Bli kontaktperson och hjälp klassen sälja delikatesser till skolresan

Bli kontaktperson och hjälp klassen sälja delikatesser till skolresan

Är du förälder och vill hjälpa ditt barns skolklass att åka på drömresan nästa år? Då finns alla möjligheter i världen att starta en försäljning och tjäna ihop pengar, redan nu. Här kommer några handfasta tips på vad som kan vara bra att tänka på för att göra drömmen till verklighet.

Att spara ihop tillräckligt med pengar till en gemensam kassa är en absolut förutsättning för att ditt barns klass ska kunna åka på den där klassresan de alltid drömt om. Att åka på klassresa är nämligen förenat med kostnader för resa, mat, boende och aktiviteter.

Några av de populäraste resmålen för skolklasser är till exempel att ta Eckerölinjen till Åland, att ta sig an olika “quests” på Bodaborg eller att åka en helg till Stockholm. Olika resmål kostar olika mycket, det kan därför vara en bra idé att börja med att prata ihop er i klassen om vad ni helst vill göra. Här kommer tre handfasta tips på hur du som kontaktperson kan hjälpa ditt barns klass att tjäna ihop tillräckligt med pengar till drömresan. 

1. Bestäm resmål

För att underlätta beslutet om vart skolresan ska ta er kan det vara en god idé att skriva ner de olika resmål som är aktuella, och sen låta klassen rösta på favoritförslaget. Ju längre bort ni vill åka, och ju längre tid ni vill vara borta, desto dyrare blir resan – då behöver ni sälja mer. Det är kul att drömma och att ha höga mål, men kom ihåg att hålla förväntningarna på en rimlig nivå. En vecka på Maldiverna låter förstås lyxigt, men det kanske är rimligare att sikta på en helg i Köpenhamn.

2. Välj en leverantör som erbjuder en hög förtjänst

Det finns många olika leverantörer som erbjuder försäljning till skolklasser. Här är det viktigt att ni framförallt väljer en partner som har lättsålda och populära produkter, men det är nästan lika viktigt att leverantören erbjuder hög förtjänst per såld produkt. DelikatessKungen har 30 års erfarenhet av klassförsäljning och erbjuder både en hög förtjänst för produkterna ni säljer, men också omtyckta och lättsålda produkter. Om ni vill starta en försäljning hos DelikatessKungen kan du som kontaktförälder beställa hem ett startpaket.

3. Sätt delmål

När ni bestämt er för vart ni vill åka, och vilken leverantör ni vill använda så är det bara att börja sälja. Det finns många olika sätt att boosta er försäljning. Till exempel kan du som kontaktförälder ta med broschyrer till ditt jobb och uppmana övriga klassföräldrar att göra samma sak.

Ni kan även ta hjälp av sociala medier för att synas ännu mer. Ett annat sätt att peppa varandra på resan är genom att sätta upp delmål. När ni till exempel tagit er halvvägs, varför inte fira med en grillfest? Att fira även de små segrarna är viktigt och kommer att ge samtliga inblandade peppen som behövs för att fortsätta sälja. Att prata om resmålet gör äventyret mer verkligt och är minst sagt sporrande.

Relaterade inlägg