Bästa Polarn o Pyret Vantar för Barn – Lista & Tips

Bästa Polarn o Pyret Vantar för Barn – Lista & Tips

När temperaturerna går ner behöver barn mer kläder för att hålla sig varma i kylan. Ett av de viktigaste tillbehören utöver vinter och höstkläder är naturligtvis vantar.

Vantar finns i många olika utföranden och designer som passar olika säsonger och syften. Först och främst har du tunnare tyghandskar som är lämpade för hösten när temperaturen fortfarande är en bit över nollan. Men när vintern närmare sig och temperaturerna rör sig ner omkring och under nollan behöver barn varmare vantar som håller de varma och torra även när de leker i snön.

Ett par högkvalitativa vantar skyddar mot kyla, vind och fukt. Om du är på jakt efter ett par högkvalitativa och funktionella vantar till ditt barn har du kommit rätt. Polarn och pyret är en av de mest populära butikerna för föräldrar för att köpa kläder till sina barn. Och av goda anledningar. Polarn och pyret är välkänt för att tillverka högkvalitativa, funktionella, och snygga barnkläder till rimliga priser.

I denna artikel har vi därför listat de bästa och mest populära vantarna till barn för alla säsonger från Polarn O pyret. Längre fram går vi ägen igenom en köpguide med tips på de viktigaste sakerna du bör tänka på när du ska välja vantar till ditt barn.

Ett par bra vantar ser till så att barnen alltid kan leka och busa ute utan att frysa. Detsamma gäller fötterna förstås. Det finns inget värre än iskalla fötter, för när de små fötterna väl är kalla fryser våra barn överallt.

Under de kalla tiderna på året är kalla fingrar ett riktigt jobbigt problem. Inte bara, utan särskilt hos barn. Det är därför viktigt att de är utrustade med rätt vantar under denna tid. De håller deras små fingrar varma och säkerställa att de kan fortsätta med sin lek.

Bästa Polarn O Pyret vantar för barn


Vadderade tumvantar

Detaljer

 • Vindtäta vantar med värmande vaddering
 • Primaloft Gold ECO-vaddering
 • Tydliga reflexer
 • Dragkedja på ovansidan för enkel av – och påtagning
 • Vattenavvisande material


Vadderade vantar

Detaljer

 • Vind och vattentäta vantar från Polarn o. Pyret
 • Värmande vaddering
 • Utformade för enkel av- och påtagning
 • Justerbart band vid handleden håller vantarna på plats


Handskar vadderade

Detaljer

 • Varma och smidiga handskar från Polarn O. Pyret
 • Vind och vattentäta
 • Varmt och mjukt fleecefoder
 • Förböjda fingrar för ökad rörlighet
 • Greppvänligt material på handflatan


Softshellhandskar vattentät

Detaljer

 • Smidiga och mjuka handskar
 • Softshell handskar med mjukt foder
 • Reflexer på ovansidan
 • Justerbart band vid handleden
 • Vattentät handske


Vadderade tumvantar

Detaljer

 • Vindtäta vantar med varm vaddering
 • Tydliga reflexer på vantarnas ovansida
 • Dragkedja för enkel på- och avtagning
 • Förstärkt insida ger bättre grepp
 • YKK dragkedja


Randiga fingervantar ull töjbara

Detaljer

 • Randiga fingervantar från Polarn O. Pyret
 • Tillverkade i ullmix
 • Töjer sig efter handens storlek


Skalhandskar

Detaljer

 • Vind och vattentäta skalhandskar
 • Tillverkade i slitstarkt material
 • Förböjd passform för bättre rörlighet
 • Greppvänlig yta på handflatan


Skalvantar reflex

Detaljer

 • Skalvantar i reflexmaterial
 • Vind och vattentäta
 • Förböjda för bästa rörlighet
 • Greppvänlig yta


Tumvantar vadderade fleece

Detaljer

 • Vind och vattentäta handskar
 • Värmande vaddering
 • Mjukt fleecefoder
 • Förstärkt insida av handflatan
 • Slitstarka

 


Bästa Polarn O Pyret vantar för barn – köpguide

Eftersom utbudet av handskar för barn är enormt, framförallt online, har vi skapat en köpguide med de viktigaste sakerna du bör tänka på när du gör ditt val. Polarn O pyret har många olika vantar för olika säsonger och syften och med dessa tips i åtanke blir det lättare att göra ditt val.

Vantar är ett viktigt plagg för barn när det är kallt ute. De skyddar dina barns händer från kyla och vind samtidigt som de håller dem varma och bekväma. Vantar finns i många olika stilar och storlekar så att du kan se till att dina barn hittar den perfekta vanten för sina händer.

De flesta barnvantar är gjorda av mjukt tyg och har en gummerad del som skyddar dina barns händer från att bli blöta. Vantar för barn finns i många olika utföranden, färger och storlekar så att du kan se till att dina barn hittar det perfekta paret.

Vantar/handskar: Det här är de klassiska vantarna. Vantar är oftast gjorda av mjukt tyg och har en gummerad insida som skyddar dina barns händer från att bli blöta. Handskar finns i många olika storlekar, mönster, färger och stilar så att du kan se till att dina barn hittar det perfekta paret. Handskar har normalt ett separat utrymme för varje finger. Handskar är idealiska för barn som tycker om att bära handskar men som inte vill hålla ihop fingrarna i ett trångt utrymme. Vantar finns i många olika storlekar, mönster, färger och stilar.

Fingerlösa handskar: Dessa vantar är som de klassiska handskarna, men de har inga fingrar. Fingerlösa vantar är idealiska för barn som vill ha handskar på sig men vill ha fingrarna fria att leka eller skriva. Fingerlösa vantar finns i många olika storlekar, mönster, färger och stilar så att du kan se till att dina barn hittar det perfekta paret. Naturligtvis passar de bäst för när det är varmare ute.

Tumvantar: Tumvantarna är oftast den mest populära typen av vanar för barn eftersom att de är bekväma, passar väl, och håller värmen väl. Tumvantar har inga fingrar förutom för tummen.

Tumvantar är som handskar, men de har ett enda stort utrymme för alla fingrar förutom för tummen. Vantar är idealiska för barn som gillar att bära handskar men inte vill hålla ihop fingrarna i ett trångt utrymme. Vantar finns i många olika storlekar, mönster, färger och stilar så att du kan se till att dina barn hittar det perfekta paret.

Barnvantar är ett måste till den kalla vintern. De håller små händer varma och skyddar dem från vind och väder. Men alla vantar är inte likadana.

De flesta barnvantar är gjorda av ull eller syntetfibrer. Ull är ett naturligt material som håller dig väldigt varm och som dessutom andas. Även om syntetiska fibrer inte är lika varma som ull, ger de bättre skydd mot fukt.

En annan skillnad mellan de olika vantarna är fodret. Vissa vantar har ett tjockt, varmt foder av ull eller syntetfibrer, andra är bara fodrade med ett tunt lager av mycket lätt material. Dessa modeller är idealiska för kalla vinterdagar när du inte behöver lika mycket rörelsefrihet.

Det är också viktigt att vantarna sitter bra. De ska sitta tätt för att hålla händerna varma, men inte för hårt så att fingrarna kan röra sig. De bästa vantarna för barn har kardborreband eller resårband så att de sitter tätt på handen.

Ull eller syntet?

Ull är ett naturmaterial och håller dig väldigt varm. Dessutom andas ull, så att ditt barns händer inte svettas lika snabbt även när de anstränger sig.

Även om syntetiska fibrer inte är lika varma som ull, ger de bättre skydd mot fukt.

Vissa vantar har ett tjockt, varmt foder av ull eller syntetfibrer, andra är bara fodrade med ett tunt lager av mycket lätt material. Dessa modeller är idealiska för kalla vinterdagar när du inte behöver lika mycket rörelsefrihet.

Passform

Vantar ska sitta tätt för att hålla händerna varma, men inte för hårt för att fingrarna ska kunna röra sig. De bästa vantarna för barn har kardborreband eller resårband så att de sitter tätt på handen.

Checklista för barns vinterhandskar

Innan du köper bör du definitivt överväga vad dina barn ska göra med handskarna? Handlar det bara om varma fingrar på väg till skolan eller ska handskarna också användas i snön?

Tyghandskar: De är jämförelsevis smala och håller dig underbart varm när de används torrt. Det blir bara svårt om de blir blöta av snöbollar eller liknande.

Vattentät: De vanligtvis betydligt tjockare, vattentäta handskarna är lämpliga för mer action i snön. Med rätt vantar står ingenting i vägen för nästa snöbollskrig eller nästa byggprojekt i snön.

Vante vs. handskar: Vantar är lättare att ta på och tenderar att hålla dig varmare. Å andra sidan har barnen mindre förmåga att greppa dem – en klar nackdel i snöbollskampen. Fingerhandskar är lite knepigare att ta på, men de känns mycket bättre.
Design: Förutom egenskaperna som nämnts ovan, värdesätter vissa föräldrar också att vinteroutfiten ser bra ut. Om det är fallet för dig är det ofta värt att ta tag i en uppsättning huvor och handskar.

Vad ska man tänka på när man köper skidvantar för små barn?

Vantar uppfanns för att skydda vår känsliga hud från miljöpåverkan som kyla, vind och fukt under den dåliga årstiden. Detta är naturligtvis särskilt viktigt för känsliga barnhänder. Dessutom hindrar handskarna dina händer från att svalna när du åker skidor.

Naturligtvis är finmotoriken hos händerna hos små barn ännu inte fullt utvecklade, så du bör definitivt välja en modell som stöder dem. Det är i sammanhanget viktigt att skidhandskarna har en halkfri inre yta.

Detta förhindrar att skidstavar glider av, så det är också en viktig säkerhetsåtgärd. Materialmässigt bör skidhandskarna för små barn uppfylla följande krav: De ska vara fluffiga och mjuka på insidan, eftersom händerna hålls varma och är sköna att ha på sig. Vantar är ofta fodrade med fleece till exempel. Yttermaterialet ska vara slitstarkt, d.v.s. ska inte rivas omedelbart om du fastnar på en gren. Lika viktigt är att skidhandskarna är vatten- och fuktavvisande och andas så att du inte svettas i dem.

En lämplig passform är av central betydelse: skidhandskarna ska sitta bra så att de inte tappas bort. Modeller med kardborre är praktiska, de kan även skötas av barnet själv. När du köper handskarna bör du därför tänka på rätt storlek för ditt barn. Handskarna ska vara bekväma men sitta tätt på handen.

Om alla dessa kriterier uppfylls garanteras kul i skidbacken eftersom ditt barn inte får kalla händer och har ett säkert grepp om liftstången och skidstavarna.

När det kommer till utseendet på skidhandskar för små barn finns det ett brett utbud av färger och motiv. Tillverkarna har anpassat sig till flickors och pojkars specifika idéer. Handskarnas funktionalitet är dock mycket viktigare än utseendet.

Vad är det bästa sättet att tvätta barns vantar?

Idag finns så kallade 3 i 1-modeller med avtagbara innerhandskar för både barn och vuxna, som sedan kan sättas in i maskinen som funktionella underkläder.

Yttermaterialen kan i princip enkelt rengöras från lerfläckar med fuktiga rengöringsdukar. Tvättmedelsbranschen har redan kommit med några bra lösningar som kan hjälpa dig. Om du har vanliga vantar bör du följa tvättråden som står på vantarna.

Relaterade inlägg