Hur man Överlever en Stad vid Lockdown

Hur man överlever en stad vid lockdown [+ PDF-checklista] – Survival Sullivan

Händelsen har inträffat och ångesten har nått en febernivå. Ganska snart går samtalet: Skydd på plats, rensa gatorna, inga undantag!

Din stad eller stad är officiellt i lockdown, med invånare begränsade till sina hem och alla icke- viktiga tjänster och företag, och till och med några väsentliga, stängda under hela tiden.

Nu inklämd och utrustad med det du hade förutseende att skaffa på förhand, vad ska du göra? Hur kommer du att överleva om låsningen drar ut på i dagar eller till och med veckor?

Varför låsningen utfärdades spelar inte så stor roll. Det kan bero på en terroristattack, ett potentiellt radiologiskt eller kemiskt hot, eller till och med ett utbrott av smitta som har allas nerver på kant, och regeringen pressar på för att begränsa situationen till varje pris.

Det kan till och med innebära ett utegångsförbud som upprätthålls under pistolhot. Oavsett varför vill regeringen att folk ska stanna kvar och hålla sig ur vägen i ett försök att minimera skador och maximera sin kontroll över situationen.

I dagens artikel skriver jag Kommer att erbjuda dig tips, riktlinjer och procedurer för att överleva i en stad som är låst.

Livet efter lockdown: 2020 års pandemi

När jag skriver detta, under virvelvinden av t den virala pandemin 2020 ser medborgare över hela världen sina liv vända upp och ner och täta.

En pandemi av den här omfattningen har lett till ett halsbrytande svar från WHO och nationella sjukdomsbekämpningsorgan över hela världen.

Denna nivå intensiv aktivitet är så ovanligt och sjukdomar som är så farliga är så sällan man stöter på i mer välmående länder att den första reaktionen var ren chock.

Människor vissnar glatt vidare med ingen omsorg och ignorerar överdriften eller tog till livsmedelsbutikerna med galen övergivenhet och samlade alla typer av förnödenheter de kanske behöver eller inte behöver (nämligen toalettpapper).

Människor som inte hade förberett sig mentalt och känslomässigt för ett evenemang som detta fann det allt för lätt att borsta bort det som en överreaktion.

Människor som inte förberedde sig materiellt har hittat pickinernas smala i livsmedelsbutiker, vapenaffärer och andra ”överlevnadscentrerade” häftklamrar. Tiden att förbereda är inte när klockan ringer ”tiden är ute.”

Pandemier är bara en del av livet och har alltid varit det, även om de blir allt mer sällsynta med tiden.

Under stora delar av 1900- och 2000-talen har låsningar visat sig vara ett effektivt om än försvårande sätt att bekämpa pandemier, och även en mängd andra akuta problem som kan sätta samhällen i omedelbar fara .

I de följande avsnitten kommer jag att ge lite information och tips som hjälper dig att förstå låsningar och förhoppningsvis lugna dina nerver om du har att göra med en för första gången.

Varför går städer i lockdown?

En lockdown kan orsakas av alla möjliga saker. I slutändan kommer regeringar på lokal, statlig eller federal nivå att utfärda en låsning, varning för skydd på plats, permanent utegångsförbud eller någon annan sådan frasologi. Det betyder att du behöver gå hem, stanna hemma och avstå från att gå ut eller samlas med andra människor tills vidare.

Vanligtvis kommer detta att vara som svar på en pandemi eller epidemi, eftersom att minska de potentiella överföringsvektorerna för en patogen är ett av de mest effektiva sätten att bekämpa den samtidigt som det ger läkare en chans att ta itu med infektioner på sina egna villkor.

Terrorhot är en annan vanlig orsak till nedstängningar, med tanken att ju färre människor som är ute och rör sig eller klumpas ihop för något syfte, de mindre inbjudande målen med flera offer (och potentiella gisslan) kommer terroristerna att behöva välja mellan.

Det kan säkert underlätta passagen för deras fordon och deras agenter runt staden, och det gör det också mycket lättare att upptäcka någon som inte är på laget” på trottoaren, på vägarna eller någon annanstans.

Städer som håller på att stängas av ser ofta ut som de stereotypa spökstäderna; kusligt tyst, med företag mörka och vägarna fria från bilar.

Till stöd för detta kommer regeringar ofta beordra icke-nödvändiga företag och andra tjänster för att stänga eller stänga av. Vad som är väsentligt för varaktigheten är ofta efter regeringens eget gottfinnande, inte medborgarna.

Detta är en form av småtyranni, oavsett hur viktig lockdownen kan verka. Detta kommer naturligtvis att resultera och att medborgarna kan få tillgång till varor och tjänster som de är vana vid, åtminstone delvis.

Alla de fattiga människor som normalt bemannar dessa företag och industrier kommer att vara utan arbete under den tid avstängningen varar.

Beroende på hur entusiastiskt låsningen upprätthålls av regeringen, kan det finnas lagar straff om någon bestämmer sig för att bryta den.

Om du är ute och rör på dig utan en resesnack eller en legitim ursäkt (nödvändigt arbete , få matvaror, få sjukvård etc.) kan du få böter eller till och med fängelse.

I extrema fall, om du låses in på grund av civila oroligheter eller motstånd mot den stående regeringen kan du bli skjuten.

Totalt kommer de flesta medborgare att tolerera en låsning av goda skäl under en kort tid, men inte för alltid.

När medborgare blir inlåsta i sina hem börjar det en sorts timräkning ner tills saker blir håriga: ekonomin börjar ta ett steg nästan omedelbart, och de flesta människor börjar bli väldigt upprörda av en kombination av rädsla, kabinfeber och minskande förråd.

Detta betyder att de flesta kommer att börja leta efter en utgång innan låsningen hävs, och det kan leda till konflikter med medborgare såväl som brottsbekämpande myndigheter och myndigheter.

En titt på andra större lockdowns

Ta en titt på följande historiska fall av större nedstängningar och lär dig vad du kan av dem.

Lockdown av Bryssel, Belgien, 2015

En massiv lockdown inleddes i Bryssel, Belgien i november 2015 som ett svar på underrättelser som samlats in om en pågående större terroristattack som skulle inträffa i kölvattnet av terrorattackerna i Paris tidigare samma månad.

En omfattande jakt pågick efter Salah Abdeslam, en överlevande medlem av teamet som attackerade Paris.

Den första dagen av låsningen beskrevs av medborgarna som en atmosfär i krigstid, med konvojer av bepansrade polisfordon som gick fram och tillbaka och medborgare förbjöds att samlas offentligt.

Polisen begärde och beviljades en blackout för sociala medier för att förhindra sympatisörer och skumma civila från att telegrafera polisrörelser.

Skolor och universitet stängdes liksom kollektivtrafik, bl.a. tunnelbanorna.

Detta visade sig vara en stor störning för staden i stort och det förblev så i fem dagar innan det officiellt lyftes, även om det finns många företag, skolor och andra faciliteter förblev stängd efter det officiella upphävandet av låsningen.

Den totala driftskostnaden för Bryssel uppgick till 51,5 miljoner euro per dag, med den slutliga summan kommer in på över 350 miljoner euro i förlorade intäkter och turism tillsammans med utgifter.

Boston Marathon Lockdown, Boston, Massachusetts, USA, 2013

Direkt efter bombattentatet i Boston Marathon i april 2013 låstes hela staden Boston med en hämnd när polisen svärmade över staden och letade efter de två misstänkta, bröderna Tsarnaev.

All kollektivtrafik stoppades och medborgare beordrades att ta skydd på plats utan undantag. De flesta företag stängdes av och många tjänster avbröts under hela tiden. Endast flygplatsen förblev öppen, men under högsta beredskap.

När underrättelserna kom in stramades dragnätet åt tills polisen så småningom började genomföra hus-till-hus-sökningar i Watertown efter en skjutning med terroristerna.

Tusentals uniformerade officerare beskådade ett stort område i Watertown och lämnade ingen sten ovänd.

Mängder av pansarfordon i formation strövade på gatorna med grupper av SWAT-officerare som gick dem. Efter att en invånare upptäckte den yngre terroristen gömd i sin båt stängde polisen in och en skottlossning följde innan den överlevande bombplanen fångades.

Den här lockdownen såg flera ”falskt positiva” arresteringar och frihetsberövanden av medborgare innan det var över, och att säga att både polis och medborgare var på håravtryckare är en underdrift.

Problem orsakade av lockdown

Lockdowns orsakar alla möjliga praktiska problem för preppers. Om de är mycket kortvariga är de lite mer än besvär eller irritationsmoment. Men ju längre de drar ut på tiden, desto större och större problem blir de.

Om en lockdown kommer att pågå i veckor, eller till och med månader med strikta resebegränsningar, kan du kanske har ont om förråd, och ganska snart kan ditt fall av Cabin Fever förvandlas till ett val mellan att riskera arrestering eller till och med våld, och att klara dig utan kritiska förnödenheter.

Utöver de omedelbara problemen med försörjning och i grunden att vara i husarrest är låsningar aldrig, aldrig vänliga mot den lokala ekonomin.

Nedstängningar, oavsett längd, särskilt sådana som stänger ned icke-nödvändiga företag och tjänster, kommer att kosta kommuner otaliga förmögenheter i förlorade intäkter.

De flesta människor lever lönecheck-till-lönecheck, eller riktigt nära det, och en förlust av sin inkomst även under ett par veckor kan leda till att många blir tvungna att betala sina bolån eller hyreskontrakt och därför förlorar sina hem.

Påfrestningen av att vara inkapslad mot sin vilja och leva i en st ät av stress och rädsla når människor, och vanligtvis kommer möjlighetsbrott att se en ökning både under och efter en lockdown.

Rån är särskilt vanligt. Med tanke på att människor som har turen att få någon varning om att en nedstängning väntar ofta kommer att springa på sin lokala livsmedelsbutik för att fylla på med viktiga förnödenheter ”för hela tiden” är det vanligt att se tomma hyllor i butiker som tidigare innehöll alla sorters nödvändiga varor och förnödenheter.

Medan produktionen kan vara opåverkad, leder den kraftiga ökningen i efterfrågan till brist, och brist leder ofta till flammande humör och tillfälligt våld.

Slutligen kan reserestriktioner och utegångsförbud leda till sammandrabbningar med polis eller militärstyrkor, och potentiellt till och med skottlossning på grund av felaktig identitet.

Det finns ingen sätt att förutsäga hur tillåtande eller hur strikta reglerna kommer att vara under låsning tills din regering faktiskt deklarerar dem och informerar dig.

Du kan hoppas på det bästa, men du måste förbereda dig till det värsta om du vill ta dig igenom en låsning med ditt förstånd, och ännu viktigare ditt liv, intakt.

Hantera nedstängningsproblem

Att hantera en lockdown är en fråga om 90 % beredskap och 10 % beredskapsplanering.

Om du har haft bra förberedelsre fram till den här punkten och byggt upp ett färdigt förråd av utrustning, proviant och andra förnödenheter, kanske du bara står inför en förlängd ”staycation” i ditt eget hem tills en låsning hävs.

Om du har allt du behöver för att överleva och trivas är allt du behöver göra att vänta ut.

Ja, det kan vara en utmaning i sig för dem som är inte introverta eller är benägna att lida av svacka, men du kommer inte att ställas inför några större överlevnadsutmaningar.

Men låt oss säga att du inte har fyllt på med mat och proviant.

Om du överhuvudtaget märker att låsningen är på väg, måste du gå och hämta de saker du behöver ASAP. Alla andra i din stad kommer att göra samma sak.

Några av de viktigaste sakerna att hamstra:

  • dricksvatten
  • handsprit
  • livsmedel med lång hållbarhet eftersom det inte går att säga hur länge den håller
  • första hjälpen förnödenheter
  • toalettpapper (jag vet att folk skyndar sig att hamstra det när de får panik, men det är mycket användbart, såvida du inte är bekväm med att använda en ”familjeduk”)
  • och, naturligtvis, sätt att skydda dig själv och ditt lager från desperata människor som vill skaffa det

Ett enkelt sätt att ge dig själv ett ben på den stora asätarjakten är att besöka bensinstationer, små livsmedelsbutiker i hörnet och andra köpmän som är avstängda den upptrampade vägen och det är osannolikt att det blir mål först.

Detta kommer att säkerställa att du kan få ett bra drag som hjälper dig att ta dig igenom en ett par veckor i alla fall med lite ransonering.

Att lagra ett extra stort lass med matvaror innan man blir instängd i ett par veckor är en sak, men att ta itu med en allvarlig skyddsrum-på-plats-ordning är en annan, specifikt om du riskerar att bli böter, fängslad eller till och med skjuten om du fångas utanför dörren.

Det är här gummit möts vägen, och du måste bestämma dig för vad du kan och inte kan leva utan eller stå ut med.

Om du bestämmer dig, ta risken att köra en leverans eller försöka ”hoppa över staketet” och gå ut det låsta området, eller bara ska träffa andra likasinnade missnöje behöver du en plan.

Du måste veta vem du möter, vare sig det är lokal brottsbekämpning, statlig brottsbekämpning, nationalgardet, aktiva, uniformerade militära eller federala agenter.

Typen av statlig tillgång på vakt samt deras antal kommer att göra stor skillnad i hur framgångsrik din illegala rörelse kommer att bli, och sannolikheten för att hitta en dåligt övervakad eller obemannad rutt.

Det mest uppenbara tillvägagångssättet är att undvika alla större genomfartsleder om det är möjligt och du bör också undvika att flytta mitt på dagen om du kan.

Båda dessa saker tillsammans betyder att du kommer att sticka ut som en öm tumme och säkert fångas.

Om du kan röra dig innan gryningen, efter skymningen eller mitt i natten och ändå åstadkomma det du behöver, bör du definitivt göra det.

Försök att planera saker så att dina primära och alternativa vägar på vägen till din destination såväl som på vägen tillbaka går alla via bakvägen eller mindre använda sekundära vägar.

Om du bor i ett större storstadsområde, flytta mellan byggnader, nerför gränder, genom själva byggnaderna eller till och med under jorden om möjligt för att undvika strövande patruller och övervakning.

Du måste komma ihåg att ju högre kvalitet du rör dig mot, desto större är sannolikheten för att de kommer att ha bättre optisk förmåga i form av termiskt seende, mörkerseende och drönare för att hjälpa dem att hålla utkik efter människor precis som du.

Chansen är stor att de har tränat mycket på att använda det…

Kort sagt, förutsatt att du inte har att göra med ett tillslag som beror på avsiktlig regeringsfientlighet mot dess medborgare, bör du försöka om det är möjligt att göra det lätt för dig själv.

Om det är ohållbart, eller om du inte är villig att ta chansen att de drar åt snaran ännu mer, måste du försöka fly och bugga ut.

Slutsats

Regeringar i orter och städer kan påverka preppers på en mängd olika sätt, allt från ren försämring hela vägen upp till livshotande instängning.

I slutändan, till och med en låsning med hotet kraft bakom det är bara en rekommendation om du vet vad du ska göra för att kringgå det.

Du bör alltid vara beredd att skydda dig på plats under lång tid som en prepper, vilket går utan att säga, men du måste också ha en plan för att glida ut från gården och ta dig ur dodge om din regering beslutar att låsa in dig under en längre tid.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg