Skörda Valnötter – Guide

Svart valnötsskörd »

Att skörda valnötter är roligt och väl värt ansträngningen. Valnötter är väldigt näringsrika och läckra! Att skörda valnötter kan bli en rörig aktivitet, så se till att bära gamla kläder, gamla sneakers och täcka händerna med handskar.

Om du har en asfalterad, platt uppfart och ett område med ett picknickbord är det lättare att rengöra ett stort antal valnötter.

Instruktionerna här för att skörda svarta valnötter kommer förhoppningsvis att hjälpa dig med din skörd.

Material:

  • 2 par gummihandskar
  • gamla kläder
  • sneakers eller arbetsstövlar
  • trådborste
  • platt område med svart topp för att ta bort skrov
  • platta bordsskivor för att rengöra skal

1. Leta efter mogna svarta valnötter, gärna med grönt skal. Du kan samla dem från marken, eller i vissa fall slå dem från trädgrenarna. Nötterna med svart skal är äldre och vätskan i vissa av dessa nötter kan penetrera det svarta valnötsskalet och ändra smaken. Du kanske vill ta bort några skrov och knäcka upp den svarta valnöten för att säkerställa att det finns nötkött.

2. Använd dina arbetshandskar, samla ihop ett stort antal nötter och sprid ut dem på ett plant område.

3. Använd fötterna och trampa och vrid på tills skrovet lossnar. Kasta skalen i en komposthög eller i skogen.

4. Använd handskar och sprid ut nötterna på ett picknickbord eller en stor, platt yta. Skrubba varje svart valnöt med en stålborste för att ta bort skrovbitarna som är fastklämda i springorna.

5. Sprid ut rengjorda nötter för att torka så att de inte rör vid varandra. Om du gör detta utomhus måste du vara säker på att de är på en solig plats, skyddad från djur.

6. När skalen är torra, låt nötterna härda i 5-6 veckor. Du kommer att märka att när du skalar en färsk nötter är det svarta valnötsköttet gummiaktigt. Härdningen gör att köttet blir fast.

Att samla, skala och rengöra svarta valnötter är arbetskrävande. Men när de väl är rengjorda och härdade kommer de att hålla i ett år eller mer — om du kan avstå från att äta dem så länge.

 

Lämna ett svar

Relaterade inlägg