Bästa sätt att döda tid vid Kris eller krig

Tanken på att inte ha internet och en fungerande mobilpostkatastrof (vad det än kan vara), är skrämmande för mig. Även om vi människor levt i miljontals år utan bloggar, Facebook och Google, kommer det att bli svårt för de flesta av oss att döda tid när det inte finns något annat att göra än att överleva.

För att lindra smärtan bestämde jag mig för att skriva en artikel med alla olika sätt du kan ha kul, roa dig, underhålla dig själv efter SHTF eller vad du nu vill kalla det.

De bästa överlevnadsspelen att spela under kris eller krig

En enkel kortlek öppnar porten till så många spel att jag inte ens får plats med dem alla den här posten. Dessutom är dessa kort också en bra källa till tinder om det behövs. Här är vad du kan spela:

 • poker
 • hjärtan
 • patiens
 • gubbe
 • och många, många fler

Det enda man behöver oroa sig över är det faktum att korten så småningom kommer att bli utslitna. Du kan göra många leksaker med begränsade resurser men en ny kortlek med 52 kort som ser likadana ut när de är vända nedåt är omöjligt.

Därför är det alltid bäst att skaffa högkvalitativa plastkort . Se till att skydda dem genom att lägga dem i en blixtlåspåse och/eller en Altoids-plåt.

kortlek tärna penna och papper bredvid Altoids plåt

PS Glöm inte att spara reglerna för alla dessa spel i pocket och/eller på din Kindle eller surfplatta. Du vill inte att det roliga ska förstöras av argument eftersom ingen kan komma ihåg reglerna.

Eller så kan du skaffa ett kortspelshäfte, som innehåller alla regler, plus deras varianter.

Böcker!

Många människor slänger eller ger bort sina böcker eftersom de nu har surfplattor och Kindles. Kindles är bra, särskilt eftersom de inte behöver mycket energi. Å andra sidan är en bra gammaldags bok oersättlig, särskilt vid ett längre strömavbrott.

Eftersom chanserna för en EMP inte är extremt höga, är det att ha en Kindle laddad med e-böcker bra. Bara för säkerhets skull, slå in den i aluminium och placera den i en av de där Faraday-burarna du kan få från Amazon.

När det gäller val av böcker kan du aldrig gå fel med klassikerna. Dina barn kommer att tycka att de är både underhållande och användbara, särskilt eftersom det inte kommer att finnas någon skola för dem att gå på.

Brädspel

Jag vet bara inte var jag ska börja med brädspelen. Kanske, förutom de som du förmodligen spelar just nu, skulle du vara intresserad av några överlevnadsbrädspel?

 • Monopol: The Walking Dead (Survival Edition)
 • Outdoor Survival: A Game About Wilderness Skills
 • Doom and Bloom-ÖVERLEVANDE!
 • Dead of Winter Crossroads Game
 • Zombie Road Trip Brädspel
 • Zombie Survival Game
 • RISK The Walking Dead Survival Edition Brädspel

Naturligtvis är ingen brädspelssamling komplett utan schack eller backgammon. Ett sätt att ta reda på vilka brädspel som ska lagras är att få din familj att lägga ifrån sig sina iPads och faktiskt prova dem med dig!

Jag har själv spelat schack sedan jag var 4 och jag tycker det är utmärkt för att utveckla sitt logiska tänkande.

Aktiviteter som involverar hela familjen

Återigen, jag vet inte vart jag ska Börja. Jag vet, vad sägs om att spela ett instrument ? Såvida det inte finns risk för att bli hörd av grannar, plundrare och alla andra du kan gömma dig för, kan spela ett instrument ge timmar av underhållning för hela gruppen.

Göra pussel

Pussel är alltid roliga men det bästa är – du kan alltid klämma in några av dina andra saker i pussellådan. Kanske kopior av dina ID och andra viktiga papper, kanske en kreditkortskniv, en liten spegel, några servetter… vad som helst som får plats där!

Spela volleyboll

Ja, du kan lagra vilken boll du vill, men en badboll tar väldigt lite plats när den är tömd. Det är också lätt att blåsa upp med bara munnen, ingen pump behövs.

Badminton

Jag valde denna sport av flera anledningar. För det första är fjäderbollarna och racketarna lätta och tar väldigt lite plats.

För det andra kan hela din familj spela på en gång (förutsatt att du har tillräckligt med racketar). För det tredje, du behöver egentligen inte ett fält, ett mål eller en korg, så du kan spela det i även den minsta gläntan i skogen.

Drakflygning

Naturligtvis, som alla andra överlevnadsfärdigheter, måste den tränas innan krisen kommer. 😉

Frisbee

Istället för att bara slänga gamla frisbees, varför inte lagra dem? De är lätta och tar väldigt lite plats.

Sjunga sånger

Återigen, massor av val.

Campingspel

Även om camping är definitivt inte överlevnad, det finns ingen regel som säger att du inte kan låna spelen.

Åh, du kanske vill skriva ner reglerna (eller hitta dem någonstans online och skriv ut dem) eftersom du kanske inte har tillgång till dem efter krisen.

Färdigheter som är roliga att öva på

Vi vet vid det här laget att det finns dussintals överlevnadsfärdigheter du kan lära sig. Men vilka av dem är mest roliga än andra? Jag har några till dig:

Kasta pilar, knivar, eller darts

Dart är förresten ett ganska bra alternativt överlevnadsvapen. Kastknivar också, även om inte många har dem och de är lite farliga för barn. Om du ska använda knivar eller shurikens föreslår jag att du tittar noga på dina barn.

Kniv är ett bra sätt att jaga djur som är högst 30 fot (eller 10 meter bort) från dig. Om du vill göra det svårare och mer realistiskt, istället för att kasta knivar i marken, varför inte hänga något från en gren och försöka slå det medan det svänger? Detta kommer att göra er alla bättre jägare.

Armborst och pilbåge

Inget mer att säga här, du vet vad du ska göra. För att göra saker svårare, låt någon kasta en flaska eller något i luften som du kan slå.

Leka med husdjur och husdjur

Just nu kanske vi gillar till roliga katter på Facebook (ja, det gör jag inte men de flesta är det) men en dag kommer när vi äntligen kommer att leka med verkliga djur som vi brukade varje dag när vi var barn.

Så, snälla, skaffa ”djuret” en väska för att lösa problemet så att han kan ta sig ur den kommande katastrofsituationen levande och ge dig och din familj glädje precis som han är nu.

Överväg att skaffa några höns eller ankor eller till och med några kor. De kommer inte bara att vara en fröjd för dina barn utan förse dig med en kontinuerlig tillförsel av ägg, mjölk och kött.

Tja, kött kommer att bli tufft med alla sorters försök för att hindra dig från att skada sina favoritlekkamrater (som jag brukade göra mot min morfar när jag var ung).

Du vet hur användbara hundar är efter SHTF men underskatta inte vikten av katter. Utan någon läkare i sikte kan möss snabbt sprida sjukdomar om inte ”Felix” är där för att fånga dem gungor.

När var du i en gunga senast? Gungor är lätta att göra och är roligt för hela familjen.

Hopprep

Lämna ett svar

Relaterade inlägg