Bästa Polarn och Pyret Gummistövlar för Barn – Lista & Tips

Bästa Polarn och Pyret Gummistövlar för Barn - Lista & Tips

Polarn o pyret är ett av de mest populära butikerna för barnfamiljer. Polarn o pyret har snygga, högkvalitativa, och funktionella kläder för barn, vilket gör det ett självklart val för föräldrar som handlar åt sina barn. Dessutom har Polarn o pyret även kläder för vuxna vilket gör att föräldrar kan handla åt sina barn och sig själv samtidigt.

Polarn o pyret stövlar för barn är robusta, vattentäta, smutsavvisande och lätta att rengöra. Detta gör dem till den perfekta följeslagaren för utomhuslek på dagis. Förutom gummistövelns yttermaterial spelar innerfodret en särskilt viktig roll i valet. Hållbara gummistövlar för barn gjorda av naturgummi imponerar med sin låga föroreningsnivå.

För oss vuxna innebär regn i första hand olägenheter när man har barn. Barnen blir smutsiga, leriga, och blöta. Med det sagt är kvalité och funktionalitet otroligt viktigt för alla kläder som barn bär. När det är regn eller blött är regnstövlar ett av de viktigaste  tillbehören för barn för att hålla dem torra.

För barn betyder regn framför allt en sak: lerpölar! Pölhoppning är en mycket populär sport bland barn. Gummistövlar är viktiga för att barnen ska få torra fötter under den regniga dagen. De hör hemma i varje välsorterad barngarderob.

Att köpa gummistövlar till barn kan vara svårt. Ditt barn måste kunna gå bra i dem och framför allt: de måste gilla stövlarna. Men vilken modell passar bäst? Vad bör du tänka på när du ska köpa stövlar till barn och vilka ska du välja? Nedan tar vi en närmare titt på de bästa och mest populära gummistövlarna från Polarn och pyret för barn. Längre fram går vi igenom en köpguide med allt du bör tänka på när du ska köpa ett par gummistövlar.

Bästa polarn och pyret gummistövlar för barn


Gummistövlar Kavat Gimo svart

Detaljer

 • Slittålig gummistövel med uttagbart ullfoder
 • Tillverkade i återvinningsbart SEBS gummi
 • Fri från fluorkarboner
 • Rengörs enkelt med vatten och milt tvättmedel


Randiga gummistövlar med förstärkning mörk marinblå

Detaljer

 • Klassisk gummistövel från Polarn O. Pyret
 • 3m reflexband bak
 • Förstärkt tå och sula för längre hållbarhet


Gummistövel KAVAT Grytgöl WP mörk marinblå

Detaljer

 • Helgjuten gummistövel från Polarn o. Pyret
 • Slittålig och lätt
 • Tillverkad i SEBS gummi
 • Fodrad med textil


Bästa gummistövlar för barn – köpguide

Gummistövlar finns i många utföranden, designer, och för olika tillfällen.

Oavsett om det är höst eller vår, så hindrar inte regniga dagar familjer från att gå ut och leka. Bra regnstövlar för barn är därför helt enkelt en del av en komplett regnoutfit.

På marknaden hittar du många olika gummistövlar för pojkar och flickor som perfekt skyddar små fötter från vatten. Det finns även modeller för kalla dagar. Med det sagt, vad ska du tänka på när du ska välja gummistövlar för barn?

Förutom ett högkvalitativt material är även sulan, innerfodret och designen viktiga. Vad du bör se upp med när du letar efter gummistövlar kan du ta reda på här i vårt köpråd.

Gummistövlar för barn finns i olika höjder

Du kan välja mellan gummistövlar med korta och långa skaft, var och en lämplig för olika pöldjup och utomhustemperaturer.

Korta gummistövlar är särskilt populära bland lite äldre barn som inte längre hoppar i varenda djup pöl men ändå vill ha regntäta kläder på sig för utflykter. Skaftet är här relativt kort och täcker max en tredjedel av underbenet. Halvhöga gummistövlar är idealiska för äldre barn.

Med höga gummistövlar täcks minst två tredjedelar av underbenet. Detta är en bra höjd för att gå säkert genom pölar med dina stövlar. Detta är särskilt roligt för små barn, som inte bör lämna huset utan dessa gummistövlar när det regnar. Byxor kan enkelt stoppas in här för att hålla dem torra

Materialet ska vara robust och absolut vattentätt

Bra gummistövlar är absolut vattentäta och tål alltid lera och vattenpölar.

Det säger sig självt att gummistövlar ska vara vattentäta. Ett robust material som optimalt skyddar fötterna vid löpning är också viktigt. En robust gummiöverdel som är helt gjord av ett stycke är idealisk. För det finns inte en enda punkt där vatten kan tränga in.

Breda gummistövlar gör dem lättare att ta på

Gummiskor för barn ska ha en lite bredare öppning upptill. Detta gör det lättare för ditt barn att ta sig i och ur stöveln.

För att förhindra att vatten rinner in ovanifrån är många modeller utrustade med ett extra dragsko.

Sulan på barnens gummistövlar ska vara halkfri

För att ditt barn inte ska halka när de går bör gummistövlarna ha en robust och välprofilerad sula. En extra djup profil gör det lättare att gå genom lera, men gör det lite svårare att gå överlag än med lätta skor.

Fodrade gummistövlar för barn passar även kalla dagar

Du kan välja mellan gummistövlar med eller utan foder. På vissa modeller är fodret avtagbart.

Det finns många färger och barnvänliga mönster

Barngummistövlar finns i många moderiktiga färger och mönster. Oavsett om det är prickigt, randigt eller med superhjältemotiv – beroende på åldersgrupp och kön hittar ditt barn snabbt sin favoritdesign här.

Storleken ska passa exakt

Se till att du köper gummislip-on-skorna i rätt skostorlek. Stövlar som är för breda kan vara lika obekväma som modeller som är för tajta. Inläggssulor ger ännu mer stöd.

Hur ska gummistövlar rengöras och skötas?

Det räcker att torka utsidan av stövlarna med en fuktig trasa. Om smutsen är särskilt envis kan du även skölja bort den under varmt vatten och med lite tvål i badkaret.

Förvara stövlarna på rätt sätt

Barns gummistövlar ska aldrig förvaras vikta. Detta leder till sprickor eller brott i materialet, vilket gör att det inte längre är vattentätt.

Hur hittar jag rätt storlek?

Använd fotmätenheterna i skoaffären för att ta reda på aktuell storlek. Om du skulle vilja beställa gummistövlar på nätet hemifrån är det bäst att välja samma storlek som ditt barn just nu har på sig som vardagsskor. Om de redan är ganska tajta bör du beställa gummistövlarna en halv storlek eller en hel storlek större.

Naturgummi eller PVC: allvädersstövlar för barn ger utmärkt skydd mot fukt. Vid lerigt väder håller de även byxfållen ren. De räfflade profilerna säkerställer bra grepp. Om gummistövlarna är fodrade kan tjejer och killar leka i dem ute även på vintern. Och oftast märker man inte ens att skorna leker. De är nästan oförstörbara och är oftast lätta att rengöra.

Generellt sett ger barngummistövlar inte lika stor rörelsefrihet som andra skor på grund av det styva ytmaterialet. De är också mindre andningsbara och kan innehålla föroreningar. Dessutom är gummistövlar inte lämpliga för nybörjare. För löpning bör de endast bäras från spädbarnsåldern. Och även då bör barn ha ganska korta gummistövlar. De är inte gjorda för att gå runt i dem hela dagen.

Fördelar och nackdelar med gummistövlar

Fördelar:

 • Utmärkt skydd mot fukt
 • Skydd mot smuts på kläder
 • Bra dragkraft
 • Fodrad även lämplig för vintern
 • Enkla att rengöra
 • Vanligtvis hållbara

Nackdelar:

 • Lite rörelsefrihet
 • Inte särskilt andningsbar
 • Kan innehålla skadliga ämnen
 • Inte lämplig för nybörjare

Vilka typer av gummistövlar för barn finns det?

Alla modeller fungerar enligt samma princip: det vattentäta yttre skalet skyddar barns fötter från fukt i gummistövlarna. Vissa tillverkare förlitar sig på flexibla material. Andra gör barns regnstövlar mer robusta. Det finns till exempel modeller som bygger på styva Crocs-tofflor. Mottot här är helt enkelt: prova. Detta är det enda sättet att ta reda på vilka gummistövlar dina barn trivs bäst med. Det är för kallt i enkla regnstövlar för den kalla årstiden. Då rekommenderas fodrade gummistövlar för barn.

Designen av gummistövlar för barn

Polarn o pyret uppskattas av både barn och föräldrar för deras snygga men ändå funktionella produkter.

Många gummistövlar för barn är gjorda med greppöglor. Detta borde göra påklädning lättare. Det är stora skillnader vad gäller optisk design. Här låter tillverkarna sin kreativitet flöda.

Ljusa färger är särskilt populära bland barn. Sådana modeller har två fördelar: Å ena sidan gör färgglada gummistövlar barn gladare. Å andra sidan är de lättare att se under den mörka årstiden. Detta ökar säkerheten när barnen är ute och går nära vägen. Vissa tillverkare använder även reflexer vilket ökar synligheten i mörker.

När det kommer till produktbeskrivningar gör återförsäljare ofta skillnad på kön. Tjejers gummistövlar har oftast färger som rosa, lila eller röd. De är också designade för att vara lite ljusare. Gummistövlar för pojkar hålls däremot i dova färger. Generellt rekommenderas att barn ska bära gummistövlar som de trivs i. Det gäller både gångkomforten och utseendet.

Termogummistövlar för barn

Barns gummistövlar är inte bara praktiska i regnigt väder. De skyddar också på ett tillförlitligt sätt mot snö och is. Generellt är gummistövlar för barn och vuxna något större så att det finns plats för ytterligare strumpor eller en innersula. Strumpor i ren bomull rekommenderas särskilt. I extremt kalla temperaturer kan du använda neoprenstrumpor. Dessa har särskilt goda värmeisoleringsegenskaper.

Ett andra par strumpor är inte alltid det bästa valet. Små barn har trots allt fördelen med gummistövlar som de snabbt och enkelt kan ta på sig. De flesta modellerna går enkelt att ta på. Om de måste dra ett extra par strumpor över strumpan behöver framför allt de små fortfarande hjälp av sina föräldrar. Det kan vara frustrerande eftersom snabb påklädning är inte möjlig. Och vad händer om varje gummistövelstrumpa finns i tvätten?

I det här fallet kommer det väl till pass om gummistövlar för barn är fodrade. Högkvalitativa modeller håller dig nästan lika varm som vinterskor. Den stora fördelen med termiska gummistövlar för barn: ingen fukt kan tränga in. Nackdelen är dock att den inte ska bäras i varma temperaturer. Det bör också tas bort snabbt i uppvärmda interiörer. Om gummistövlar är fodrade kan barn snabbt få svettiga fötter. Detta är inte särskilt hälsosamt och även obekvämt för de små. Om fodrade gummistövlar ska bäras av barn under övergångsperioden rekommenderas modeller med avtagbara foder. De kan flexibelt anpassas till temperaturerna. Dessa gummistövlar håller barns fötter varma på vintern utan att de svettas på sommaren.

Gummistövelns sula för barn

Sulorna på barnens gummistövlar är sömlöst fästa på resten av skon. På så sätt kan inget vatten tränga igenom några sömmar. Slitbanan är alltid halkfri för att säkerställa grepp på hala och blöta vägar. Fuktiga kullerstenar är särskilt förrädiska.

Generellt sett finns det två olika typer av sulor för barns regnstövlar. Den ena är mer robust och har en ganska grov profil. Detta är särskilt användbart i tuff terräng. Men även i is och snö lovar den grova profilen en hög grad av säker fot. Det är därför dessa sulor ofta används till fodrade gummistövlar för barn.

Den andra formen av sulor är tunnare och mer flexibel. Profilen är mer känslig, men ändå halkfri. Denna sula ger mer rörelsefrihet och en mer naturlig gångkänsla. Därför finns den helst i gummistövlar för små barn.

Hitta rätt gummistövelstorlek för barn

Barns gummistövlar är något större än konventionella barnskor. Övergångarna mellan storlekar är flytande. Vid köp kan du dock använda de vanliga storlekarna som vägledning. Om det behövs kommer ditt barn att växa in i stövlarna. Lite plats för extra strumpor är också en bra idé när vädret är lite obehagligt.

Storleksmässigt är det ingen skillnad på en flickgummistövel och en modell som erbjuds som en killgummistövel. Om gummistövlarna är för smala för barn klämmer de fötterna. Skor som är för stora kan också vara problematiska. En extrasula kan vara till hjälp här. I kallt väder rekommenderas särskilt lammskinnssulor.

Om gummistövlarna passar ditt barn är ofta inte så lätt att säga. På grund av det styva yttermaterialet är de små tårna svåra att känna. Det är därför lämpligt att låta små barn göra ett löptest vid köp av gummistövlar. Om du kan gå i dina skor i några minuter utan problem är det ett gott tecken.

Eventuella problem med gummistövlar för barn

Om storleken inte stämmer kan det snabbt leda till problem vid gång. Barn kan få blåsor av gummistövlar som är för breda eller för smala. Om skorna är för stora kan de små lätt ramla. Ett extra par strumpor eller en innersula kan hjälpa här. Tjocka strumpor hjälper också när barn får isfötter i gummistövlar.

Innerfoder av gummistövlar för barn

Ofta är gummistövlar för barn fodrade. En plysch textilfoder används för versioner för den kalla årstiden, och ett tunt, något ruggat textilmaterial eller fleece för modeller för sommaren. Syntetiska tyger används vanligtvis. Bomull eller ull används ibland även för termiska gummistövlar för barn. Dessa naturliga material andas och är väldigt snälla mot huden.

Vilken sula passar i regnstövlarna för barn?

Sulorna är också mestadels gjorda av syntetmaterial. Om gummistövlar för barn är fodrade används ibland bomull eller lammskinn. Helst ska sulan vara ergonomiskt formad. Detta stödjer en naturlig fotställning. Om sulorna är avtagbara kan de enkelt rengöras och torkas.

Relaterade inlägg