknik, man vet aldrig när de äntligen får det försprånget och inleder attacken.

Civil oro

Även om ett inbördeskrig eller en revolution verkar osannolikt, tänk på vad som hände under Ferguson-upploppen som spred sig i inte mindre än 160 amerikanska städer.

Och att tro att allt började med ett enkelt skott. Detta är bevis på hur skört vårt samhälle verkligen är.

Du måste veta hur du förbereder dig för upplopp, vad du ska göra om du hamnar i ett upplopp, och ha en plan för att gömma dig och skydda dig om saker och ting eskalerar mer än några tusen arga demonstranter.

Civilbrand

Enligt National Fire Protection Association (NFPA), dör någon på grund av en brand i USA var 2-3 timme och någon skadas var 30:e minut

Dessutom har en hembrand rapporterad var 85:e sekund, en utomhusbrand rapporteras var 56:e sekund, och en fordonsbrand rapporteras var 156:e sekund. Denna statistik är från 2013, men den är fortfarande mer än relevant idag.

Om du tror att du inte behöver vidta försiktighetsåtgärder, tänk om. Defekta eller gamla elektriska ledningar, matlagnings- och värmeapparater och till och med avsiktliga bränder borde vara mer än tillräcklig anledning för att få dig att tänka till.

Se, civila bränder är det bästa beviset att prepping inte bara handlar om zombies och domedag. Förberedelser handlar om att förbereda sig för alla typer av fara som hotar din familjs liv och säkerhet.

Här är bara några saker du kan göra förberedelser:

 • ha brandsläckare både i ditt hem och din bil;
 • installera brandlarm;
 • ha evakueringsvägar uppsatta i ditt hem;
 • öva brandövningar för att säkerställa att ni alla är kapabla att använda nödvägarna för att lämna den brinnande byggnaden;
 • ha en brandfilt i ditt kök, bredvid spisen;
 • …och många fler.

Terroristattacker

Terroristattacker är en av dessa hot där det inte finns mycket du kan göra för att stoppa dem. Det bästa skyddet är att undvika stora folkmassor, gallerior, rusningstid och städer helt och hållet, om du kan.

Sättet att ”rymma” (om man kan kalla det så ) är att ständigt vara på beredskap för misstänkt aktivitet, att lägga märke till skumma människor omkring dig och alltid vara beredd att springa som fan.

Brott (egendomsbrott, hatbrott, våldsbrott, våldtäkt etc.)

Överfall sker för att vi låter dem eller snarare för att vi inte är tillräckligt förberedda för att förhindra eller stoppa dem.

Många våldtäktsoffer känner till exempel redan sin angripare och kan omedvetet utfärda ”öppna inbjudningar” utan egen förskyllan.

Det finns mycket mer i det såklart, men poängen jag försöker framhålla är att människor som blir attackerade ofta blir måltavla pga. de verkar svaga, även om de kanske inte inser det.

Skulle lite brottsstatistik hjälpa? Förmodligen inte, så jag antar att du redan har gjort, eller planerar att göra något av följande:

 • lär dig grundläggande självförsvarsrörelser
 • kom i form
 • undvik mörka gator och dåliga kvarter…

Detta är bara några av de enkla reglerna du och dina nära och kära behöver att följa för att undvika att bli offer.

OK, jag antar att jag inte kan hjälpa det men här är en chockerande statistik. Visste du att en amerikan utsätts för sexuella övergrepp någonsin 107 sekunder? Jag vet att dessa siffror är svåra att svälja, men de leder alla till samma slutsats, du måste förbereda dig… just nu.

Plan kraschar

Även om chansen att dödas i en flygolycka är 1 på 4,6 miljoner och 76 % av människor överlever allvarliga flygolyckor, jag föredrar att se den tomma halvan av koppen. 24 % av offren för plankrasch dör. För att minimera dina chanser att bli ett offer bör du:

 • läs säkerhetskortet de ger dig på planet,
 • försäkra dig om att du är beredd att gå ut ur planet så fort som möjligt efter en krasch för att undvika den efterföljande branden och röken
 • sätt på din syrgasmask om det är tryckförlust i kabinen
 • se till att du bär kläder av naturfiber när du reser, som bomull eller ull och undvik syntetiska fibrer som polyester
 • och, naturligtvis, att resa mindre (tänk på att andra transportmedel inte nödvändigtvis är säkrare)

Bilolyckor

Även om en flygolycka är mer eller mindre utom din kontroll, är en bilolycka något du definitivt kan förbereda dig för att förhindra.

Ta en defensiv körkurs, kör inte när du är distraherad eller berusad iced, och se till att din bilnödsats har det du kan behöva om en krasch inträffar.

Jag vill verkligen inte ge dig en hel lista med ”bra drivrutin” i den här artikeln. Det är värt att fråga dig själv om du verkligen gör allt du kan för att undvika en olycklig bilolycka.

Nukleära faror

OK, jag tänker inte få upp dina förhoppningar genom att berätta du att du kan överleva vilken kärnvapenattack som helst… men du kan försöka. Saker som:

Hitta skydd så snart du blir uppmärksammad på katastrofen. Stanna kvar så länge du kan, minst 48 timmar för att undvika nedfallsstrålning (aka reststrålning). Om du är inom 20 till 30 miles från sprängplatsen, hitta ett sätt att ta dig därifrån så snart som möjligt och SEDAN hitta skydd.

Lagra tillräckligt med mat och vatten för att hålla dig i minst 3 månader (ju längre du stannar inne, desto bättre). Glöm inte att lagra gasmasker, ett första hjälpen-kit och så vidare.

Ät bara mat som är förseglad och tvätta alltid händerna innan du gör det.

Biologiska attacker

Igen, Jag är inte ute efter att få dina förhoppningar om att överleva en av dessa, men det betyder inte att du inte kan göra allt mänskligt möjligt för att överleva.

Också, kom ihåg att en pandemi är mycket sannolikt att inträffa efter en sådan attack. Du måste stanna i karantän så mycket som möjligt och undvika mänsklig kontakt till varje pris.

Pandemier

En pandemi är en infektionssjukdom som börjar spridas över befolkningen i en region. Naturligtvis, på grund av de globala transportsystemen, kan det ta några timmar innan en sådan pandemi sprider sig till olika hörn av landet eller världen.

Vi hade redan en generalrepetition 2009 när H1N1-influensaviruset dödade 18 000 människor och inte minst Covid-19.

Strömavbrott

Även om de flesta strömavbrott bara varar från några minuter till några timmar, är sannolikheten för ett längre strömavbrott reell. Du behöver ingen EMP för att få ner elnätet i 3 eller 4 dagar.

Låt oss inte glömma att antalet större elavbrott har ökat från 76 2007 till 301 år 2011. American Society of Civil Engineers (ASCE) gav det amerikanska elnätet ett patetiskt D+.

Strömavbrott är ett perfekt sätt att öva på dina skydds planer. Du behöver ett lager av mat, vatten och medicin. Du behöver ett sätt att hålla dig och din familj varma och till och med underhålla.

Explosioner

Explosioner är det föredragna sättet för terrorister att massmörda människor. Tänk på att gasläckor också kan orsaka en explosion oväntat. Till exempel dödade en gasläckaexplosion 2014 på Manhattan 8 personer, skadade 70 personer och totalförstörde två hyreshus.

Om du är för nära en explosion, dina chanser att överleva är små så att undvika explosioner bör vara det du bör fokusera på.

Det bästa du kan göra just nu är att se till att alla dina gasledningar och dina elektriska ledningar är i gott skick.

Därefter bör du montera ett Everyday Carry Kit som också har ett litet första-hjälpen Kit. Efter en explosion kan du ge första hjälpen till alla som behöver det tills ambulanserna anländer.

Nu, om du var nära explosionen och kom undan oskadd, håll dig borta från de skadade byggnaderna. Håll dig borta från bilar och försök att inte köra iväg i din bil för att bana väg för de offentliga tjänstemännen.

Glöm inte heller att slå på en lokalradio eller tv-kanal för att snabbt få reda på vad som händer. Sociala medier kan också vara användbara.

Naturkatastroferlista


Yellowstones supervulkanutbrott och andra vulkanutbrott

Jag vet, jag vet, det är mycket liten chans att det händer. Men att slänga ett par andningsskydd i din väska är det minsta du kan göra eftersom de är riktigt billiga.

För att ge dig en uppmärksam, när en normal vulkan får utbrott, är det vanligtvis inte en stor sak om du är mer än en några miles därifrån. Men om Yellowstone-calderan börjar spela spel, kommer 2/3 av USA att täckas av aska.

Jordbävningar

Även om jordbävningar inte har tagit någon vägtull på sistone i USA, har de gjort det i andra länder.

Kanske kommer en stor att slå till eller så kanske du bara råkar resa till utlandet och blir instängd i en byggnad som håller på att kollapsa. Hur som helst, dina chanser att överleva ökar om du vet exakt vad du ska göra.

Tropiska cykloner

Även om Sandy och Katrina lämnade tillräckligt många offer för att tvinga oss att bättre förbereda oss, är det fortfarande kvar till var och en av oss att göra det, istället för att vänta på hjälp utifrån. Jag skrev om orkanberedskap här.

Hagel

Det tar bara några minuter av hagel att förstöra din bil, din motorcykel eller alla dina skördar. Och om du råkar fångas utanför, ja, det är bäst att ta skydd.

Du upplever förmodligen hagel varje år och kanske tycker att det inte är en stor grej. Mest hagel är det inte, men om du vaknar till hagel som är lika stora som golfbollar är det en annan historia.

Tornados

Låt mig gissa, antingen är du i tornadoområdet och vet vad du ska göra eller så har du aldrig sett en tornado i hela ditt liv och kunde inte bry dig mindre om dem.

Hur som helst måste du kunna grunderna. Du vet aldrig när du kommer att stå öga mot öga med en tromb när du reser.

Översvämmningar

Snööversvämningar kan inträffa i efterdyningarna av orkaner, åskväder, kraftigt regn och snö som börjar smälta efter en snabb temperaturökning. De kan utplåna ditt hus snabbare än du kan ta dig till din väska.

Det är därför du har en väska i din bil, ett ställe där du kan slockna, och ett alternativt fordon som t.ex. en uppblåsbar kanot hjälper dig. Snabba översvämningar kräver nästan alltid att man ska lossna.

Glöm inte heller att inne i städer kommer en del av vattnet också från avloppen.

Värmeböljor

En värmebölja som den från 1936, den största som någonsin registrerats, kanske inte är din högsta prioritet just nu.

Tänk på att den från 2013 hade temperaturer på upp till 26 F (eller 15 C) högre än normalt, och i vissa områden varade det i en hel vecka.

Kalla vågor

Kalla vågor är, som man kan förvänta sig, väderfenomen där luften kyls av avsevärt och kan posera allvarliga problem som hypotermi. Per definition uppstår en kall våg när det faller minst 18C jämfört med medeltemperaturen för den tidpunkten.

Du behöver varma kläder, ett ordentligt isolerat hem, alternativa uppvärmningsmetoder, och du måste stanna inne tills det hela är över. Sunt förnuft.

Snöstormar

Att vara instängd i en snöstorm är ett helvete på jorden om du är i din bil och inte kan ta dig hem.

Du måste använda din bränsle sparsamt för att hålla dig varm, du måste se till att avgaserna inte har snö på sig, du kan till och med behöva smälta snö för att hålla dig hydrerad! En rejäl bil med en förberedsväska är ett måste om du vill överleva tills hjälp kommer.

Jag avråder starkt från att ge dig ut för att söka hjälp på egen hand. Det är mycket bättre att vara beredd i förväg att bara vänta tills det hela går över än att gå vilse där ute och riskera viss hypotermi.

Lerflöden och jordskred

Även om det inte är så snabbt som en översvämning, gör inga misstag om det, lera flöden kan utplåna allt i deras väg, inklusive hus.

Det bästa du kan göra för att skydda dig själv är att aldrig bygga eller köpa ett hus där det finns en historia av jordskred, i områden där träd har avverkats för mycket, för nära en flod, och så vidare.

Om du vill göra det som många förberedare gör , och flytta bort från staden och in i hjärtat av naturen, due diligence krävs för att ta reda på om det finns några naturkatastrofer (eller potentiella katastrofer orsakade av människor) som kan påverka dig någon gång.

Tsunamis

Även om tsunamis har förutspåtts i Kalifornien och Oregon under lång tid, den sista stor var 1964, då 11 människor dödades.

Ändå bör du alltid vara på alerten när du är på stranden och vara redo att springa till hög mark på ett ögonblick notera.

Det var faktiskt några människor i den indonesiska tsunamin som bara stod där och tittade på när vattnet drog sig ur dem, utan att inse vad som hände.

Om du bor eller ska på semester nära de stora sjöarna, vet att du också där kan uppleva tsunamiliknande vågor.

Dessa är vanligtvis inte mer än ett par fot höga. Det kanske inte betyder så mycket men om du råkar vara på sjön på en liten båt så kommer det att spela någon roll.

Förberedare som bor i vildmarken har också sina utmaningar. Det finns runt 50 000 skogsbränder i USA varje år så om du bor nära en skog och du inte har tänkt så mycket på dem är det förmodligen dags.

Det finns tre grundläggande scenarier du kommer att möta. För det första har du bara tid att springa. Två, du har tid att förbereda ditt hus och sedan springa.

Tre, stanna och kämpa för att hålla elden borta, eventuellt med hjälp av dina grannar och brandvakterna . Ju mer förberedd du är i förväg, desto bättre blir dina odds.

Det viktigaste att tänka på är dock att ditt liv kommer först. Risk inte det genom att försöka rädda dina värdesaker, dina husdjur eller dina boskapsdjur.

Planera i förväg för att minimera skadorna om en skogsbrand skulle komma nära ditt hus, ha en evakueringsplan så att du kan komma därifrån med ett ögonblicks varsel.

Torka

Det är ingen hemlighet att Kalifornien ser på en megatorka och att folk drar ner på vattnet oavsett om de bor i norr eller söder.

Förmodligen det bästa du kan göra om du bor där är att helt enkelt flytta ur vägen för den förestående megatorkan. Här är en ögonöppnande artikel på bbc.com som bättre förklarar situationen.

Lavin

Att flytta uppför sluttningar och släppa tung utrustning förutom din krockkudderyggsäck är bara några av de saker du kan göra för att överleva i en lavin . Tänk bara på att det i många fall kan vara du som är ansvarig för lavinen i första hand.

Sist men inte minst, om du fastnar i en måste du använda dina händer och fötter för att hålla dig ”flytande” och undvika att bli begravd under all den snön. Det finns mer i det och jag kommer att uppdatera den här texten när min vinteröverlevnadsartikel är klar.

Hungersnöd

Efter de flesta kris-scenarier kommer transportsystemet att frysas, vilket gör att snabbköpshyllorna blir tomma inom cirka 24 timmar, topp.

Du behöver ett matlager och du behöver ett sätt att jaga, fiska eller odla din egen mat. Du måste också hålla allt hemligt för att undvika att bli slaktad av andra runt omkring dig som kommer att göra vad som helst för att fylla deras magar.

Elektriska stötar

Inte riktigt ett hot mot Amerika utan ett hot mot ditt eller dina barn. Jag fick min första elchock när jag var ungefär 5 år gammal – det var då jag började respektera elektricitet och vad den kan göra med människokroppen när den missbrukas.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg