7 Tips för att Vandra med Dina Barn

Hur du planerar, förbereder och genomför en vandringsresa med dina barn.

Att få barn kan vara spänannde. Har du hittat din drömfru kanske det har lett till att du fått barn. Att ta med dina barn på vandring är roligt och spännande men samtidigt utmanande om du inte är förberedd.

Utelivet kan vara roligt och spännande, särskilt med dina barn. Om du gillar att vandra kan du dela den upplevelsen med din familj. Att vandra med barn kräver dock mycket planering och hänsyn. Men oroa dig inte! Vi hjälper dig!

I den här artikeln visar vi dig 7 tips om hur du planerar, förbereder och genomför din vandringsresa med dina barn. Låt oss sätta igång!

1. Förbered och planera

Med barn måste du planera för saker, särskilt när det gäller att vandra med dem. Det innebär att planera vandringsturen från början till slut. Ta med nödvändigheter som mat, vatten, första hjälpen och så vidare. Gör också dina barn redo att vandra genom att visa dem guideböcker och kartor över vart du planerar att ta dem för att vandra.

2. Välj en bra vandringsplats

När du väljer en plats att vandra, se till att det är lätt för dina barn att göra. Du vill inte trötta ut dina små med en lång och ansträngande vandring. Ge dem istället vandringsturer i små doser. Om de vill stanna längre på en vandring, planera för det. Kom ihåg: Vandring handlar om resan, inte destinationen.

3. Lek ”Följ ledaren”

”Följ ledaren” är en fantastisk lek som barn kan leka, även på en vandring. Om du har ett barn, turas om mellan dig och dem om att visa vägen. Eller, om du har mer än ett barn, välj en ”ledare” från gänget och låt dem sedan turas om att leda vandringen.

4. Gör ofta stopp

Ibland kommer barn att be om att få ta en paus, och det är helt okej. Varför? För du – föräldern – kommer att behöva en paus någon gång också, särskilt när du vandrar. Eftersom vandring kräver mycket energi, måste du planera för att göra täta stopp, så att du och dina barn kan äta och dricka (tanka).

5. Ta dig tid

När du vandrar med dina barn behöver du inte ha bråttom. Ta dig tid och njut av vandringen.

När du vandrar, låt dina barn utforska den naturliga världen runt dem. Oavsett om de upptäcker ett stort stenblock, ett konstigt träd eller något annat, kommer dina barn alltid att upptäcka något spännande och intressant. Så varför inte ge dem den fritiden att utforska?

Oroa dig inte för tiden, om du inte har någon annanstans att vara. Hela poängen är dock att låta alla i din grupp njuta av att inte behöva följa ett schema, och istället vara närmare naturen.

6. Lämna inga spår

Liksom vuxna måste barn också göra sin del för att bevara naturen på många sätt än ett. Faktum är att våra barn är vår framtid, när det kommer till våra offentliga marker, våra reservat, våra naturresurser, etc. Det är därför det är viktigt att inte lämna några spår när man vandrar, och att lära sina barn att inte göra det.

En strategi är att lära ditt barn att plocka upp efter sig vid vandring. Om de av misstag tappar en påse, be dem att plocka upp den och slänga den i en papperskorg. Du kan också ta med dig en liten soppåse och låta ditt barn slänga soporna där.

7. Omfamna positivitet

Ibland kan saker vara stressande för alla inblandade. Detta gäller särskilt för vandring. Ibland kan bara gå på vandringen leda till tristess och kanske klagomål på vägen. Fokusera istället på att göra upplevelsen positiv.

Prata om hur roligt du har och fråga sedan ditt barn hur roligt de hade. Denna strategi omdirigerar dem till att vara positiva, snarare än att vara ledsna och stressade över något. Du bör också respektera ditt barn och ställa alla frågor de kan ha efter bästa förmåga.

Slutsats

Även om det finns andra idéer om hur man gör vandring hälsosam för dina barn, är dessa 7 tips de vanligaste – och viktigaste – hittills. Hela poängen med dessa tips är att göra vandring rolig och säker för hela familjen.

Så kom ihåg att komma ihåg dessa 7 bra tips om vandring med dina barn. När du vandrar med dina barn skapar du fantastiska minnen som varar livet ut! Kom ihåg: Ta det lugnt, var säker och ha kul!

Relaterade inlägg