31 Vildmarks Överlevnads Tips [Överlevnadstips i Vildmarken]

Det coola med att överleva är att man sällan behöver komma på nya idéer. Om det finns ett sätt att åstadkomma något i en överlevnadsmiljö, har förmodligen någon smartare än jag tänkt på en lösning.

På grund av det är det viktigt att bekanta sig med dessa strategier. Här är några tips och tricks som kan hjälpa dig att överleva i vildmarken.

Jaga  barfota. När man förföljer byten med primitiva jaktvapen måste man vara tyst. För att göra detta måste du känna kvistar och torra löv under fötterna innan du lägger ner din vikt.

Använd vatten vinstockar i djungeln för dricksvatten. Dessa tjocka vinstockar löper från marken till baldakinen. Klipp en sektion och hjälp dig själv att rengöra dricksvatten.

För en snabb fackla, använd björkbark. Ta en tre fots stav och dela änden. Skjut så mycket björkbark i slutet du kan och tänd upp den. Det ska brinna ljust i flera minuter, även i vind eller regn.

Kontrast är nyckeln vid signalering. Om du bygger en mark till luft-signal, använd mörkt material på snö eller ljust material på mörkt. Detta säkerställer synlighet.

Bygg ett superskydd. Denna design använder strålningsprincipen för att fånga värme i ditt skydd. Bygg en enkel lutning och täck sedan det hela med genomskinlig plast.

Förankra den vid basen med stenar eller stockar och bygg en lång eld precis utanför ditt skydd. Värmen kommer att stråla ut genom plasten och fastna, vilket ökar innertemperaturen med upp till 15 grader.

Odla bönor groddar för mat. Om du har torkade bönor kan du tredubbla mängden mat du har genom att odla groddar. Bunta dem i ett tyg och lägg dem i blöt över natten. Doppa dem sedan i vatten två gånger om dagen.

Inom fem dagar bör du ha två tums groddar växande ur varje böna och ha ungefär tre gånger så mycket mat i vikt. Se till att du koka dem för att döda bakterier innan du äter.

Använd en torr bäckbädd för vatten. Om du befinner dig i öknen, hitta en låg plats i en torr bäckbädd. Börja gräva och så småningom bör du se att vatten börjar sippra in i hålet. Låt smutsen lägga sig och börja dricka.

Använd ett tuggummi för att starta en eld. Klipp ett metalliskt gummiomslag så att det blir en tunn remsa i mitten och två bredare ändar. Rör vid ändarna av de två polerna på ett batteri och mitttråden kommer att blossa upp så att du kan starta en eld.

Sov åtminstone några centimeter från marken. Direktkontakt med marken drar värme ur din kropp. Bygg en säng eller hängmatta för att hålla avståndet och hålla dig varmare.

För att undvika efterhål genom djup snö, bygg Snöskor. Vik gröna grenar till öglor och väv inredningen med rep. Lägg till några vintergröna blad och knyt till dina stövlar. De borde hjälpa till att hålla dig ovanför snön.

Ge dig själv gott om dagsljus för att starta en eld. Under våta eller kalla förhållanden kan det ta flera timmar att starta en brand. Låt inte solnedgången överraska dig.

–Bygg din säng ovanpå kol. För en varm säng på vintern, bygg en stor eld och låt den brinna ner till kol. Begrav kolen i 12 tum av smuts och bygg sedan ditt skydd ovanpå. Det kommer att hålla dig varm hela natten.

-För Vatten, smält is, inte snö. Snö är 90 % luft och 10 % vatten, men is är 90 % vatten och 10 % luft.

Ät växter på vintern. Jag vet att det låter konstigt, men det finns ettåriga vinterväxter som växer även under snön. Dessa inkluderar maskrosor, murgröna och tistel. De är alla ätbara.

Ät kaktus för återfuktning. Den här kaktusen är full av återfuktning och vitamin C. Skär bara bort ryggarna och skalet och ät inredningsfrukten. Ät dock inte för mycket. Det kan ge dig diarré.

Se upp för döda grenar. Det här är stora grenar eller hela träd som är döda och väntar på att falla på huvudet. Titta alltid upp innan du börjar bygga ett skydd för natten.

Använd stålull för eld. Rör stålull mot båda polerna på ett batteri och skapa en glöd eller låga för att få din eld att starta.

Bygg inte ditt skydd precis intill vatten. Bitande insekter och rovdjur kommer att vara många i det området. Du kan också väckas av en översvämning mitt i natten. Håll ditt skydd minst 100 meter bort.

Bär en shemagh med dig . Denna överdimensionerade snusnäsduk kan användas för att binda sår, filtrera vatten, starta bränder, samla dagg och skydda ditt ansikte och huvud från väder och vind.

Klä dig i flera löst sittande lager. Dessa kläder måste sitta löst för att fånga varm luft bredvid din kropp, men vara redo att börja ta av. Släpp lager när du blir varm för att undvika svettningar. Svett har en kemikalie som drar värme ur huden.

–Undvik hypotermi med träning. Om du är orolig för din kroppstemperatur, gör knäböj eller gå i en cirkel. Detta kommer att hjälpa till att höja din kroppstemperatur.

Försök att stryka för att hålla din kniv knivskarp. Dra bladet över en läderremsa före och efter varje användning så blir det knivskarpt.

Oavsett mängd av ved du tror att du kommer att behöva, dubbla det. Det är mycket vanligt att människor underskattar hur mycket ved de kommer att behöva för att hålla elden igång hela natten.

Om du måste korsa en frusen bäck, bygg ispiggar först. Klipp två små handtag och slå en spik halvvägs in i slutet av varje. Klipp av huvudet och fäst en handledsögla.

Håll dessa på handlederna och var redo att falla i. Kör ner broddarna i isen så att du kan dra dig ut och komma till stranden .

Bygg snöglasögon för att skydda dina ögon. Snöblindhet är inget skämt. Hitta en remsa av material och skär två horisontella ögonspringor. Knyt fast den och begränsa mängden ljus som når dina ögon.

Använd friktion för eld. Bågborren, handborren och eldplogen är alla sätt att gå in i skogen med bara en kniv och göra upp en eld. Nyckeln är att hitta rätt typ av torrt trä.

Markera ditt spår. Om du försöker resa i säkerhet, markera din väg medan du går. Hacka i barken på träd när du passerar dem så att räddningspersonal kan följa efter om det behövs.

Kasta aldrig kniv eller spjut när man har att göra med ett farligt djur eller person. Oddsen att döda ett djur med ditt kast är inte stora, och då skulle du vara försvarslös.

Ät aldrig en stor måltid om du är uttorkad och inte har vatten. Att bearbeta mat förbrukar vätska, så ät i små mängder tills du kan hitta lite dricksvatten.

Använd acceleratorer för att blossa upp din brasa. Om du har tillgång till alkohol, bensin eller tändvätska, använd det. Bara några droppar på lite tinder kan hjälpa den att blossa upp mycket snabbare.

Använd soluppgången för att förutsäga vädret. En ljusröd soluppgång indikerar att en stormfront sannolikt kommer att flytta in från väst. Se till att ditt skydd är redo.

Detta är den typen av värdefulla fakta som möjligen kan rädda ditt liv i en överlevnadssituation. För att komma ihåg dem bäst, försök att öva dem på egen hand. Testa några på din nästa campingresa och du kommer att vara mer förberedd om du någonsin behöver använda dem på riktigt.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg